Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor multimetru DT830B

Vizitator AlexFL

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

4

• miron1947

4

• alcon

3

• mac01

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pe domeniul de diode, un led roșu se aprinde slab fiindcă tensiunea de testare este suficientă să aprindă ledul, dar curentul este foarte mic. Dacă încerci să testezi un led alb sau albastru, nu îl vede, fiindcă are tensiunea de deschidere a joncțiunii mai mare decât cei 2,8V ai testerului.Dacă pui sondele în scurtcircuit indică 000 ? 

Eu am si led alb si albastru normal de 5mm.....si se aprind.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Pe domeniul de diode, un led roșu se aprinde slab fiindcă tensiunea de testare este suficientă să aprindă ledul, dar curentul este foarte mic. Dacă încerci să testezi un led alb sau albastru, nu îl vede, fiindcă are tensiunea de deschidere a joncțiunii mai mare decât cei 2,8V ai testerului.Dacă pui sondele în scurtcircuit indică 000 ? 

Daca domeniul este 200 ohm si afisajul arata 2,5 indiferent daca sondele sunt in scurt sau nu ce defectiune ar avea un instrument de acest tip?

Link spre comentariu

La cat costa un asemenea aparat de masura DT830 nu cred ca merita atata chinuiala si bataie de cap,eu cu ani in urma pana sa aflu de DT9205A cumparam si cate 2-3 deodata din targ,ca nu ma tinea mai mult de maxim doua luni,bineinteles ca lucram intens cu el de dimineata pana seara(de multe ori cei de la targ mi le dadeau si pe datorie pentru ca incepuse sa ma cunoasca dupa ce ma uitat in targ,si in al doilea rand nici nu avea cui sa le vanda ca doar nu era un produs care sa aiba orice om nevoie de asa ceva,ce este drept nici nu ma tinea mult,cam doua luni defectiunea la ele se manifesta in ideea ca-mi dadea eroare la masurare, scuze daca am fost putin off topic.

Link spre comentariu

Nu este raspunsul asteptat la intrebarea mea, stiu ca un DT830B are un pret de 15 RON pe taraba in Piata Moghioros, cu 0,5 RON mai mult decat un pachet de tigari, adica derizoriu.

Link spre comentariu

pot fi mai multe:- divizor în scurt- ic-ul de conversie rezistenţă/tensiune dus- şi dacă o face pe orice rang, condensatorul de integrare întrerupt sau devalorizat (caz fericit) sau integratul principal defect, şi atunci e pa.

Link spre comentariu

...- ic-ul de conversie rezistenţă/tensiune dus...

Aparatele bazate pe variante ale integratului 7106 nu au nevoie de un un circuit integrat separat pentru conversia rezistenta/tensiune. A se vedea de ex. fig. 7 de aici.

Link spre comentariu

Aparatele bazate pe variante ale integratului 7106 nu au nevoie de un un circuit integrat separat pentru conversia rezistenta/tensiune. A se vedea de ex. fig. 7 de aici.

@franzm are dreptate, am reusit sa gasesc o schema in chineza a unei variante de DT830, cat despre bateriile de 9V tip 6F22, ele nu curg niciodata.

La mine fenomenul se petrece doar pe domeniul de masurare a rezistentelor (200 - 2000K) in rest masoara corect.

Posted Image

take a screenshot

Link spre comentariu

fenomenul se petrece doar pe domeniul de masurare a rezistentelor (200 - 2000K) in rest masoara corect.

Verificati traseul(contactele caruselului si traseele de contact) prin care este alimentata borna , din ce scrieti pare ca nu ajunge curentul  pe rezistenta masurata.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări