Vizitator Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 (editat) Maxente doreste sa faca un amplificator performant din cite stiu.Daca il deranjeaza interventia mea pe acest topic, imi poate spune EL si numai EL, fiind topicul lui nu al tau...Tu nu vrei sa evoluezi?Cite scheme de amplificatoare mos-fet de putere mare, 200-400W, alimentate la peste +/-50Vcc, fara zennere ai vazut tu?Ma refer la scheme serioase nu junghiuri facute in diverse unghere ascunse... Editat Iulie 26, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Rolul tau de electronist e sa impaci si capra si varza. Ori pui niste diode pt oprirea rapida a finalilor. Ori fortezi un pic zenerele. Plus ca sa o luam altfel, daca e sa crape un final si sa dea Ugs mare catre ceilalti, se arde siguranta. Ca scapa sau nu zenerul, asta nu e o problema, e ieftin si usor de inlocuit. In orice caz, daca pui protectie VI nu mai are sens sa pui zenere la fiecare final. Pui doar pe linia comuna de comanda. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Foarte corect, Serbane! Link spre comentariu
Testikov Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Maxente doreste sa faca un amplificator performant din cite stiu. Daca il deranjeaza interventia mea pe acest topic, imi poate spune EL si numai EL, fiind topicul lui nu al tau... Ori pui niste diode pt oprirea rapida a finalilor. Ori fortezi un pic zenerele. Sharky, unde si cum se pun diodele alea de care zici ? Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Dudi ai dreptate, si este normal sa fie asa cum ai gasit, atata vreme cat limitarea de curent este intacta, in poarta vei gasi intotdeauna sub 10V, este imposibil sa fie altfel pentru ca tocmai asta inseamna limitarea de curent, reducerea comenzii in poarta. Cat despre prefinali mie mi se pare foarte putin probabil sa crape singuri fara finali, nu prea vad de ce s-ar intampla asta, si daca finalii crapa atunci zenerul este fix pix... Adica ai dreptate, diodele zener pot totusi lipsi fara stres, mi se pare irelevant ce folosesc amplifurile comerciale, fie ele si pro, doamne fereste sa vina ziua cand manualele de service vor impune generalizat nivelul electronicii... Link spre comentariu
Testikov Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Dap... De parca "producatorii seriosi de amplificatoare" ar fi Dumnezeu pe pamant si noi restu n-am avea creier sa gandim. Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 26, 2016 Partajează Postat Iulie 26, 2016 Linia comuna e simplu de inteles. Toate grilele duc intr-un singur loc, catre prefinal, prin rezistente. De la prefinal mai pui o rezistenta si zenerul, si ajustezi rezistentele din grila asa incat in total sa ai aceeasi valoare intre prefinal si o grila. Eu as fi pentru pastrarea zenerelor, si limitate la o valoare echivalenta a 10A/final, din moment ce ai protectie VI. Niciodata nu strica o protectie in plus. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 27, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2016 (editat) Gata, am testat cu succes ultima varianta a amplificatorului ! E perfect functional cu generatoarele de CC in diferential si cu toate modificarile facute in VAS. Practic tot ce s-a simulat e inclus in schema si e functional Cu ocazia asta, pe ultima placa de test, am concluzionat si traseele de masa, adica separarea traseeleor de semnal mic fata de cele de decuplare a alimentarilor, electroliticii din filtru, masa boxei si RC-ul boucerot. Toate astea fara nici-o separare prin rezistenta de 10R Eu as fi pentru pastrarea zenerelor, si limitate la o valoare echivalenta a 10A/final, din moment ce ai protectie VI. Niciodata nu strica o protectie in plus. Pe ultima revizie a desenului am inclus tot, si limitarea la supra sarcina cum mi-a recomandat Marian si protectia cu zener, totul e desenat pe cablaj Cine crede ca sunt optionale, nu le pune Editat Iulie 27, 2016 de maxente Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 27, 2016 Partajează Postat Iulie 27, 2016 Bravo domnu'. Proiectul ramine public? Postezi si toata documentatia aferenta? Ce protectii incluzi? Cablajul il proiectezi tu? In ce program lucrezi? Daca lucrezi in Eagle m-as baga si eu. Chiar m-as inscrie si la placile finale daca se potrivesc cu ceea ce am eu nevoie. Uite ca se pot face si proiecte publice de amplificatoare pe forum. Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 27, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2016 (editat) Bravo domnu'. Proiectul ramine public? Postezi si toata documentatia aferenta? Ce protectii incluzi? Cablajul il proiectezi tu? In ce program lucrezi? Daca lucrezi in Eagle m-as baga si eu. Chiar m-as inscrie si la placile finale daca se potrivesc cu ceea ce am eu nevoie. Uite ca se pot face si proiecte publice de amplificatoare pe forum. Absolut totul e publicO sa imi fac timp sa pun intr-o arhiva totulAr fi culmea sa zic ca e al meu personal cand nici schema nu imi apartineAu fost mai multi care au sugerat modificari si imbunatatiri. Dudikoff a propus generatoare cc in diferential, niste adaugari la VAS, eu am propus schimbarea prefinalilor mosfet cu unii bilorari. La fel si superdioda, am ajuns la concluzia ca cea mai buna, in cazul meu, e una cu mosfet, nu cu bipolar, lucru care s-a si confirmat in teste Sharky a propus protectia cu zener. Marian mi-a sugerat si simulat protectia la supra sarcina. Si mai sunt destui care au ajutat cu diverse idei cum ar fi Franzm. Imi cer scuze daca am omis pe cineva, topicul se intinde pe mai multe paginiSimularile au fost facute de Dudikoff, iar eu le-am incercat fizic pe placile de test. D-asta am si facut un al doilea cablaj de test La primul am cam dat gherla la traseele de masa. Trebuie acordata o atentie mai mare la traseele de masa la amplificatoarele asta cu reactie in curent De fapt in asta vad eu frumusetea forumului, cand mai multi intervin, dau idei si iese ceva interesant la final L.E. Cablajul l-am desenat in sprint layout Editat Iulie 27, 2016 de maxente Link spre comentariu
maxente Postat Iulie 28, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2016 In arhiva am atasat schema finala Acum, cine doreste sa faca acest amplificator pe cablaje de fabrica ? Vreau sa dau o comanda la chinezi si daca mai vrea cineva cablaje sa imi spuna aici Initial s-au inscris cativa Viobio -------------------4 buc. hixpp02---------------- 4 buc. tehnic dan ----------- 1 buc. Daca din cei enumerati mai sus nu mai doresc placi sa ma anunte aici HEXFET CFAmp.rar Link spre comentariu
briobit Postat Iulie 28, 2016 Partajează Postat Iulie 28, 2016 (editat) Cat ma costa 2 placi? (aproximativ) Editat Iulie 28, 2016 de briobit Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 28, 2016 Partajează Postat Iulie 28, 2016 (editat) M-as inscrie si eu la 2 buc dar nu prea sint in stilul care imi place mie (de exemplu mie imi plac cu traseie mai groase ca sa poate rezista mai bine la teste cu lipiri si schimbari de compoenente). Si nici nu ai prevazut posibilitatea de a alimenta partea de intrare inclusiv pina la Q12 si Q17 cu o tensiune ceva mai mare pt a creste randamentul de utilizare a tensiunii de alimentare. Imi poti spune posturile unde sint postate simulari /masuratori? distorsiuni, putere si slewrate in principal. Cam cit ar ajunge totusi 2 buc? Ps: probabil stii,.......... poate nu, ..........IRFP240 si IRFP9240 nu se potrivesc bine ca perechi complementare. O potrivire mult mai buna este intre IRFP240 si IRFP9140 (dar esti limitat la tensiunea maxima). Editat Iulie 28, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 29, 2016 Partajează Postat Iulie 29, 2016 Este tardiv sa vii cu astfel de obiectii la final de proiect. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 29, 2016 Partajează Postat Iulie 29, 2016 Nu sint obiectii la adresa proiectului, ci numai ce as fi cautat eu sa am pe un cablaj de amplificator. La un moment dat chiar m-am oferit sa ajut si eu la proiectarea acblajului. Nu este proiectul meu si am incercat sa nu comentez prea mult pt ca deja unele voci s-au legat de mine ca as comenta prea mult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum