Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filierea pentru inox

philiprobz

Postări Recomandate

Va rog sa imi recomandati un producator/marca de filiera care sa reziste la filetarea mai multor tije de inox . Tijele sunt de 4mm grosime si doar pe o portinue de 2-3 cm tr sa fac filetul.   Am incercat cu topex, nu ca i-as fi acordat prea mult credit dar asta am gasit si incercat. Deja dupa primul filet am observat cat de proasta e filiera sau ca nu e facuta pentru duritatea inoxului. Numai filet nu se cheama ala de a iesit. Pe urma am incercat cu o filiera IMASA (de-o seama cu mine ) care surprinzator s-a descurcat onorabil la vreo 7 tije dupa care s-a dus . Am folosit ulei de taiat , nu am abuzat filierele ba chiar le-am racit fortat cu aer comprimat si inainte de filetare tijele au fost subtiate cu 2-3 zecimi. Nu imi ramane decat sa cumpar o sacosa de filiere sau sa gasesc una de calitate.   

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• philiprobz

3

• Adrian Pruna

3

• mihaighe

2

• DanuAL

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cel mai bun lubrifiant este seul de oaie sau untura de porc!Incercat sa reduceti diametrul cu 4-5 zecimi, in functie de tipul de inox.

Editat de spik
Link spre comentariu

Eu folosesc ruko si si-a facut treaba fara probleme in inox. Marcile ieftine n-au sanse.

Si ieri si azi am facut mai multe filete in inox 6mm si 2.5mm si gaura si surub. Folosesc motorina ca lubrefiant si merg incet, cand simt ca s-a incalzit piesa iau o pauza.

Si Alpen am folosit si au fost de nota 10.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Nu am gasit nimic local de calitate, am incercat cateva din magazinele Dede si Prakt dar s-a ales praful de ele. Neavand atunci  nici banutii necesari pt a comanda online ceva bun am filetat pe strung cu chiu cu vai si doar am corectat filetul final cu filiera. Mersi de sfaturi, le iau in considerare pe viitor.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am cumparat tija filetata inox 1m de la practiker militari .Adevarat de 6mm dar erau si mai subtiri.

Cele de inox au capatul tijei vopsit verde.Poate iese mai ietin decat "sacosa de filiere"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări