bogdan_bogdan889 Postat Noiembrie 20, 2016 Partajează Postat Noiembrie 20, 2016 Nu va mai suparati pe mine dar chiar nu am timp. Sa finalizez si celalant modul sa vad daca e tot asa si mai vedem.Mentionez ca functioneaza chiar la vol maxim nu are distorsiuni e legat la un difuzor de 8 ohmi si 500w de 15 inchi. Dar o sa pun niste oscilograme cand voi avea timp. Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 (editat) In seara asta mi-am facut timp si am luat la puricat cablajul si schema electrica a amplificatorului si se pare ca i-am dat de cap, am gasit buba ! Am rutat prost protectia cu zener de 12V, protectie pe care eu nici nu o foloseam pentru ca mi se parea inutila. Din cauza asta eu nefolosind-o nici nu am intimpinat probleme in punerea in functiune a amplificatorului Asa ca, daca se renunta definitiv la protectie prin inlaturarea diodelor zener si inlocuirea a doua rezistete de 100R cu niste strapuri, problema se rezolva Se pare ca si din simulator se poate observa ca nu se poate regla biasul cu aceasta problema Atasez poza cu modificarea pentru renuntarea la protectia cu zenner In poza de mai jos e desenat cum am rutat eu gresit protectia Bucegi mi-a trimis deja modulele, am sa ii fac eu modificarile si probele necesare la punerea in functiune. Cu scuzele de rigoare am sa ii dau si o bere ;-) Cu bogdan_bogdan889 am vorbit deja sa nu mi-l mai trimita pe al lui, ramanand sa scoata el protectia de la modulul lui plantat Editat Noiembrie 21, 2016 de maxente Link spre comentariu
bogdan_bogdan889 Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 Gata rezolvat. Am pus prefinali complementari MJE340 și MJE350 . Am făcut modificările date de Maxente și e ok. Link spre comentariu
Testikov Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 Renuntati cu incredere la protectia aia cu zener, ca e pusa degeaba acolo, atata timp cat amplifu are limitare de curent. (Stiu, o sa sara unii in sus ca nu e asa.) Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 Si ce daca sar?!? Nu se vad cind sar. Asta este un aplif pt home use si atita timp cit totul este corect si intreg, nu exista motiv pt supratensiunisi chiar daca ar fi e pt home use nu pt sonorizari.... Link spre comentariu
R2R Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 (editat) Bucegi, Doamne fereste ! Te rog sa ma scuzi daca ai crezut ca ma refer la tine, pentru ca nu este asa. Ma referam la marele depanator radio-tv care nu e in stare sa-si depaneze singur amplifu dar ii e lene sa-l puna si la posta cand se ofera cineva sa il faca gratis. ETE ca ""marele depanator"" chiar este marele depanator, iar tu esti doar micul simulator ... Asocierea lui @maxente cu tine ii dauneaza doar lui. In seara asta mi-am facut timp si am luat la puricat cablajul si schema electrica a amplificatorului si se pare ca i-am dat de cap, am gasit buba ! Am rutat prost protectia cu zener de 12V, protectie pe care eu nici nu o foloseam pentru ca mi se parea inutila. Din cauza asta eu nefolosind-o nici nu am intimpinat probleme in punerea in functiune a amplificatorului Bucegi mi-a trimis deja modulele, am sa ii fac eu modificarile si probele necesare la punerea in functiune. Cu scuzele de rigoare am sa ii dau si o bere ;-) Cu bogdan_bogdan889 am vorbit deja sa nu mi-l mai trimita pe al lui, ramanand sa scoata el protectia de la modulul lui plantat Deci @bogdan avu dreptate si in plus isi repara singur modulele pur si simplu pt ca poate...dar nu e vina lui ca nu are timp nici ca a investit niste bani in ceva ce nu functioneaza din prima. Uite ceva rusinos despre NC, la care toti "'prietenii'' o sa zambeasca si o sa mi-o tufleasca intre ochi ori de cate ori s-o putea, dar in 14 ani am facut doar trei greseli de calibrul asta si chiar mi-e rusine sa recunosc: Acum vreo 12 ani cineva mi-a solicitat un amplificator de karaoke.L-am facut intr-o carcasa de cassette deck Sansui cu niste module cu mda2020 si trz de putere luate dintr-un TV Philips K35 , un preu de microfon cu operational incropit pe genunchi si l-am verificat punand pe intrarea de microfon niste casti de 32 de ohmi pt ca nu aveam nici un microfon...Omul vine, plateste cat i-am cerut , nu o suma mare, dar in mod clar mai mult decat gratis si pleaca fara nici o proba .Dupa cateva zile omul vine cu ""caseto-amplificatorul"" inapoi, mi-l pune in brate si da sa plece. Eu nedumerit: ce s-a intamplat? Nimic...doar ca intrarea de microfon are zgomot cand bag microfonul(avea microfon de 600 ohmi...), dar nu-ti fa griji, nu iti cer banii inapoi... Realitatea e ca eram falit si nici n-as fi avut de unde sa-i dau inapoi pentru ca-i ""bausem"" deja. Asta face parte din meandrele meseriei de ""mic depanator de cartier cu anunt la ziar"" , cand SHIT HAPPENS si esti pus la colt fara nici o sansa de reluare a meciului. Inutil sa spun cate scuze am vrut sa-i cer pt ca omul a plecat dezamagit de ""profesionalismul ""meu lasandu-ma fara replica.Am revandut acel amplificator, fara intrarea de microfon unui cunoscut si canta si mai canta si astazi, dar sa zic ca am luat bani de doua ori pe acelasi produs?! NUUUU asa ceva nu se poate intampla unui ""profesionist""...Oricat de departe par a fi ajuns astazi de acel punct al vietii mele, realizez ca orice zi exercitata in meseria mea ma poate pune intr-o situatie similara doar printr-o simpla neatentie. Acum se intampla ca doua-trei zile pe saptamana sa pun stampile QC pe sute de produse , dar daca unul singur se intoarce inapoi este o pata de nesters oricat de multe lucruri bune fac .Este ceva ce trebuie sa iti asumi, nu sa dai vina pe client. Tocmai de aia un pic de modestie nu strica si imi pare bine ca @maxente nu a jucat cartea grandomaniei lui @dudikoff. Incepe sa semene cu @maxente pe care il stiam eu nu ala pe care altii ar vrea sa-l aiba la degetul mic doar ca sa arate ce smecheri este ei. Editat Noiembrie 22, 2016 de R2R Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 In poza de mai jos e desenat cum am rutat eu gresit protectia screenshot.8.jpg Maxente poate imi scapa mie ceva sau poate e prea de dimineata, dar unde este eroarea in desenul ala ( in afara de inversarea drena-sursa a finalului de jos )? Ca nu ma prind... Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Stati linistiti ca toti o sa mai gresim de sute de ori. Conteaza doar finalul la care se ajunge. Eu nu mai pot sa dorm noaptea de grija schemei noi pe care vreau s-o scot. Are un nr triplu de piese pe un cablaj cat al lui Maxente ,n-a functionat niciodata in realitate pana acum, decat la nivel teoretic si am bagat peste 1.000 de euro pe care s-ar putea sa-i arunc la gunoi daca e vreo greseala pe undeva. Adrenalina fara plasa de siguranta. Asta-i viata fiecarui om care are hobby-ul asta. Succes in continuare Maxente :-) Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Cunosc sentimentul ... ai perfecta dreptate ! Apare o eroare , o indrepti , iarasi apare o alta , iar o indrepti , tot asa pana la sfarsit . Exact in asta consta pasiunea ! Auditii placute si spor la constructii audio de calitate . Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 (editat) Cum e vorba aia, daca nu muncesti nu gresesti ! Fie vorba in tre noi, mie mi se pare cam comunista zicala asta dar na... asta e ;)))) Nu va agitati, ca nu e nimic grav. Greseala e doar in rutarea cablajului, nu are treaba cu functionarea normala a amplificatorului, se evita montarea acelei protectii si atat, e ceva neesential ., stai linistit ca eu cand gresesc nu mi-e rusine sa recunosc. Pana la urma conteaza rezolvarea problemei, dupa parerea mea. @marian, greseala e ca in loc sa pun rezistenta de 820R in emitorii prefinalilor, am pus-o dupa rezistentele de 100R, dar eu nefolosind deloc aceasta protectie si punand niste strapuri, din start, in loc de acele resitente de 100R, n-am observat buba Mai pun inca o data schema aici Editat Noiembrie 22, 2016 de maxente Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Ok acum m-am prins ( clar dinioarea era prea de dimineata ) Polarizarea finalilor era divizata, si cum deschiderea superdiodei era limitata la un maxim redus, nu se putea obtine zona de clasa A de la trecerea prin 0... Nu-i vina protectiei in sine ( a diodelor zener ), se poate pastra fara probleme asa cum este placa, doar R17 se mareste de la 4k7 pe la probabil 5k6 sau poate 6k8 ( mai sigur 6k8 cred ), se mareste deschiderea maxima a superdiodei si se compenseaza caderea de cca 2V pe cele 2 rezistente de 100R, dezavantajul ar fi tocmai pierderea celor 2V din varful maxim disponibil la iesire, deci o usoara reducere a puterii maxime ( nesemnificativ ). Se pastreaza astfel si protectia cu zener, si este importanta nu pentru limitare de curent pentru ca nu ai asa ceva la zener de 12V, insa in eventualitatea unui scurt pe iesire, fara zener, portile pot fi supraalimentate, deci in ciuda prezentei limitarii de curent, finalii pot fi strapunsi in poarta, zenerele in schimb limiteaza tensiunea poarta-iesire, deci... LE: Se mai poate mari rezistenta de 820 pe la 1k5 sau 1k8, astfel influenta 100R se reduce probabil suficient de mult incat sa existe o polarizare suficienta pentru etajul final, se reduce pierderea aia de cca 2V, insa se reduce destul de mult curentul de mers in gol in prefinali, dar ei oricum lucreaza in A deci nu ar trebui sa fie o problema. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Scuze ca intervin in acest proiect dar metoda de protectie SOA cu diode zenner poate fi eficienta doar daca se procedeaza ca in atasament , adica varianta multipanta , limitarea fiind dependenta de excursie si de tensiunea de alimentare : Stiu , proiectul este finalizat de mult timp . Dar pe viitor e bine de stiut ca exista si alte solutii tehnice ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Nu fii suparat , proiectul este chiar OK ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Io nu inteleg o chestie. De ce nu se face nu proiect bun care sa se amelioreze continuu, sau daca e nemaipomenit bun sa dureze. Am vazut prea mult timp reclama desantata la un amplif, nu conteaza numele, de bun ce era s-a abandonat, altii care l-au luat il revand tot pe forum. Eu vad la vanzare module dupa scheme din 1969, sau rod elliot de prin '70 si ma gandesc ca trebuie sa fie bune daca rezista de atata vreme, sau zal care a fost matrasit cu tot cu autor. De exemplu daca asta merge din prima, ma astept sa fie revizii care sa-l optimizeze nu altul diferit ca s-a suparat unu sau altul. S-ar putea discuta de rafinarea solutiei, la nivel de componenta, prin prisma experientelor proprii. Eu de exemplu sunt contra condensatoarelor multistrat smd facute de kemet. Acum cativa erau bune, cele mai recente sut mai subtiri si mai proaste. Luate de la distribuitori autorizati, care nu se stie de unde le iau la randul lor, poate tot din china la galeata si le pun in ambalaje originale. Cred ca numai despre gasirea unor condensatoare cu un bun raport pret/calitate s-ar putea scrie cateva pagini. Link spre comentariu
Testikov Postat Noiembrie 22, 2016 Partajează Postat Noiembrie 22, 2016 Cocochannel, ampliful asta e chiar varianta optimizata, cat m-am priceput si eu.... Daca mai stie cineva ce se mai poate optimiza, sa spuna, ca eu nu mai vad. Dar ceva concret, nu fitze audiofile. Mai e nitel si vin sarbatorile de iarna. Haideti sa uitam de toate rautatile si sa fim prieteni cu totii. Fuego abia asteapta sa va incante cu niste colinde pe amplifurile voastre. Tare ma bucur ca s-a rezolvat problema cu biasul si acum toata lumea are acest amplif functional. Sint foarte curios cum vi se pare ca suna, cei care l-ati terminat si l-ati ascultat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum