Vizitator AlexFL Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Salut! Am găsit în pod un multimetru DT-830b și am zis să mai văd dacă merge. Spre surprinderea mea funcționează, dar nu înțeleg o chestie la el. De exemplu dau pe rezistență și când pun să măsor o rezistență arată valoarea OK timp de 1 secundă și apoi apare valoarea -1 . La fel se întâmplă și pe funcția măsurare diodă. E defect multimetrul sau nu înțeleg eu cum funcționează? Țin să precizez că la măsurarea tensiunii se descurcă bine. Link spre comentariu
Craciun Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 (editat) Salut, E posibil sa faci contact imperfect intre sonde si componenta masurata si de aceea iti arata uneori valoare corecta si uneori depasire (1) . Incearca si cu niste sonde mai bune. PS:Ar mai fi posibil ca respectiva componenta sa aibe o valoare apropiata de capatul scalei pe care masori, de aceea se alege intotdeauna o scala mai mare si se coboara treptat pana cand indicatia corespunde cu gama de valori din care face parte rezistenta respectiva. Succes Editat Mai 5, 2016 de craciun Link spre comentariu
Vizitator AlexFL Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Salut, E posibil sa faci contact imperfect intre sonde si componenta masurata si de aceea iti arata uneori valoare corecta si uneori depasire (1) . Incearca si cu niste sonde mai bune. PS:Ar mai fi posibil ca respectiva componenta sa aibe o valoare apropiata de capatul scalei pe care masori, de aceea se alege intotdeauna o scala mai mare si se coboara treptat pana cand indicatia corespunde cu gama de valori din care face parte rezistenta respectiva. Succes Cel mai probabil e stricat.. am încercat să testez un LED pe funcția diodă să văd dacă se aprinde..nici o șansă . Link spre comentariu
Craciun Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Stai putin, LED-ul are nevoie de tensiune mai mare decat ofera generatorul de pe functia de diode. Incearca sa masori o rezistenta de 100ohm pe scala de 1kohm si vezi ce indica. Succes Link spre comentariu
Vizitator AlexFL Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Stai putin, LED-ul are nevoie de tensiune mai mare decat ofera generatorul de pe functia de diode. Incearca sa masori o rezistenta de 100ohm pe scala de 1kohm si vezi ce indica. Succes Link spre comentariu
Craciun Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Da dar e vorba de LED-uri in format capsula mica, un LED rosu normal are nevoie de cca 2V sa se aprinda, nu stiu ce fel de LED ai testat tu ca sa ma pot pronunta. Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Se aprinde si un led normal de 5mm. Link spre comentariu
Craciun Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 (editat) Da se aprinde, incearca sa verifici generatorul de tensiune de pe diode. Iti atasez schema lui M830B. Editat Mai 5, 2016 de craciun Link spre comentariu
Vizitator AlexFL Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 (editat) Da dar e vorba de LED-uri in format capsula mica, un LED rosu normal are nevoie de cca 2V sa se aprinda, nu stiu ce fel de LED ai testat tu ca sa ma pot pronunta. Un LED de la instalație brad care se prăjește la 5V. Editat Mai 5, 2016 de AlexFL Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 bateria este buna? Link spre comentariu
Vizitator AlexFL Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 bateria este buna? Chiar ieri am schimbat-o. 9v panasonic. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 (editat) Chiar ieri am schimbat-o. 9v panasonic. Care este termenul(anul, la Duracell scrie) inscris pe ea? Editat Mai 5, 2016 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator AlexFL Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Care este termenul(anul, la Duracell scrie) 050520161295.jpg inscris pe ea? Te asigur că bateria e bună. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 (editat) Pai nu pe mine trebuie sa ma asigurati, dvs. trebuie sa fiti sigur de aceasta, era din partea mea doar o sugestie a unei eventuale probleme. Editat Mai 5, 2016 de miron1947 Link spre comentariu
validae Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Pe domeniul de diode, un led roșu se aprinde slab fiindcă tensiunea de testare este suficientă să aprindă ledul, dar curentul este foarte mic. Dacă încerci să testezi un led alb sau albastru, nu îl vede, fiindcă are tensiunea de deschidere a joncțiunii mai mare decât cei 2,8V ai testerului.Dacă pui sondele în scurtcircuit indică 000 ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum