Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator MOSFET CFA

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...

Am auzit ca unii care au incercat sa construiasca ampliful asta au intampinat obstacole, cum ar fi ca nu se regleaza biasul sau mai stiu eu ce...

Ca sa va dau o mana de ajutor, masurati intai tensiunile din schema de mai jos pentru a vedea daca amplificatorul e polarizat corect si a depista unde este problema.

Masuratorile se fac cu intrarea la masa in punctele indicate. Masurati si postati aici ce tensiuni aveti.

Posted Image

Link spre comentariu

am facut si eu masuratorile,sunt la fel ca in poza lui Maxente mai putin pe rezistenta de 820 ohmi unde am masurat 6v

Pe rezistentele ceramice ale mosfetilor irfp240 am asa: 2,6mv pe prima si 1,4mv pe urmatoarele 3

pe partea cu irf9240 am 0,6mv pe toate cele 4 rezistente

oricat invart de semireglabil biasul nu se modifica de loc

amplificatorul este alimentat la+/-60v,offset-ul variaza intre 0,2-0,7mv,am verificat piesele,lipiturile totul este ok ......

Link spre comentariu

Verificati cu mare atentie componentele montate sa fie fiecare la locul ei

Amplificatorul trebuie sa mearga din prima fara nici cea mai mica problema, eu nu am avut nici-o problema.

Doar un modul (din placile de la fabrica) am reusit sa il plantez si mi-a mers perfect, totul s-a reglat frumos si fin (offset, bias) alimentat la 2x63Vcc. Daca am azi timp masor si eu tensiunile in cateva puncte.

Eu banui ca sunt unele valori la rezistente montate gresit.

In cateva posturi mai sus aveti in ultima arhiva si un fisier pdf denumit silk. Cu ajutorul lui urmariti valorile la fiecare rezistenta masurandu-le cu un aparat.

Amplificatorul sa nu fie alimentat cand verificati valorile cu aparatul.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Am facut masuratorile la etajul meu functional si am asa conform schemei din postul #293

R6 - 54,4mV

R7 - 54,0mV

R11 - 2,07V

R14 - 2,06V

R16 - 1.4V

R19 - 1.4V

La superdioda D-S am 8,47V, iar pe rezistenta dintre finali R23 am 7,17V

Mai departe am masurat caderea pe fiecare rezistenta din sursele finalilor

La cei de pe bara de plus

7,1mV

8,2mV

8,0mV

7,2mV

La cei de pe bara de minus

8,1mV

8,5mV

7,4mV

9,0mV

Alimentarea modulului fara semnal (intrarea la masa) este de 2x64Vcc

Editat de maxente
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări