Ovidanie Postat Mai 4, 2016 Partajează Postat Mai 4, 2016 Am doua asemenea transformatoare si vreau sa stiu daca ar merge folosite ca transformatoare de iesire pentru un amplificator SE repetor in catod. Sase invasurari primare in serie si sapte infasurari secundare in paralel, sectiune 15cm^2. Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 4, 2016 Partajează Postat Mai 4, 2016 Tot in audio au lucrat...erau-probabil- trafuri adaptoare pentru difuzor de compresie utilizate pe linii de radioficare din incinta intreprinderilor.... Cu siguranta , sunt potrivite pentru ceea ce doriti dvs... Link spre comentariu
vera Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Daca nu au intrefier (eu nu-l vad), este exclus SE. Cred ca cel mai bine, le-ati rebobina pt. ce doriti (in prezent nu stiti mai nimic despre ele-nr. spire, diametre, etc.). Link spre comentariu
carageae Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 (editat) Eu as face intai amplificatorul, as face o proba si daca nu mi-ar placea rezultatul, se pot rebobina transformatoarele...sectiunea e destul de generoasa si e loc de bobinat cam orice varianta, daca e vorba de impedante asa de joase. Pentru teste cred ca ar merita bobinat si un strat peste bobinajul existent, loc vad ca mai e si se poate inseria cu secundarul existent. Depinde ce impedanta vreti sa aiba etajul repetor...in jur de 100 de ohmi cred ca e ok pt. o sarcina de 8 ohmi, asa cum e acum. Eu nu cred ca nu au intrefier, desi poate ar fi bine calculata mai exact grosimea lui....la aplicatiile industriale de acest gen intrefierul era o simpla foita de hartie uleiata sau cerata... Editat Mai 8, 2016 de carageae Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 Daca nu au intrefier (eu nu-l vad), este exclus SE. Nu e adevarat, la valoarea curentului continuu care ar trece prin ele in cazul unui SE de putere mica (5-6W) nu se satureaza acel miez de 15 cmp. Depinde de ce putere se doreste. Link spre comentariu
vera Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 @+Florin+, ai dreptate, la 0,5-0,6W, miezul nu se satureaza. Problema este ca B este f mic (datorita componentei cc) si necesita nr. mare de spire, pt. o banda redata acceptabila. De aceea am afirmat, ca nu sunt de acord, cu utilizarea ac. traf, pt. SE. Fiecare face ce vrea, eu doar am sustinut un pct. de vedere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum