Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Freze CNC

Vizitator Attreyu

Postări Recomandate

Vizitator Attreyu

Buna ziua,

Exista vreun atelier in Bucuresti care sa ma poata ajuta cu confectionarea a 2-3 freze ?

Am nevoie pentru un proiect de frezare in polistiren extrudat, deci nu trebuie sa fie cine stie ce duritate la scule, chiar si aluminiu sau bronz ar merge.

Eu am freze, din carbura, pentru otel, problema fiind ca adancimea de frezare de care am nevoie este de 5-6 cm si cozile frezelor mele sunt prea scurte.Diametrul ar fi de 3 sau de 6.

Deci nu am nevoie nici macar ca partea activa sa fie foarte lunga, doar cozile sa fie de vreo 7-8 cm.

In teorie as putea incerca sa frezez cu burghie, dar nu taie lateral, avand doar o axa de frezare, spre deosebire de freze care au minim doua. In plus, capatul este ascutit la burghie, nu plat sau bombat ca la freze (desi as putea sa le pilesc la polizor). 

Multumesc,

Editat de Attreyu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• chas3

2

• dany_cta

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

De 6 am vazut multe pe lungimea aia, chiar si taisul singur la lungimea aia. Pe 3 sau 1/8, e o raritate.Ariile frezate sunt oarbe sau trec prin piesa? Ai putea sa intorci piesa apoi.

Link spre comentariu
Vizitator Attreyu

Unde ai vazut ? Am nevoie pana la sfarsitul saptamanii.

Am cautat si la Dedeman, dar aia au doar Drexmel foarte scumpe si nici nu sunt cine stie ce. La Hornbach au mult mai multe modele (nu ma mira), dar nimic cu coada lunga.

Sunt oarbe. Fac o macheta arhitecturala, placa e de 50 si strazile ar ajunge la -40. Cu cladirile ar fi cum ar fi, ca le frezez la maxim 35, dar chiar si asa, voi atinge cu surubul de prindere al frezei acoperisurile.

Daca nu gasesc, o sa polizez niste burghie, sper sa-mi iasa planeitatea la varf, incat sa nu se strice suprafetele.

Link spre comentariu

Ma refeream in general, dea lungul timpului. Si nu ma refer in nici un caz la bricolaj, ci la site-uri de anunturi sau prin targ. Cred ca am una de 6mm si 50mm tais plus cat o mai avea coada, daca nu gasesti in alta parte. Nu prea ma omor dupa span pufos de polistiren insa.Burghiul nu are geometria necesara ca sa taie in lateral. Este posibil insa sa mearga in polistiren, fiind foarte moale. In ultima instanta poti felia piesa in 2 bucati pe verticala, ca sa le poti freza cu freze mai scurte si apoi le lipesti.

Link spre comentariu

sau poti chiar sa ti le faci tu alta geometrie, gasesti un burghiu cu coada cat mai lunga, pastrezi doar coada din el ca material, il pilesti pe jumatate si gata, frezezi cu semi freza modelul frezelor de gravura.

Ar merge lejer in polistiren si este o lucrare pe care, cu putina indemanare, poti sa o faci singur acasa destul de usor.

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator Attreyu

As prefera totusi sa apelez la un profesionist, in ambele variante.Nu vreau sa ma apuc sa fac carpeli pe banii clientului, si sa-mi iasa o treaba de proasta calitate doar pentru ca m-am crezut mare mester.In plus, cred ca nu e asa de simplu, pentru ca nu gravez, e totusi o debitare in toata puterea cuvantului, pe vreo 10 metri patrati, foarte laborioasa si detaliata.Singurul avantaj e ca e materialul moale, ca altcumva nu stiu cum m-as fi descurcat.

Deci, cineva cu o idee de unde pot sa cumpar o freza cu Fi 6, cu cap drept si o coada de 60-70 ? Sau cineva cu un polizor profi care stie meserie ?

Editat de Attreyu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări