Vizitator raresh_p Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 Salut !Doresc de ceva timp sa-mi atasez la statiile mele niste laringofoane cum am vazut in filme, pentru calitate audio buna si pentru confort.Stie cineva cu ce se mananca treaba asta ( tip de microfon, eventual amplif, eventual filtru de zgomot ) sau orice ar mai implica constructia unui astfel de gadget ?Eu unul am tot cautat pe net ( throat mic ) insa nu am gasit montaje sau macar o descriere clara a ceea ce este inauntrul unuia. Ceva imi spune totusi ca nu se face cu electreti...Recunosc ca pana acum nu m-am preocupat prea mult, insa a venit vara si deh...activitati in aer liber, chestii...Cum unul comercial de nivel mediu incepe la 80 E, in mod cert vreau sa mi le fac singur, nu sa le cumpar... ( oricum nu am de unde in Romania ).Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
gaby Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 Sigur gasesti si in Ro, cauta prin tirgurile de vechituri laringofoane sau obrazofoane folosite in armata sau daca ai relatii prin armata :yawinkle: P.S. Completeaza locatia. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 Pentru confort, zici? Probabil ca nu ai comunicat cu asa ceva :smt003 . Mie nu mi s-au parut confortabile alea din armata. Link spre comentariu
Vizitator raresh_p Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 Confort in ideea ca nu trebuie sa mai tii ceva in mana...Nu am vazut/tinut in mana/incercat /desfacut nici unul pana acum asa ca nu pot sincer sa ma pronunt...Oricum, ce se face/vreau sa construiesc are o calitate mai buna decat si-a permis armata acum 40 de ani...Totusi, cand esti pe creasta muntelui si bate vantul de te zboara, e de 1000 de ori mai bine sa ai unul decat sa vorbesti in microfonul statiei... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 Ce am avut pe transportoarele blindate erau niste simple microfoane dinamice (daca nu ma insel) care se aplicau pe gat in zona laringelui. Erau niste microfoane mai plate, daca mai gasesc vreunul ii pun o poza. Trebuia sa te cam strangi de gat cu curelusa aia (daca aveai vreo hemoragie la cap era bun si de garou. Nu mai sangerai. Niciodata :snakeman: ) Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 Rog sa puneti poze si pentru cei care nu au facut armata :smt003 Link spre comentariu
Vizitator raresh_p Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 :P Nu am facut armata.Deci sa inteleg ca pot folosi ca si microfoane active niste parlite de speakere de la jocurile video, de 2-3 cm ?Chiar ma gandeam sa incerc si treaba asta... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 Am desfacut niste laringofoane cand eram in armata, aveau membrana de "celofan" ca la microfoanele electrodinamice.Daca le gasesc vreodata, mai am 2-3 dar nu stiu unde, le pun poza... Link spre comentariu
Vizitator yo5ong Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 parerea mea este ca te complici inutil cu laringofonul ,nu este prea confortabil si trebuie sa-l apesi usor pe gat cad vrei sa vorbesti + ca nu reda exact vocea ,usor infundat.ai 2 posibilitati :1 microfon invelit in burete ori in ceva textil (utat-te la reporteri, au un material-"flocos" hi! atenuind zgomotul produs de vant)2 daca totusi vrei laringofon incearca cu o capsula microfon electret pastila care le gasesti aproape in orce microfon mai ieftin(sau la electonice in jur de 1-3 ron) polarizat corespunzator este ffff sensibil.in trecut m-am distrat facand un stetoscop din asa ceva Link spre comentariu
Yo4You Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 Doamne pazeste la ce prostii va ganditi fereasca dumnezeu sa te ia glasul si sa foloseti aparat de acesta :goodman: Link spre comentariu
draku Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 cam asa arata unele model mai nou http://cgi.ebay.com/He-has-a-tie-Buy-hi ... otohosting Link spre comentariu
Vizitator raresh_p Postat Martie 30, 2007 Partajează Postat Martie 30, 2007 Nu m-am referit la laringofoanele pentru cei cu handicap ci la cele militare si comerciale. Evident ca nu e bine sa fi nevoit sa porti asa ceva, insa am luat si acesta varianta in considerare; rezultat : mai nimeni nu stie unde se vand laringofoane medicale, si cele de pe okazii.ro sar de pretul unuia de lunetist ( 300 E ) asa ca... inca o data constat cat de departe suntem cu tehnologia de restul lumii.Daca ajung la un rezultat satisfacator cu acest proiect, o sa postez schema + modul complet de fabricatie. Sincer, sunt satul de headseturile alea de statii care arata ca un junghi de headset de celular si se vand la noi la zeci de dolari, daca nu de euro. Link spre comentariu
vio2007 Postat Aprilie 1, 2007 Partajează Postat Aprilie 1, 2007 Laringofoanele sunt microfoane mai putin sensibile , cu carbune , doua capsule inseriate prinse cu o curelusa ori o banda elastica.Au impedanta mica ,500 ohmi............2kohmi si se folosesc in locuri cu nvel de zgomot mare.Nefiind sensibile ele capteaza doar vocea nu si zgomotele .Pentru adaptare trebuie sa folosesti traf de adaptare .Poti sa incerci doua microfoane de telefon fix , inseriate cu o baterie ori sursa reglabila 3-12volti. Link spre comentariu
Vizitator bursuc vasile Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 :drinkers: Laringofonul este un aparat compus din două ansamble distincte. Un ansamblu este constituit dintr-un amplificator special destinat acestu-i scop şi al doi-lea ansamblu este compus din două sonde ce se aplică în zona laringelui. Aceste sonde transformă vibraţiile produse în timpul vorbirii în semnale electrice. Acestea sînt preluate de amplificator, prelucrate şi redate.dacă pentru amplificare putem utiliza un amplificator obişnuit, chiar două boxe active de calculator, pentru sonde nu se pot utiliza decît traductoare de vibraţie. Personal am folosit doze pentru chitara electrică sau doze de pic-up şi un amplificator simplu, dar rezultatele au fost foarte slabe. Am folosit două sonde specifice, procurate (la preţ exorbitant) din magazin, am trecut semnalul prin tot felul de filtre şi adaptoare, iar rezultatul nu a fost chiar cine ştie ce.În final, pentru calitate, am ajuns tot la microfon, dar unul compus şi un amplificator construit personal, cu tuburi. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 2, 2007 Partajează Postat Aprilie 2, 2007 Personal am folosit doze pentru chitara electrică...Cum ai reusit? Ca alea, dupa cate stiu, sunt niste bobine. Ce piesa metalica ai fluturat ptin fata lor ca sa induci o tensiune? In armata traductoarele sunt niste microfoane, eu asa am gasit :smt003 . Cel putin asa erau acum 20 de ani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum