Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema unui amplificator

Postări Recomandate

Buna seara ! Ma rugat un prieten de-al meu sa-l ajut si pe el cu o schema a unui amplificator ce are ca finali 2sd1047 si pereche cu 2sb817..

Deocamdata atat mi-a spus...a zis ca nu deocamdata nu stie marca si modelul al lui....pentru ca si asa e facut de chinezi...acest amplificator...

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN IORDACHE

6

• leoncris

2

• adydep

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Măcar o poză-două cu placa acelui amplificator ar fi strict necesară, e imposibil pe de altă parte să nu existe pe placă anumite serii sau coduri ce ar putea duce la identificare. Chinezii le fac totuși după o documentație, nu după ureche....

Link spre comentariu

Măcar o poză-două cu placa acelui amplificator ar fi strict necesară, e imposibil pe de altă parte să nu existe pe placă anumite serii sau coduri ce ar putea duce la identificare. Chinezii le fac totuși după o documentație, nu după ureche....

Da,da asa este,aveti perfecta dreptate ! O sa revin in curand cu poze. Adica dupa ce o sa vorbesc cu prietenul meu si dupa ce o sa mi le ofere pozele....

Stima si respect domnule Vali !!!

Link spre comentariu

Buna dimineata ! Am revenit cu o poza cu placa acestui amplificator. :reytre

Daca nu se poate o schema,atunci vrea sa stie de cati watii este pentru ca se pare ca cine a avut amplificatorul asta sa ars din cauza difuzoarelor schimbate fara sa tina cont de putere.

Asteptam raspunsuri !!!

post-177758-0-34071800-1462341726_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu puterea ce o poate suporta un difuzor distruge un amplificator ci impedanta daca nu a fost respectata 4 sau 8 ohmi, sau oricare recomandata de fabricant si nu in ultimul rind scurtcircuit pe iesire.

Cara este tensiunea de alimentare? Si impedanta recomandata de fabricant?

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu

Ok,acum am aflat si eu  de la prietenul meu. Ca acel amic a schimbam difuzoarele, Insa in loc de minim 50w la 8ohmi a bagat de 4w la 16ohmi. :reytre

Va multumesc mult,mult de tot pentru ajutorul acordat !!!

Link spre comentariu

Impedanta mai mare nu ar fi trebuit sa arda amplificatorul - din contra, iar puterea prea mica a difuzorului ar fi fost o problema numai pt difuzor nu si pt amplificator.

Link spre comentariu

Am fost infomat ca a luat si foc..nu numai ca ars piesele....Adica daca o sa va uitati in poza atasata de mine mai sus...o sa vedeti in partea dreapta cablajul carbonizat si nu numai cablajul...si piesele sunt carbonizate.... :reytre

O zi minunata sa aveti ! Va multumesc mult pentru ajutorul acordat !!!

Link spre comentariu

Buna dimineata ! Am revenit cu o poza cu placa acestui amplificator. :reytre

Daca nu se poate o schema,atunci vrea sa stie de cati watii este pentru ca se pare ca cine a avut amplificatorul asta sa ars din cauza difuzoarelor schimbate fara sa tina cont de putere.

Asteptam raspunsuri !!!

La ce va foloseste schema ; amandoi sunteti la ani lumina de ... electronica ?!?

Cunosti finalii si tensiunea de alimentare si ne intrebi de putere ?

Editat de leoncris
Link spre comentariu
Vizitator George Maky

salut prieteni si va mltumesc sincer pentru ajutorul dat. ok eu sunt acel amic despre care domnul florin va vorbit mai devreme. da este vorba de o chinezarie destul de deocheata sa nu reusesti sa il aduci pe linia de plutire. in cursul zilei de astazi joi am facut in totalitate cablajul pentru ca nu mai aveam ce sa recuperez din acel cablaj, si eu am fost uimit cum de a reusit sa arda cu flacara doar din cauza schimbari difuzoarelor, ceva dubii am avut si eu dar ca sa ma calmez am verificat  acele 4 difuzoare puse in doua boxe iar cele care erau destinate partii din dreapta a etajului final surpriza si pentru mine si poate si pentru dumneavoastra. difuzoarele sunt carbonizate si ele. am rugat acel coleg de la care am luat etajul final sa il refac sa desfaca boxa care era legata pe canalul dreapta si mi-a spus ca membrana difuzorului este lipita de magnet sau ceva de genul asta pentru ca a reusit sa o indeparteze doar prin rupere de acolo. sper ca va dati seama cam ce a dus la arderea prin flacara a canalului dreapta din etajul final. seara buna si inca odata multumesc pentru efortul depus. are un cod pe cablajul carbonizat insa nu stiu cat este de valabil. codul este: DTH9317

Editat de George Maky
Link spre comentariu

Astfel de boxe chinezești primesc frecvent la reparat,și vă pot spune următoarele componente care le folosesc(nici nu mă interesează ce a pus chinezul acolo):-ca finali perechea TIP35/TIP36,sau numai TIP35-ca prefinali BD139/BD140- restul de tranzistoare ce am prin secție:2SC1815/2SA1015,2N5401/2N5551,BC548/BC558- valuarea rezistențelor carbonizate ,dacă nu sunt scrise pe placă,prin deducție.*La boxa care a răsărit, E o cale atât de lungă... Că mii de ani i-au trebuit, Semnalului s-ajungă...*

Link spre comentariu

Buna seara ! Ma rugat un prieten de-al meu sa-l ajut si pe el cu o schema a unui amplificator ce are ca finali 2sd1047 si pereche cu 2sb817..

Deocamdata atat mi-a spus...a zis ca nu deocamdata nu stie marca si modelul al lui....pentru ca si asa e facut de chinezi...acest amplificator...

poate ajuta asta:

http://audioelectronicscircuits.blogspot.ro/2013/10/adcom-gfa-5002-schematic-circuit.html

Editat de cornel1962
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări