morocanosul Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Imi place ca esti .."optimist"...Acum aprox.40 de ani ...am participat la o expoozitie(in cadrul liceului),unde erau expuse toate ....minunatiile tehnicii! Inclusiv...motorul cu aburi! (e vorba de principiul de functionare.l..Daca mai doresti conversatii pe aceste teme...?!! Link spre comentariu
T.Sorin Postat Mai 17, 2016 Autor Partajează Postat Mai 17, 2016 Imi place ca esti .."optimist"...Acum aprox.40 de ani ...am participat la o expoozitie(in cadrul liceului),unde erau expuse toate ....minunatiile tehnicii! Inclusiv...motorul cu aburi! (e vorba de principiul de functionare.l..Daca mai doresti conversatii pe aceste teme...?!! Imi face placere sa dezbatem elemente ale tehnicii care pot aplica si in domeniul energiei regenerabile. Imi pare bine ca mai exista inca oameni ca dumneavoastra de la care pot si eu invata lucruri mult mai practice decat ne ofera la momentul actual sistemul de educatie ( no comment ) . Optimismul meu merge pana acolo unde mi se va dovedi ca nu se doreste '' o schimbare '' in mai bine. Da ideea referitoare la ansamblul motor generator cu sistem solar mi-a venit tot din dorinta de a folosi ceva inepuizabil ( soarele ) pentru a produce mai mult decat un panou ar putea genera Eu totusi caut un posibil sistem ce se poate preta in reducerea costurilor de incalzire a apei la apartament in special, dar de ce nu si in general. Ceva e clar in mod sigur : gaz mai este pentru moment , eu sincer voi fi tare fericit cand se va ajunge ( daca voi prinde acea vreme ) sa nu mai existe acest combustibil fosil. Tare curios sunt la ce va recurge lumea in locul centralelor pe gaz ... Dar nu despre asta e vorba de a ajunge in faza terminala a resurselor energetice , ci impletirea / trecerea catre nepoluare . De ce sa nu folosim SOARELE , APA , AERUL ? ca sa ne creeam viata mai usora ? stiti cum e , am adaptat o vorba si ea suna cam asa : ''Soarele-ti da , dar nu-ti baga si-n punga ! '' Link spre comentariu
danpin Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 .......Da ideea referitoare la ansamblul motor generator cu sistem solar mi-a venit tot din dorinta de a folosi ceva inepuizabil ( soarele ) pentru a produce mai mult decat un panou ar putea genera ...... Nu prea am inteles ce vrei sa spui in fraza de mai sus... Poti detalia? "Ceva e clar in mod sigur : gaz mai este pentru moment , eu sincer voi fi tare fericit cand se va ajunge ( daca voi prinde acea vreme ) sa nu mai existe acest combustibil fosil." Eu zic sa nu fii asa fericit.... gazul nu se foloseste numai in centrale si la aragaz, in industrie sunt multe procese care folosesc gazul nu doar ca si combustibul. Uite ceva de studiat pt. tine: http://web.ornl.gov/info/ornlreview/rev28_2/text/gas.htm http://www.homeadvisor.com/article.show.Gas-Heat-Pumps-vs-Other-Alternatives.15416.html http://www.robur.com/technical_dossiers/heat_pumps_absorption_technology/heat_pumps_comparison_basic_principles Link spre comentariu
T.Sorin Postat Mai 17, 2016 Autor Partajează Postat Mai 17, 2016 ''.......Da ideea referitoare la ansamblul motor generator cu sistem solar mi-a venit tot din dorinta de a folosi ceva inepuizabil ( soarele ) pentru a produce mai mult decat un panou ar putea genera ...... ''Detaliez acum ce am vrut sa spun . Cat despre link-uri , revin dupa ce le citesc . Ok. Daca v-ati uitat pe video-ul de mai sus , ati putut observa un angrenaj mecanic foarmat dintr-un dinam de 24v cuplat pe 2 baterii de 12 v legate in serie , ce antreneaza prin intermediul unei curele axul unui alternator de 1,5 KvA , deci undeva pe la 1200w . La ce m-am referit : putem face urmatorul lucru : incarcam acel mini bank de acumulatori cu ajuorul unui sistem fotovoltaic ( panou fotovoltaic , + charger regulator ) . Astfel raspund si la o intrebare din comenturile de pe youtube referitoare la modul in care se pot incarca bateriile acelea , si ofer o alternativa de energie regenerabila. Ideea este de a nu folosi direct energia produsa de panoul solar , nu sa utilizam cei 220 -250-300w produsi direct de la soare , ci sa alimentam un ansamblu ce va antrena un alternator pentru a obtine astfel tensiune de 220v la puterea respectiva. Ideea ar putea fi folosita chiar foarte bine daca in locul ( dinamului + alternatorului ) s-ar folosi un generator cu cu magneti permanenti + un motor de 12v /24v de putere suficient de mica , si ma refer aici la cel cu flux axial si voi explica daca este nevoie de ce ( pmg axial flux generator ). , daca dorim alimentaera unei rezistente spre exemplu in 12 ori 24 v de diferite puteri . Prin conceptele amintite se cauta o solutionare a problemei consturilor de incalzire a apei spre exeplu intr-o locuinta , ori incalzire a locuintei , etc. , cu dorinta de a fi un sistem VERDE. Link spre comentariu
danpin Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Tu, de cand ti s-a pus pata pe energia verde, lectiile de fizica de la scoala le mai frecventezi? Ia fa matale niste calcule... La 17 ani si eu visam frumos.... Link spre comentariu
T.Sorin Postat Mai 17, 2016 Autor Partajează Postat Mai 17, 2016 Referitor la link-ul acesa pe care mi l-ati dat : http://www.homeadvisor.com/article.show.Gas-Heat-Pumps-vs-Other-Alternatives.15416.html referitor la ''natural gas'' , documentare pe care le-am vizionat fac referire la impresionante cantitati de gaz metan (CH4) , prinse in calotele glaciare . Si , cum bine stim , in urma incalzirii atmosferei , aceste bucati masive de gheata se topesc eliberand gazul in atmosfera. Ce face face metanul ? culmea ceva mult mai ''benefic'' decat freonul R600a denumit si Izobutan ( fiind catalogat ca un freon pritenos cu mediul ), distruge stratul de ozon . Putem discuta daca doriti despre pompele de caldura , imi face deosebita placere. Desi cel mai uilizat tip de freon in sistemele de racire si al pompelor de caldura este R134a , din pricina proprietatilor pe care le are , se incearca treptat o trecere catre un freon mai prietenos cu mediul , si va asigur , cu mult mai , decat metanul. Nu stiu daca v-a suparat afirmatia cu referire la faptul ca sunt tare curis ce se va intampla odata cu terminarea gazului ca resursa fosila. Va pot raspunde totusi la intrebarea pusa de dumneavoastra : Da , studiez si materia numita fizica , pacat insa ca nu la maniera practica , in teorie toate suna frumos , din nou ajungem sa discutam despre sistemul nostru de educatie , imi rezerv insa dreptul de a nu comenta . Visez frumos , poate ar fi si mai frumos visul daca ne-am baza pe elemente testate in regim propriu inainte de a face niste afirmatii . Multe idei si-au gasit sfarsitul intr-o neincredere toata a realizarii lor , si totusi ele au uimit lumea. Ideea prezentata mai sus , nu face referire la un perpetuum mobile daca la asta v-ati gandit. Nu , ci doar un sistem de conversie. Tineti insa cont de ceva , nu am specificat ca vreau ra reproduc acel sistem , si o noua conceptie asupra unui lement asemanator , preluand doar ideea. Eu va multumesc pentru interesul manifestat si va doresc o seara frumoasa ! Pentru orice alte nelamuriri , ori discutii referitoare la energia regenerabila , nu ezitati sa postati . Imi va face placere sa va raspund in limita cunostintelor , iar acolo unde ma depaseste ma voi stradui sa invat si sa gasesc o rezolvare problemelor . Cu stima , T. Sorin -17 ani . Link spre comentariu
alcon Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Daca privim cu detasare si in ansamblu, lumea percepe aceasta idee [energia verde (sub toate formele) si "produsul verde"], care nu vor fi niciodata disponibile pentru toti,drept o utopie, o lupta crancena, probabil ceva asemanator ca in Mad Max.Bine, vor fi cateva oaze cu ceva instalatii SF ce vor produce "energie ecologica", probabil pentru politicieni, oamenii de rand vor avea tot felul de improvizatii derizorii ca acum.Energia Verde scrisa de unii cu majuscule nu va exista niciodata, Dumnezeu a lasat lumea pe baza de combustibili fosili, altfel Lucrarea Sa nu-si mai avea rostul!!! Link spre comentariu
danpin Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 ...Visez frumos , poate ar fi si mai frumos visul daca ne-am baza pe elemente testate in regim propriu inainte de a face niste afirmatii . Multe idei si-au gasit sfarsitul intr-o neincredere toata a realizarii lor , si totusi ele au uimit lumea. Ideea prezentata mai sus , nu face referire la un perpetuum mobile daca la asta v-ati gandit. Nu , ci doar un sistem de conversie..... Tu ce ai testat pana acum? Convertesti ce in ce? Randament =? Link spre comentariu
Untold Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Sorin T stie, (?) desigur, ca randamentul e subunitar...principiul al doilea al termodinamicii... Link spre comentariu
T.Sorin Postat Mai 18, 2016 Autor Partajează Postat Mai 18, 2016 (editat) Tu ce ai testat pana acum? Convertesti ce in ce? Randament =? Am spus ca voi raspunde tuturor intrebarilor fara ezitare. Ce am testat pana acum ? Practic 2 sisteme pe care le voi prezenta nu prea in detaliu , nu este cazul . Am testat un sistem solar fotovoltaic alcatuit din 2 module monocristaline de 250w fiecare , conectate in serie , cu un regulator de incarcare de pana la 100v cu un curent maxim de 30A , tehnologie MPPT ( maxim power point traking) , ce alimenteaza un banc de acumulatori de 24v cu 100Ah (2 bateii de 12v a cate 100Ah legate in serie ) si ce alimenteaza un invertor cu sinus pur de 1500VA ( 1020w ) . Asta am testat si utilizat , in cadrul sistemelor fotovoltaice. Facand acum referire la alt sistem experimentat , am construit un colector solar tuburi vidate cu heat pipe , pe sistem 58*800mm , cu 33 de tuburi . Iar intreg circuitul solar a fost proiectat si ralizat in regim propriu . Singurele elemente achizitionate fiind teava de cupru necesara realizarii schimbatorului solar ( manifold) , controllerul solar , pompa , etc , piese de instalatie. Dar colectorul solar este construit si randamentul lui este , pot afirma comparabil ( pentru a nu spune ) egal cu al sistemelor comerciaizate pe piata . Nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba in acest sector. Am imaginat o modalitate de imbunatatire a randamentului tuburilor vidate clasice cu heat pipe , insa aces proiect are caracter personal si nu va pot oferi pentru moment mai multe detalii. Iar , din dorinta de a imbunatati sectorul energiei regenerabile la noi , am un concept propriu de incalzire a apei dintr-ul boiler termoelectric , cu ajutorul unor sisteme deja prezente in casele multora dintre noi , dar care vor trebui usor modificate pentru a avea dubla functionalitate. Poate va dati seama la ce ma refer sau nu . Si acest tip de proiect are , pentru moment , caracter personal de dezvoltare. Multumesc. Editat Mai 18, 2016 de T.Sorin Link spre comentariu
T.Sorin Postat Mai 19, 2016 Autor Partajează Postat Mai 19, 2016 (editat) Cat despre "Energia verde",eu unul sunt perfect de acord! Acum cativa ani,un coleg cu care am lucrat sa gandit sa construiasca un fel de panou solar,dar cu aer cald(incalzit de la soare,evident),Pe scurt,intr-o incinta erau 6 "tevi"(sectiune triunghiulara),totul in negru,pe laterale era gura de admisie,evacuare,un motoras de ventilator(termostatat),astfel incat daca aerul refulat nu avea temp.prestabilita se oprea! Bineanteles ca nu era fiabil,doar cadrul metalic in care era fixat era f.greu cat despre asezarea lui pe...balcon...nici nu se punea problema! La teste(improvizate) sa constatat ca in zilele insorite merge cateva ore,dupa aceea...pauza(la fel cand cerul e innorat..)!Problema cea mare era la constructie...trebuia sa construiesti "tevile" din tabla da AL 0,5mm cu atentie...mare! In sezonul rece,recircula aerul din casa si il mai incalzea...de la Soare! Asta...era ideea,solutia practica....dezavantajoasa! Referitor la panourile solare ( aer cald ) atasez un link cu un folder cu 2 poze dintr-o carte , unde se explica despre acest tip de panouri si cateva poze cu modulul construit : https://cdn.fbsbx.com/v/t59.2708-21/13187110_622415901256533_359189231_n.zip/Panou-solar-aer-cald.zip?oh=5525724abbbfea9f28704c438b2526c2&oe=573FEF6E&dl=1 Editat Mai 19, 2016 de T.Sorin Link spre comentariu
T.Sorin Postat Mai 19, 2016 Autor Partajează Postat Mai 19, 2016 (editat) Observam o crestere accentuata a pretului gazelor naturale imediat dupa anul 2001-2002 ( pentru o piata libera ) -> http://dumitruchisalita.ro/wp-content/uploads/2015/09/pret-corect-la-gaz.jpg''Potrivit estimarilor Comisiei Europene, daca productia ramane la un nivel constant, rezervele actuale de petrol se vor epuiza in aproximativ 41 de ani. In aceste calcule nu se iau insa in considerare rezervele nedescoperite inca. Pentru Orientul Mijlociu, previziunile sunt mai bune: 82 de ani.'' -> http://www.ziare.com/economie/stiri-economice/cat-ne-vor-mai-ajunge-resursele-naturale-603134 / Optimismul , ne-or mai ajunge vreo 100 de ani , om vedea mai in colo ce-om face ... E bine, sa nu ne facem griji ca vom ramane fara gaze prea curand , sa ne facem griji ca pe masura ce ramane din ce in ce mai putin , stiti ce se intampla ? Pretul creste , umpic , apoi muuult , pana nu si-l va mai permite lumea , si intr-un final se va termina .. Si a 2-a zi toti vor avea montate ba panouri solare , ba pompe de caldura , ba mai stiu eu ce forme de energie regenerabila se vor mai concepe . V-am convins ? .. Pai nu va fi asa . De ce ? S-o luam de la inceputuri : omul a dat peste foc din intamplare , de fapt focul peste el , ca doar natura l-a creat prima oara , el doar l-a imitat. Apoi a descoperit niste resurse ingropate de combustibili fosili pe care le-a exploatat orbeste in drumul lui catre ''progres'' si se trezeste in timpurile noastre , dezvoltand solutii prietenoase cu mediul ,si exploatand in continuare resurse naturale , neputand sa renunte brusc la ele , incet si sigur , si totusi prea incet pentru a fi sigur... Aici e treaba interesanta ! De ce trecem asa usor la energie regerabila ? Costurile . Un cuvant , un sens , dar atat de adevarat . Da , asta e problema , pretul . Bun. Deci daca resursele se termina si ideile propuse si dezvoltate sun prea scumpe , ce se va intampla ? Nimic mai previzibil decat reintoarcerea la inceputuri . Lemnul . Lemn acum mai bine de 2000 de ani , lemn si in viitor . Da , cel mai probabil asa va fi . Si nu este nimic rau sa te intorci de unde ai plecat , pentru a-ti da seama ca cat ai gresit , pentru a reflecta la cate lucruri distructive ai facut , pentru ca noul drum , intr-adevar sa fie catre progres. Nu spun ca n-am progresat la nivel medical , etc etc pe alte planuri ( dar nu la asta ma refer acum ) , dar stiti cum e ? 98% din existenta umana se resfrange la necesitatea de a-si incalzi mediul unde traieste pentru a nu sfarsi in timpul iernii , apa calda , pentru ca este o necesitate , comfort cum vreti . Personal consider ca un viitor vor avea tot sistemele de incalzire pe lemn ( peleti ,bricheti , lemn clasic ) , decat sursele regenerabile , cel putin in urmatorul secol , pana se vor descoperi noi modalitati de reducere a pretului componentelor chiturilor regenerabile . Si este bine , plantam avem cu ce face caldura , nu plantam , nu avem . Ne temem de CO2-ul produs prin ardere ? Copacul absoarbe in cursul vietii sale de pana la 3 ori cantiatea de CO2 degajata prin arderea lemnului lui pana la momentul acela ( a se vedea Paulownia ) . Si vreti sa vedeti cine mai are aceeasi parere ca mine ? Sigur va va placea . va invit sa vedeti urmatorul videoclip despre natura : Mesajul naturii pentru intreaga umanitate. Voce - Julia Roberts https://www.facebook.com/Ceva.deoseb1t/videos/1007683522656710/?pnref=storyMultumesc pentru atentie . Va doresc o seara frumaosa ! Editat Mai 19, 2016 de T.Sorin Link spre comentariu
T.Sorin Postat Mai 20, 2016 Autor Partajează Postat Mai 20, 2016 Daca nu mai are nimeni mic de adaugat / discutat se poate inchide . Multumesc. Link spre comentariu
danpin Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 Daca nu mai are nimeni mic de adaugat / discutat se poate inchide . Multumesc. Gata, s-a terminat "energie verde pentru toti..."? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2016 Partajează Postat Mai 22, 2016 (editat) Pustiu', hai sa îți spun eu câte ceva. În orice conversie de energie există pierderi. Intr-un sistem dacă bagi o găleată de energie scoți mai puțin de o găleată la capătul procesului de conversie. Asta e, si inca e bine ca nu scoatem mai mult. Când o să crești o să înțelegi și de ce. La vârsta ta ma întrebam de ce nu fac producătorii de mașinuțe un dinam de bicicleta legat ax în ax cu motorașul mașinuței. Mie îmi era clar că dacă dinamul scoate 6 volti poate învârti un motor căruia îi trebuie numai 3 volti. Credeam că dacă reușesc eu asta, o să scutesc toți copiii de cumpărat baterii pentru mașinuțe. Referitor la panoul de balcon, îmi place ideea, îmi place cum arată în poza, prețul și deranjul care trebuie făcut la montaj m-ar descuraja, mai mult deranjul decât prețul.Plus ca daca vrei să faci tu treaba asta te costa ceva bănuți pe care, de obicei nu îi ai. Se numește investiție inițială, plus taxe, impozite, firma, angajatiangajati, scule, etc. Îți doresc succes. Îmi place că ești tânăr și dornic de realizări. Îți doresc o carieră de inginer dacă îți place cum sună. Uneori o să îți dorești să ai oi, să stai pe deal fără laptop, fără telefon... Orice ai face, pune mâna pe cărți. Editat Mai 22, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum