Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop toshiba satellite c55-c-172

FLORIN IORDACHE

Postări Recomandate

Buna ziua ! Are si un prieten de al meu un asemenea laptop : toshiba satellite c55-c-172....care vrea sa-si instaleze sistemul de operare pe el...iar el  nu are wind.....8 sau wind.....10,el are doar wind 7...care a incercat sa-l instaleze pe acest laptop si nu a reusit nici pana la ora asta....

in momentul cand trebuie sa-i apara hdd-ul ca sa creeze partitiile si sa-i formateze partitiile.....nu-i apare nimic acolo.... si ii scrie urmatorul mesaj :

A required CD/DVD driver device is missing.is you have a driver floppy disk,Cd,dvd,or usb flash drive,plase insert it now.

Note : if the windows installation media is in the cd/dvd drive,you can safely remove it for this step.

El s-a uitat prin bios...nu este setarea aceia cu ide/sata ...sau ceva de genul asta...deci e foarte ciudat...

Aaa,va spunem de pe acum ca a incercat prietenul meu si cu dvd-ul cu wind....7 si cu un stick butabil tot cu wind.....7 si tot asa face...

Asteptam si nou un raspuns de la dvs !!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN IORDACHE

14

• Dell vostro

8

• TestPoint

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu cumva o fi hdd-ul cu probleme ?? Dar nu poate sa umble la el  pentru ca e nou-nout laptop-ul. 

Link spre comentariu

Va anunt ca prietenul meu a facut rost si de un dvd-u cu wind.....8 si tot la fel face....

Spune aici cum:

Nu prea am inteles cum se face chestia asta. Puteti sa-mi explicati?

Link spre comentariu

Cu placere:

Cand apare acea eroare,sa inchide fereastra(x),apoi click pe yes,acum e faza :deconectam stick-ul,apoi conectam din nou,si asta e.Scrie toti acesti pasi in clip.

La fel si pentru dvd.

Link spre comentariu

Cu placere:

Cand apare acea eroare,sa inchide fereastra(x),apoi click pe yes,acum e faza :deconectam stick-ul,apoi conectam din nou,si asta e.Scrie toti acesti pasi in clip.

La fel si pentru dvd.

Multumesc mult! Am incercat si asa....dar tot asa face...nici o schimbare in bine.

Link spre comentariu

Vedeti in bios la USB MODE- si  schimbati valorile ...sa fie setat  pe 2.0. Ar trebui sa mearga asa.

Am incercat si chestia aceasta,dar fara succes.

Eu unul totusi ma gandesc tot la hdd-u sau chiar la un driver pentru a recunoaste hdd-ul sata...adica ceva de tipul : IDE ATA/ATAPI controllers

Link spre comentariu

Am facut ceva sapaturi pe net,windows 7 nu se poate instala,doar windows 8.1dvd/stick usb.Acest stick cu windows 8.1,se face cu Rufus in format GPT

se conecteaza la un usb 2.0 si nu 3.0.Dupa toate astea,instalarea o sa decurga normal.In mod normal,trebuie un update de Bios,dar e mai complicat pentru

prieten,asa ca sa instaleze windows 8.1.

Link spre comentariu

A incercat si cu wind.....8.1,dar a incercat doar dupa dvd-u,care facea tot la fel,va spun ca nu a incercat si dupa stick usb. Dar acum va spun ca la trimes la garantie laptop-ul... Asa ca acum anuntul nu mai e valabil. :reytre

Va multumesc mult pentru raspunsurile oferite !!!

Link spre comentariu

Buna seara ! Va anunt ca s-a rezolvat problema,adica a fost cu laptop-ul la garantie si le-a mai dat 200 lei in plus... si a luat un Asus...Dar nu ii stiu modelul pentru ca nu mi la zis.... :reytre

Link spre comentariu

Buna ziua! Va anunt ca mi-a dat prietenul modelul laptop-ului model-ul este urmatotul : asus x553s series....

Link spre comentariu

Sa continuam discutia,acest model de Asus,e optimizat pentru windows 10.Daca prietenul detine o licenta de win.7/win.8,atunci poate sa

activeze windows 10 cu acea licenta(product key),oficial/neoficial e treaba lui.

Link spre comentariu

Da,asa este,chiar acum vreo jumate de ora.....am primit o reclamatie de la client....ca nu poate instala nici la asta wind.....7 si nici wind....8.1...

La acest laptop mi-a spus ca face in felul urmator....incarca bootul...vede hdd-u...il partitioneaza,il formateaza....copiaza fisierele....iar apoi dupa ce da primul restart...ramane mut...adica ramane cu sigla de la wind.....7 pana la anul pe ecran....nu mai merge mai departe....

Ce poate fi in acest caz,poate fi vreo setare de prin bios sau e altceva ???

Astept un mic raspuns de la dvs !!! O zi minunata va doresc !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Nu prea,in Bios trebuie sa fie(pentru windows 7 UEFI trecut in mod Legacy sau CSM,depinde de bios,si Secure Boot/Disable).Chiar daca reuseste instalarea,

se loveste de drivere,si foarte multe probleme,asa ca windows 10 pentru acel laptop si Classic Shell pentru buton start(sa aiba un menu ca windows 7).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări