Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere schema amplificator de putere

Vizitator dni Dani

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Cu toate ca nu doresc o comunicare cu tine,stii de ce.Pentru ca sunt un domn iti raspund.Toate ampurile mele au un raspuns FFT si distorsiuni mult mai mari decit a celor construite de TOTI cei care construiesc acum cu siliciu,adica sunt extrem de nasoale ,totusi s-au gasit 138 ! De oameni care sa le considere foarte misto ( vorba lui Columbeanu),94 de chitaristi si 44 de audiofili.Cu aceasta ocazie te felicit pentru puterea si distorsiunile obtinute,ai 100-0 in fata mea ,ca realizari,eu sunt mic...un nimic....asta este.

Viobio nu ma pot cobora la nivelul tau de lipsa de bun simt, imi este acum mai clar ca oricand ca ai o problema, atunci cand din lipsa de argumente treci la un atac atat de virulent doar pentru ca nu-ti impartasesc opiniile, este o problema serioasa de comportament, nu pot decat sa raportez si sa sper ca cei in masura sa ia masuri, o vor face.

Studiaza schemele de la acele ampuri,cind ai lectiile facute,stam de vorba.Sa ma baneze .... ,am inca 20 de conturi sau pot posta de pe conturile unor prieteni.Nu cred ca am calcat pe bec,ca nu iti convine tie ce spun e altceva,nu suntem pe sectiunea vinzari,aici e pe tehnica tati.Daca doresti ma raportez singur,sa-mi comunici pentru ce sa fac raportul .Nu sunt de acord cu gogomanii,gen 120w din 2X2N3055/4ohmi.E ceva din altadimensiune.
Link spre comentariu
Vizitator

Viorel, ideea mea de a masura un amplif facut de tine, nu este ca sa arat ca are thd mare sau ca nu e bun, din contra, vreau sa fac o comparatie intre lampa si siliciu...

Mereu interpretezi ca un "atac", ceea ce scriu eu.

Nu atac, incerc chestii pur si simplu care sa ne ajute pe toti sa vedem ce si cum...

Link spre comentariu

Viobio Iarta-mi te rog mica aroganta dar noi nu avem ce discuta, nici acum si nici alta data, nu detii nici teoria si nici bunul simt necesar.

La fel ca oricine, poti contrazice oricand afirmatii tehnice, cu teorie, dar nimic nu-ti da voie sa apelezi la insulte.

Nimic nu poate scuza postarile tale din pagina anterioara, si nu pot decat sa sper ca rapoartele nu vor trece neobservate.

Din punctul meu de vedere conversatia se incheie aici.

Link spre comentariu
Vizitator dni Dani

Pana la urma m-am hotarat sa incerc pentru realizarea amplificatorului stereo, 4 module FET300, legate prin 2 defazoare astfel incat sa obtin cate 2 module pe canal.

Cei care au mai folosit defazoarele, exista dezavantaje la utilizarea acestora? Am construit si un preamp cu corectie de ton...

Am ales si o schema pentru defazor: (in atasament)

post-250536-0-31711400-1462719303_thumb.jpg

Editat de dni Dani
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Viorel, ideea mea de a masura un amplif facut de tine, nu este ca sa arat ca are thd mare sau ca nu e bun, din contra, vreau sa fac o comparatie intre lampa si siliciu...Mereu interpretezi ca un "atac", ceea ce scriu eu.Nu atac, incerc chestii pur si simplu care sa ne ajute pe toti sa vedem ce si cum...

Nu ai ce masura,eu le-am masurat cu aparatura de laborator,la EMG,distorsiometru,analizor de spectru,sarcina reactiva,sarcina noninductiva,osciloscop,generator de frecventa,totul arata nasol,ma fac de ris,nu vreau sa fac masuratori ,ma repet,ale voastre sunt tita de mita pe linga ale mele,toate ampurile cu tuburi sunt nasoale pe linga cele cu siliciu,dar nu stiu/explic cum plac unor si dau bani grei pe ele.

Pina la urma am demonstrat la s-au obtinut peste 150W/8R la +/- 54,5Vcc

Accept,cu ce distorsiuni ? Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Viobio Iarta-mi te rog mica aroganta dar noi nu avem ce discuta, nici acum si nici alta data, nu detii nici teoria si nici bunul simt necesar.La fel ca oricine, poti contrazice oricand afirmatii tehnice, cu teorie, dar nimic nu-ti da voie sa apelezi la insulte.Nimic nu poate scuza postarile tale din pagina anterioara, si nu pot decat sa sper ca rapoartele nu vor trece neobservate.Din punctul meu de vedere conversatia se incheie aici.

Nu mai cita din ciobanul Becali,cauta ceva din Bendeac,Patapievici ( ca au ceva de spus ,diferit de cioban) ,studiaza schemele si stam la discutii.

0.8%, uita-te la filmare, circa 300mV sub prag de clipping

0,8% cam mult ! Audiofilului roman ( tinta ta) nu o sa-i placa acest 0,8%Hai sa vedem si 0,08% distorsiuni si o putere cu aceste distorsiuni,dupa asta stam de vorba,adica minim distorsiunile scoase de HK PM665 la 110W/ 8 ohmi.Pai eu de ce pana mea tot postez de dimineata??Vreau sa va convingeti ca aveti voi putere dar aveti si distorsiuni,de asta am dat exemplu ampul lui Dudi ca fiind un amp corect prezentat ,in pana mea vindem castraveti la gradinar?Marian se mai si da de mare desenator si priceput dar nu a inteles ca SE OBTIN PUTERI DAR CU DISTORSIUNI DIN CE IN CE MAI MARI.Putere mare se obtine cu finali multi si tensiune de alimentare tot mai mare.Asta o stii si tu foarte bine,probabil si el dar e capos si nu vrea sa recunoasca.Din pacate Marian se contrazice singur,prin proiectul la care lucreaza.De aici inteleg ca pricepe bine ce spun dar din orgoliu nu recunoaste asta. Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Pana la urma m-am hotarat sa incerc pentru realizarea amplificatorului stereo, 4 module FET300, legate prin 2 defazoare astfel incat sa obtin cate 2 module pe canal.Cei care au mai folosit defazoarele, exista dezavantaje la utilizarea acestora? Am construit si un preamp cu corectie de ton...Am ales si o schema pentru defazor: (in atasament)

Cu acea schema minimalista ampul o sa cinte dar poti incerca un defazor mai bun,cu AO,cu acea schema "semnalul negativ" va fi mai mic decit cel pozitiv.Copiaza o schema de la un amp de putere profesional ,partea de conectare in punte. Editat de viobio
Link spre comentariu

De unde a luat-o are si o schema tl072!

la mine nu sughita bc54x

cel cu BC se alimenteaza separat cu 12v sau calculezi o rezistenta sa scada tensiunea la  12v din tensiunea pozitiva cu care alimentezi kit-urile

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Posted Image

Posted Image

Am mai gasit cateva.

Se alimenteaza fix ca cea de jos,la terminalele 4 si 8 ,cu +/- fata de masa.

Orice operational se alimenteaza... :rade:

Hai ma Dudi ...esti rau,nu vezi ca este incepator? Nu te-ai prins de asta?

Mai bine simuleaza un amp cu 2X2N3055 care sa scoata 120W/4 0hmi,dar sa nu explodeze finalii!

Raule !

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări