Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energie verde pentru toți...

T.Sorin

Postări Recomandate

Chestia cu ...norocul e ..relativa,poate esti....ghinionist(la fel de ..incerta situatia) ! Dar,cu "putin...mai mult..noroc",iti cumperi o masina cu panouri solare,desigur cu super-condensatori si lucru deloc de neglijat...cu "eoliana"....daca bate vantul in directia de mers,in caz contrar,ai sistemele redundate,celulele fotovoltaice si in (penultima)instanta apelezi la "super-condensatori",daca cumva te lasa (si astia) :pandaci .chiar ultima varianta este...mersul pe jos! Sau, mai sigur ar fi chiar un...Trabant...!! :dsgfds :57

Editat de morocanosul
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Einstain zicea ca E=mc2...??? :qetrwe Oare, teoria e gresita sau...s-au schimbat legile fizicii ?? :freaza: Nu mai are rost sa discutam...!! :95

Si ce-ai vrut sa zici ma rog frumos in postarea asta? Ca eu nu m-am prins...
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Legat de pompele de caldura ,un articol interesant ......daca nu ar fi absolut cretin ,articolul nu autorul:rade:

""""""Pompele tip Aer-Aer/Apa au acel COP (coeficientul de performanta) doar pana la o anumita temperatura exterioara (de obicei -10*C) . Dupa acel "prag" incep sa consume curent electric din ce in ce mai mult pentru a face fata. Spre exemplu la -20*C randamentul lor scade undeva la 70% adica in loc de 4 kw o sa consume cam 6 kw pentru a furniza cei 14 kw. Insa tot vor consuma mai putin decat alte surse de caldura (una este sa platesti 2.4 ron pentru 14 kw folosind o astfel de pompa si alta este sa platesti 14 ron folosind o centrala pe gaze).""""

Editat de florinellll
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări