yo9hrb Postat Mai 3, 2016 Partajează Postat Mai 3, 2016 Salutare, colegi de suferinta. Azi am reusit - dupa cativa ani - sa readuc la viata un batran R311. Dupa cum scrie pe lampi, banuiesc ca a fost fabricat prin 1961. Iaca poza in atasament. Ce caut eu pentru el: -Carcasa - cat de cat sa fie intr-o conditie multumitoare, daca nu e foarte OK o pot repara - Alimentatorul cu vibrator. Ce nu caut: Carcasa si alimentator care sa fi apartinut lui Marconi, Paolazzo, Popov, etc. si sa aiba pret de parca as cumpara si pesoanele respective. In concluzie, ma intereseaza o carcasa si un alimentator normale, nu din cele incarcate de istorie. Le iau in scop pur personal, nu le voi vinde. Daca nu-mi permit sa arunc banii aiurea, acest R 311 va supravietui si asa cum este. O seara buna si 73! Link spre comentariu
radu42 Postat Mai 3, 2016 Partajează Postat Mai 3, 2016 Felicitari pentru restaurare....am avut asa ceva si pot sa spun ca rar am vazut receptor mai stabil in frecventa....spor la gasit cutia ! Ma gindesc ca tb sa mai fie pe la vre-un radioclub ,pe undeva una in stare buna ! Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 3, 2016 Partajează Postat Mai 3, 2016 Nu pot decat sa va felicit!...m-am indragostit de receptorul asta in armata...si am ramas cu nostalgia si regretul ca nu voi avea niciodata in dotare un astfel de receptor.... Va doresc succes in acest proces de restaurare! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 3, 2016 Autor Partajează Postat Mai 3, 2016 Multumesc de aprecieri. Momentan, colectia mea ostaseasca are in componenta urmatoarele: - A7B, fara cutia de lemn, - R126, inclusiv acumulatoarele - neatinse de electrolit, inca. L-am testat cu doua baterii R20. - R1260 - complet, cu tot ce-I trebuie - R311, in starea in care l-ati vazut. Toate sunt functionale. Mai am un trcv naval, Ocean nustiucat, primit de la colegii de serviciu care activeaza chiar in domeniul naval. Habar n-am de unde l-au procurat, n-au vrut sa-mi spuna. Doar l-au trimis la Ploiesti. Are vreo 25W, frecventele navale (UHF, 88 canale). Pe asta nu l-am incercat. In rest, un Sommerkamp FT250, cu care-mi traiesc viata - si concursurile- de radioamator. Cele home-made, nu le mai pun la socoteala, ca nu prea ies cu ele in eter, decat de test. Sunt, in majoritate, QRP. Si de la bloc de la Ploiesti, slabe sanse sa ma auda cineva. Dar, in max. 2 ani imi voi schimba QTH-ul si ma veti auzi chiar daca emit cu 100mW Iata si "camera radio" in devenire. P.S. Toata casa a fost proiectata in functie de aceasta "camera radio". Nevasta nici acum nu stie de ce a iesit asa mare. . Curtea este sufivcient de mare pentru un LW. De fapt asta a fost motivul pentru care am cumparat terenul. Altitudine ... undeva pe la 500m. La tara, fara interferente, nu prea am dealuri prin apropiere mai inalte decat QTH-ul. de abia astept sa ies la pensie. Mai am de asteptat 12 aini, 11 luni si vreo 18 zile, pana la pensie anticipate. Pe care nu o voi rata. Daca va mai fi.... Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 3, 2016 Partajează Postat Mai 3, 2016 LW.....macar 40m....cu piloni laterali de cel putin 10m....sau un dipol cu pilon central...cate nu se pot face la tara! Ce sa zic....sanatate , putere de munca si un radioclub functional! Link spre comentariu
vio2007 Postat Mai 4, 2016 Partajează Postat Mai 4, 2016 (editat) Sursa alimentata de la 220V pentru R311 si modificari ca sa devina "receptor spotiv" : http://us5msq.com.ua/r-311-sportivnyj-priemnik/ Editat Mai 4, 2016 de vio2007 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 4, 2016 Autor Partajează Postat Mai 4, 2016 Sursa de 220 am si eu, acumulatorul este pus acolo ca sa vad daca-l pot resuscita. Si este un foarte bun "condensator" de filtrare.Totusi, as vrea sa-l aduc in starea initiala. Pe de alta parte, este fain link-ul, am reusit sa-l traduc in engleza (in romana nu intelegeam multe lucruri). Multumesc. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 28, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2018 Revin cu solicitarea. Poate... poate. Link spre comentariu
VAX Postat Septembrie 29, 2018 Partajează Postat Septembrie 29, 2018 On 5/3/2016 at 9:22 PM, yo9hrb said: .....de abia astept sa ies la pensie. Nu va baza pe asta, ca viata poate sa aiba multe surprize rele. Ce este acum conteaza, nu ce va fi, daca va fi. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 29, 2018 Partajează Postat Septembrie 29, 2018 (editat) On 5/3/2016 at 9:22 PM, yo9hrb said: Iata si "camera radio" in devenire. P.S. Toata casa a fost proiectata in functie de aceasta "camera radio". Nevasta nici acum nu stie de ce a iesit asa mare. . de abia astept sa ies la pensie. Mai am de asteptat 12 aini, 11 luni si vreo 18 zile, pana la pensie anticipate. Pe care nu o voi rata. Daca va mai fi.... Si eu am proiectat camera radio la etaj dar intre timp a ajuns...a 3`a baie! N`a amvut mult de comentat ca m`am ales cu atelierul din curte , are si ala camera radio...momentan pe post de magazie. Nu rata pensia, nu conteaza asa mult suma, sa fie lungaaaa! Editat Septembrie 29, 2018 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 29, 2018 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2018 Nu ratez pensia, Grig. Cu prima ocazie am si aplicat. Mai ales ca sunt din generatia de decretei, suntem multi si nu se stie daca ajung banii.... Vorba aia: ce-i in mana nu-i minciuna. O seara buna tuturor. Link spre comentariu
VAX Postat Octombrie 1, 2018 Partajează Postat Octombrie 1, 2018 (editat) Lampi 2J27L aveti destule ? Sa incercati sa puneti intre cele doua borne de filament condensatoare ceramice (multistrat) de 0.1uF, sa vedeti daca se obtine o imbunatatire a functionarii, cat de cat. Diversele portiuni din filament nu sunt la acelasi potential in curent continuu (este normal), dar nici in RF (din cauza rezistentei filamentului). Cu aceste condensatoare filamentul (cu rol de catod) se aduce la acelasi potential in RF, cel putin la capete. Cred ca radioreceptorul R311 poate fi ajutat putin la intrare, inainte de prima lampa, cu un amplificator aperiodic cu o cascoda cu JFET si tranzistor bipolar, sau cu cascoda cu tetroda MOSFET. Asa cum este facut de fabricant, R311 nu este excesiv de sensibil, dar lucrand in benzile inferioare de US, probabil ca nici nu este nevoie. Editat Octombrie 1, 2018 de VAX Link spre comentariu
VAX Postat Octombrie 2, 2018 Partajează Postat Octombrie 2, 2018 Uite ca si rusii au prevazut condensatoare puse intre capetele filamentului la tuburile alimentate la baterii. Aveti aici o parte din schema radioreceptorului R-126: Nu stiu cat de mult imbunatatesc functionarea, dar rau nu fac. Probabil ca s-ar vedea o mica diferenta, daca s-ar masura (amplificarea, zgomotul) cu scule cu rezolutie mare. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 2, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2018 Multumesc de sfaturi. Intresante, dar, totusi nu voi modifica receptorul. Vreau sa-l aduc intr-o stare cat mai aproape de cea originala. Nici de folosit nu-l prea folosesc. Link spre comentariu
mojnost Postat Octombrie 18, 2018 Partajează Postat Octombrie 18, 2018 Am eu carcasa si alimentator, problema e ca e plina carcasa. Adica dau receptorul cu totul, cand l-am luat mi l-a probat vanzatorul, e ceva timp de atunci. Eu mi-am terminat ”camera radio” (doar colectie ca nu-s radioamator) dar pana sa o termin adunasem prea multe si vreau sa scap de ce e mai mare si mai greu. Ofer gratis un set de 2j27l oricarui colectionar de 311 sau un set de 12j1l pentru colectionarii de 154. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum