Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de alimentare de laborator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In jurul a 300 de lei. Si aveti idee cum pot sa obtin o tensiune negativa ? Sa spunem ca voi cumpara o sursa dubla. Se poate face ca una dintre tensiuni sa fie negativa ca sa am o tensiune diferentiala (+) 0 (-)?

post-230024-0-60539300-1462541920_thumb.jpg

Editat de Bebelu
Link spre comentariu

Am vazut acum o sursa GwInstek care are tensiune diferentiala. Pare cam singura de pe piata. Eu ma gandeam ca daca inseriez cele doua surse si zic ca puntea comuna de legatura o consider masa circuitelor alimentate diferential , tre sa mearga. Doar ca trebuiesc toate circuitele alimentate exclusiv din aceasta sursa diferentiala improvizata. Practic masa circuitelor alimentate sta la 30V sa zicem si cata vreme nu are legatura cu exteriorul, cu masa reala de la 0V nu tre sa fie probleme.

Editat de Bebelu
Link spre comentariu

Daca le inseriezi se aduna tensiunile..nu se obtine tensiune diferentiala. Trebuie sursa speciala care permite inserierea celor doua si obtinerea unei tensiuni negative. 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Depinde fata de care terminal al sursei faci masuratorile.Daca le faci fata de firul cu care ai executat inserierea (de la minusul primei surse la plusul celei de 2-a), atunci o sa ai tensiune diferentiala.Intre plusul primei surse si strap o sa ai +V iar, intre strap si minusul celei de-a 2-a surse o sa ai -V.

Link spre comentariu

Nu se poate obtine tensiune negativa din inserierea celor doua surse stabilizate...indiferent fata de ce ramura se masoara.

Se poate obtine doar daca este redresata o singura ramura la fiecare sursa...dar cum am spus asta inseamna modificarea sursei sau cumpararea unei surse surse care permite asa ceva.

Editat de mac01
Link spre comentariu

@mac01 . Nu mai insista în eroare ! 

Majoritatea surselor duble permit prin înseriere obținerea unei alimentări diferențiale . Masa consumatorului va fi punctul comun al surselor .  Unele oferă opțional și funcția de ”traking” adică se poate regla dintr-un singur potențiometru atât tensiunea pozitivă cât și cea negativă , sursa fiind astfel simetrică .

Borna de GND a surselor este masa de protecție ( pământul ) și este în mod normal izolată de bornele de ieșire ale sursei . 

Link spre comentariu

@mac01 . Nu mai insista în eroare ! 

Majoritatea surselor duble permit prin înseriere obținerea unei alimentări diferențiale . Masa consumatorului va fi punctul comun al surselor .  Unele oferă opțional și funcția de ”traking” adică se poate regla dintr-un singur potențiometru atât tensiunea pozitivă cât și cea negativă , sursa fiind astfel simetrică .

Borna de GND a surselor este masa de protecție ( pământul ) și este în mod normal izolată de bornele de ieșire ale sursei . 

Eu nu insist in eroare....am specificat ca depinde cum este construita sursa...ce ramuri sunt redresate si stabilizate.

Bagati in priza doua incarcatoare de telefoane sau doua surse separate. Legati plusul de la una cu minusul de la cealalta si masurati unde vreti voi. Sa-mi spuneti daca aveti vreo tensiune negativa fata de legatura comuna.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Dragul meu , subiectul era despre surse de laborator industriale . Omul întreba ce să cumpere .

Deci nu vorbim de încărcătoare de telefon .

Dar DA, dacă leg două încărcătoare de telefon în serie , față de punctul lor comun am +5V la un capăt și -5v la celălalt . Dacă nu mă crezi , încearcă. Eu nu o să încerc pentru că știu deja rezultatul. Ca să scutești încercarea desenează schema și vezi ce obții . Posteaz-o eventual .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări