Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator MOSFET CFA

Postări Recomandate

@bucegi daca tu ai tensiunea aia la capetele superdiodei, eu nu inteleg cum de nu poti regla curentul de mers in gol

Prefinalii i-ai pus bine ? Verifica lipiturile pe cablaj

Pune un aparat de masura pe una din rezistentele de 0,33R si incepi sa reglezi curentul

@bogdan_bogdan889 la fel su tu, incepi sa reglezi din semireglabil si masori una din rezistentele de 5W

Eu refuz sa cred ca sunt singurul la care i-a iesit modulul functional

Editat de maxente
Link spre comentariu

Menționez ca se reglează biasul intre sursa mosfetului și masa . Am reglat 8mv . Dacă reglez fata de iesire este zero.Toate măsurătorile au fost făcute cu intrarea la masa.Sa revenim la bias dacă masor cu el în sarcina adică pe muzica în volum maxim nu trece de 30mv + sau - asta măsurat sursa și ieșire.Amplificatorul este alimentat la +-70vcc

Editat de bogdan_bogdan889
Link spre comentariu

Eu zic sa inveti sa scrii romaneste mai intaii... si pe urma sa te apuci de electronica, ca daca nu intelegem ce scrii e practic imposibil sa te ajutam cu ceva.

Nu face nimeni misto, eu ti-am zis ca tu masori offsetul nu biasul. Intre sursele mosfetilor (care e practic iesirea) si masa e offsetul.

Eu inteleg ca esti incepator, toti am fost odata, dar incepe si tu cu ceva mai simplu, nu te baga direct la d-astea complicate.

Editat de Testikov
Link spre comentariu

Menționez ca se reglează biasul intre sursa mosfetului și masa .

Ce ti-a aratat tie pe aparat masurand cum ai zis mai sus e offsetul

Ideea e in felul urmator, reglezi prima data biasul si mai apoi offsetul

Eu in continuare am impresia ca ceva nu e pus la locul lui sau ai alte valori la rezistente decat trebuie

Link spre comentariu

Am intilnit asa de multi electronisti cu diploma care nu stiau sa identifice pe o schema care este baza care emitorul si care colectorul la un bipolar, ca sa nu mai zic de calcule.... ca diploma nu mai reprezinta nimic.

Deci pe mine nu ma impresionezi deloc daca spui ca ai diploma de electronist.

Mai bine ai cauta sa vezi ce ai pus gresit sau ce componenta este defecta.

Eventual incearca sa-ti amintesti daca nu ai facut vreun scurt accidental pe la inceput.

Ai doua canale si se comporta perfect identic?

Amindoua au aceeasi problema?

Atunci ori ai gresit la plantare ori ai o componete defecta din start - cumparata dintr-o sursa mai dubioasa....mai gindeste-te inainte sa te falesti cu diploma de facultate.

Schema este destul de simpla fara complicatii deci trebuie sa mearga.

Link spre comentariu

Am fost curios sa vad cine este bogdan si citind printre postarile lui am dat de o trimitere a sa la o adevarata "comoara":

http://www.elforum.info/topic/43394-watson-fa5433-sasiu-11ak30-defect-final-linii/?p=1420436

http://www.elforum.info/topic/118273-televizor-color-teletech-rf-2125-txt/?p=1415857

afara de limbajul foarte ""pe scurt"" pare a fi si depanator de profesie, dar poate ca intr-adevar s-a grabit la plantare.Pana la urma am inteles ca montajele lui dudikoff sunt functionale...

Editat de R2R
Link spre comentariu

@R2R

Nu sint ale mele, sint ale lui Maxente. Si da, sint perfect functionale.

Bogdan, clar nu a respectat schema sau a pus in el tranzistoare de pe Maica Domnului sau a uitat sa lipeasca vreun terminal ceva.

@bucegi

Deci tu zici ca ai maxim 9V si tot nu ai bias. Lui maxente i s-au deschis mosfetii la 8,5V... Nustiu ce sa zic, poate ai tai or avea tensiune Vgs mai mare nitel. Daca vrei sa incerci sa maresti tensiunea mai scade nitel rezistenta de pe placa, care e inseriata cu semireglabilul de bias. Dar asta numai dupa ce te asiguri ca nu ai alte erori pe cablaj. Si inainte sa-l alimentezi, invarte semireglabilul in asa fel incat sa ai rezistenta maxima. Apoi il alimentezi si invarti usor in sens invers. Dar usor, pentru ca dupa ce se atinge pragul de deschidere, curentul incepe sa creasca foarte repede.

Editat de Testikov
Link spre comentariu

Am locuit trei ani in Bucuresti , am cumparat piese de zeci de milioane de pe Maica Domnului si faceam service la aparatura medicala, farmaceutica, spectrometrie si laseri industriali.N-am avut nici o problema cu tranzistorii sau integratele cumparate de pe Maica Domnului.Syscom 18 era magazinul preferat.Mai luam si de la Connex cateodata dar si de la altii ca doar sunt vreo zece magazine de electronice pe strada aia.Ai de unde alege.In rest Farnell pe B-dul Decebal...Acum nu mai am de ales decat intre Maplin, Farnell si Mouser.Sasiele tv de pe care luam bf423, 421 sau bc337, 327 originali philips sunt departe ...foarte departe.Aproape ca le simt lipsa. aa...si sa nu uit ce comoara era bazarul din Valea Cascadelor unde ma intalneam cu DjDog,Catalin C, Microsha, Zal si ne delectam cu toate vintage-urile...Ce vremuri!

Eu nu prea am avut probleme cu tranzistori falsi in aproape 12 ani de depanari.Dar ca depanator si de televizoare sau amplificatoare audio in cartier si in timpul liber pot sa spun ca aveam o adevarata colectie de tranzistori recuperati de cea mai buna calitate.Pt folos propriu foarte rar am folosit piese cumparate de la magazin.

Ce sens avea sa folosesc rezistente cu pelicula metalica de la vishai cand aveam rezistente cu tantal, Dale si altii de pe placi de la computer tomografe siemens...Sa nu mai spun ce parametri aveau bd139-140 telefunken de pe aceleasi placi(fabricate in 2000-nu stiu daca doar placile sau si tranzistorii)

Editat de R2R
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări