Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator MOSFET CFA

Postări Recomandate

Din partea mea poti sa vinzi si o mie de amplificatoare si sa ajungi miliardar!

Recomand doar sa discutati aspectele astea pe alta sectiune, pentru ca sa nu pierdem sirul electronicii si al group buy-ului

Iti pui in semnatura un link catre group buy si gata.

In mod sigur apar nelamuriri si se lungeste treaba inutil.

Link spre comentariu

Ok atunci. Am sa deschid un subiect la sectiunea de mai jos la comerciale, ca si aici la sectiunea amplificatoare daca il deschid nu se incadreaza ca nu e tehnic

L.E. Am deschis un subiect aici http://www.elforum.info/topic/117696-group-buy-mosfet-cfamp/?p=1407009

Sharky, poti sa stergi toate discutiile despre goup buy din subiectul asta.

Multumesc !

Editat de maxente
Link spre comentariu

Cam asa ar fi cablajul

Posted Image Posted Image Posted Image

N-o fi cel mai frumos dar macar e functional

Cu toate ca amplificatoarele cu reactie in curent nu au nevoie de electrolitic in reactia negativa, eu am adaugat unul pe cablaj, iar in locul lui se poate pune un strap.

La fel pe rezistenta din reactie, care da amplificarea, am adaugat un RC paralel. Din simulari iese ca daca se scoate protectia cu zenere si se pune acest rc paralel (1k+10pF) pe rezistenta din reactie, mai creste marginea de faza pe la 74 de grade. La fel si RC-ul asta e optional daca nu se doreste

Mai sunt puse pe cablaj protectia cu zenere si cea la suprasarcina

Link spre comentariu

Arata fain.

Daca te rog sa faci traseiele mai cava mai late, te superi?

Intrebare: de ce nu transformi protectia la suprasarcina in protectie SOA? Este simplu de transformat.

O protectie SOA simpla cu o singura panta nu are nevoie de piese in plus, ci numai schimbata valoarea iar punctul medial al divizorului din bazele tranzistoarelor de protectie conectat la masa nu la iesire.

Grupul R-C paralel cu rezistenta de reactie nu se poate pune la un amplificator CFA. Poate sa duca la oscilatii.

Link spre comentariu

Pai de ce sa ma supar, ca doar n-oi fi copil de 5 ani ;))

Marea majoritate a traseelor au 1,2mm latime. Unele nu pot sa le mai maresc ca se apropie prea mult de paduri, dar mlte le pot ingrosa, nu e problema.

Cele mai mici gauri sunt cele de la tranzistorii mici de semnal si au 0,7mm, restul sunt  de la 0,8 in sus.

La tranzistorii mici mai pot mari gaurile, dar nu pot sa mai maresc padurile ca intra unul peste altul.

RC-ul ala l-am testat eu practic pe placa de test si nu apar oscilatii.

La protectia SOA nu ma pronunt, trebuie butonat putin in simulator

L.E. Am uitat sa zic ca amplificatorul asta de la Cyrus are si electrolitic catre masa in reactie dar si RC peste rezistenta aia

https://postimg.cc/image/o4q9fe8gp/

Editat de maxente
Link spre comentariu

Este GRAV daca in 2016, nu se vede ca sint fisiere PDF, arhivate si apoi urcate pe forum...Forumul deocamdata nu permite atasarea fisierelor de tip PDF, de aceea Maxente le-a arhivat si a urcat pe forum arhiva .rar...Eu de exemplu nu mai pot uploda nimic, nicaieri pe forum, imi spune ca "spatiul alocat mie" a fost depasit... :)Poate VASILE face ceva in acest caz...M-am saturat sa trimit PM-uri si sa nu fie citite, m-am saturat ca la rubrica reclamatii sugestii sau cum se mai numeste sa stau sa astept "aprobarea moderatorului" pentru a posta, sau sa ii trimit PM lui Validae iar acesta sa isi "blocheze PM-urile" de la mine.Nu asa se face treaba din pacate...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu am stat o scurta perioda de timp fara winrar si n-am putut deschide o multime de fisiere din aceasta cauza.Dar cei 2 colegi care au precizat mai sus ca nu pot deschide fisierul pdf se pare ca au instalat winrar-ul dar nu si adobe.Dar tot unul dintre ei pomenea despre o lista in fisierul pdf iar la mine cel putin apare o lista in celalalt fisier adica excel.

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări