Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator 200ohm- 15 ohm

Ovidanie

Postări Recomandate

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Am doua asemenea transformatoare si vreau sa stiu daca ar merge folosite ca transformatoare de iesire pentru un amplificator SE repetor in catod.

Sase invasurari primare in serie si sapte infasurari secundare in paralel, sectiune 15cm^2.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vera

2

• Ovidanie

1

• carageae

1

• flomar60

1

Top autori în acest subiect

Tot in audio au lucrat...erau-probabil- trafuri adaptoare pentru difuzor de compresie utilizate pe linii de radioficare din incinta intreprinderilor....

Cu siguranta , sunt potrivite pentru ceea ce doriti dvs...

Link spre comentariu

Daca nu au intrefier (eu nu-l vad), este exclus SE.

Cred ca cel mai bine, le-ati rebobina pt. ce doriti (in prezent nu stiti mai nimic despre ele-nr. spire, diametre, etc.).

Link spre comentariu

Eu as face intai amplificatorul, as face o proba si daca nu mi-ar placea rezultatul, se pot rebobina transformatoarele...sectiunea e destul de generoasa si e loc de bobinat cam orice varianta, daca e vorba de impedante asa de joase. Pentru teste cred ca ar merita bobinat si un strat peste bobinajul existent, loc vad ca mai e si se poate inseria cu secundarul existent. Depinde ce impedanta vreti sa aiba etajul repetor...in jur de 100 de ohmi cred ca e ok pt. o sarcina de 8 ohmi, asa cum e acum.

Eu nu cred ca nu au intrefier, desi poate ar fi bine calculata mai exact grosimea lui....la aplicatiile industriale de acest gen intrefierul era o simpla foita de hartie uleiata sau cerata...

Editat de carageae
Link spre comentariu

Daca nu au intrefier (eu nu-l vad), este exclus SE.

Nu e adevarat, la valoarea curentului continuu care ar trece prin ele in cazul unui SE de putere mica (5-6W) nu se satureaza acel miez de 15 cmp. Depinde de ce putere se doreste.  

Link spre comentariu

@+Florin+, ai dreptate, la 0,5-0,6W, miezul nu se satureaza. Problema este ca B este f mic (datorita componentei cc) si necesita nr. mare de spire, pt. o banda redata acceptabila.

De aceea am afirmat, ca nu sunt de acord, cu utilizarea ac. traf, pt. SE.

Fiecare face ce vrea, eu doar am sustinut un pct. de vedere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări