elm Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Vă salut!Cine imi poate spune care sînt valorile corecte de tensiune pe alimentarea filamentului?Pentru că foaia de catalog spune 6.3V / 300 mA, iar eu am măsurat 6.9V pe condensatorul de filtraj (schimbat, măsurat, validat) și 4.6V pe filament. Curentul dat de căderea de tensiune pe rezistorul de limitare de 5 ohmi este de fix 300 mA, dar la 4.6V?Și trasa se vede vai de lume cu strălucirea la maxim... Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Si daca alimentezi filamentul din sursa separata cu cat scrie la foaia de catalog,cum se vede trasa? Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 ... foaia de catalog are întotdeauna dreptate! Link spre comentariu
orgasmo Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 Rezistorul acela de 5 ohm posibil sa fie compromis in sarcina, are 7,66 ohm si trebuie inlocuit. Link spre comentariu
elm Postat Mai 8, 2016 Autor Partajează Postat Mai 8, 2016 Mulțumesc, așa este, nu mi-a picat fisa să alimentez separat (de fapt nici n-aș fi încercat după ce a rezultat un curent de 300 mA, deja prin filament). Iar pe domnul rezistor nu l-am bănuit că mă păcălește...Verific si revin cu rezultatele. Link spre comentariu
amudsen Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 E cumva vorba de R18 (12 ohmi)? Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 Eu nu m-as agita prea mult pt rezistenta aia.Trebuie vazut daca tubul cu filamentul alimentat normal,mai face treaba.Daca nu se schimba nimic in functionare,degeaba mai stabileste valori ale acelei rezistente. Link spre comentariu
elm Postat Mai 10, 2016 Autor Partajează Postat Mai 10, 2016 E cumva vorba de R18 (12 ohmi)? Nu, este vorba de R46 paralel cu R47, care formeaza rezistorul de limitare a curentului de filament rece. Eu nu m-as agita prea mult pt rezistenta aia.Trebuie vazut daca tubul cu filamentul alimentat normal,mai face treaba.Daca nu se schimba nimic in functionare,degeaba mai stabileste valori ale acelei rezistente. Şoc! Am măsurat al doilea E0104M din dotare, osciloscop stat în dulap, spre diferenţă de primul care e clar că şi-a cîştigat pîinea. Toate tensiunile sînt în cote, mai puţin tensiunea pe filament de 4,5V (tensiunea în amonte de rezistorul de limitare este 5,9V). Şi ăsta se vede bine, chiar şi în condiţiile astea - plus că încă o dată tensiunea pe rezistor dă un curent de cca 300 mA! Cînd ajung iar la janghină, puns sursa de alimentare pe filament (la ăsta bun n-am curaj, să nu-l stric) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum