one Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Poate mi-as aduce si eu contributia dar sa iti spun sincer nu am inteles nimic si nici nu am vrut sa imi pierd timpul cu acest test de enigmistica. Cate iesiri ai ? Inteleg ca ai 2 ? Ai o schema ? Ce vrei sa variezi, frecventa si atat ? Practic ai inceput cu descrierea a cum vrei sa folosesti controllerul dar nu am vazut nicaieri scopul. Va rog sa imi indicati (si ceilalti colegi) daca este deja scris si eu nu am vazut. Sunt mai multe presupuneri care mi se par gresite si abordarea in general nu este explicata. Enuntul corect ar fi fost asa: doresc sa realizez un circuit care sa imi genereze un semnal caruia sa ii pot seta frecventa si factorul de umplere, cu 2 intrari analogice. Doresc sa folosesc controllerul x cu timerul 1. Acesta este un proiect pentru scoala sau un proiect personal pentru o aplicatie, care poate avea o oarecare flexibilitate? Caci poate exista solutii mai profesionale de exemplu utilizarea unui DDS.... Link spre comentariu
spinach Postat Mai 16, 2016 Autor Partajează Postat Mai 16, 2016 @nico -nu merge . Pina la urma , am pus conditia pe tot portul si s-ar parea ca merge . Ce mai , treba a inceput prost si acum incep sa cred ca nu prea se poate sa merga cu 2 esiri , deodata. @one -imagineazati un comutator , cu 24 pozitii , care furnizeaza pe 2 esiri , un semnal in contratimp , cu frecventa variabila si un factor de umplere aprox 75% . Comutatorul este pilotat de un sw de 1x12 pozitii + 1 sw banal . Link spre comentariu
one Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 @one -imagineazati un comutator , cu 24 pozitii , care furnizeaza pe 2 esiri , un semnal in contratimp , cu frecventa variabila si un factor de umplere aprox 75% . Comutatorul este pilotat de un sw de 1x12 pozitii + 1 sw banal . Vrei sa spui un comutator dublu cu 12 pozitii ? Ai 12 frecvente fixe ? Care sunt acelea ? Sau care este minima si maxima ? Factorul de umplere 75% una inseamna de fapt 25% la cealalta, practic una este inversul celeilalte ? Sau sunt ambele de 75% si cu o diferenta de faza de 180° (asta ar insemna in contratimp) ? Link spre comentariu
spinach Postat Mai 17, 2016 Autor Partajează Postat Mai 17, 2016 Da ; repet functiile necesare -la intrare , -un swich cu 2x12 pozitii , adica 24 setari -2 intrari analogice -2 intrari digitale -6 iesiri de tip digital -2 esiri tip PWM , acelasi semnal dar in antifaza -timp minim=1.9uS -timp maxim=5.550 S -cristal folosit 12 Mhz Prima problema deranjanta este ca se pare ca nu se poate ca sa existe semnal pe cele 2 esiri , simultan . Acum trebuie sa modific placa , adica sa un inversor de semnal pentru al doilea semnal. Link spre comentariu
ratza Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Cum să nu existe?! Ia uită-te cu atenţie la OCxA şi OCxB. Link spre comentariu
one Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 (editat) Nu ai explicat ce intelegi prin antifaza. Ai spus doar "da" dar da ce ? Pentru antifaza trebuie sa utilizezi "phase correct pwm", pentru semnal inversat poate fi sau nu necesar. Poti sa setezi factorul de umplere independent dar nici asta nu ai precizat. Daca ai 2 semnale cu 25% factor de umplere, de exemplu, defazate cu 180° , acestea nu sunt inversate, cu alte cuvinte nu poti face pe al doilea cu un inversor din primul, doar daca are factor de umplere 50%. Poti folosi un inversor ca sa obtii un semnal inversat, in faza cu originalul si cu acelasi factor de umplere. Ai 2 intrari analogice si 2 digitale dar pentru ce ? Iesirile digitale ? Au legatura cu discutia ? Acel switch 2x12 il ai fizic ? Poti sa ai bineinteles 2 iesiri active simultan daca ai aceeasi frecventa. Problema este ca te-ai blocat in descrierea unor detalii irelevante fara sa prezinti o viziune de ansamblu. Folosesti unul din cei 2 registri OCR1 pentru a fixa limita superioara cand ai putea sa folosesti ICR1 pentru asta si ai avea OCR1A si OCR1B liberi pentru 2 PWM. Recitind primul tau pot, se pare ca ne dai un test grila trebuie sa alegem varianta 1, 2, 3. -utilizat timer1 ,16 biti ,in regim Fast PWM , cu esire OC1A pe normal si esire OC1B pe invers -reglaj TOP cu OCR1A -reglaj df cu OCR1B Nu poti sa ai PWM pe iesirea OC1A daca folosesri OCR1A pentru TOP. Incepem de la sfarsit ? La ce foloseste circuitul asta ? Cate iesiri are ? E un proiect "batut in cuie" sau accepta variatii ? Daca e o tema de proiect, se poate prezenta exact enuntul ? Faza_antifaza.pdf Editat Mai 18, 2016 de one Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 @one: dupa cum ai observat userul manifesta o doza mare de secretomanie si este refractar la solicitarile de a dezvalui secretul acestui dispozitiv minune. M-am hotarat sa procedez la inchiderea topicului. Nu aduce niciun beneficiu celorlalti vizitatori ai sectiunii Atmel ci doar confuzie si incoerenta in idei. Link spre comentariu
Postări Recomandate