omu_negru Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 salut. am nevoie de o solutie pentru a alimenta cu 12v cc un corector de ton de la trafo de alimentare al amplificatorului (2x28v). initial m-am gandit la un circuit cu LM7812 dar dupa redresare ajung la aproape 40v cc si depasesc tensiunea maxima de intrare a LM-ului. sau sa nu ma complic si sa folosesc un trafo de 12v doar pt alimentarea corectorului si eventual un vu-metru cu led-uri? multumesc Link spre comentariu
validae Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Acea tensiune după redresare este doar în gol, dar în sarcină scade.Nu trebuie să vă faceți probleme totuși. Link spre comentariu
validae Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Nu cred că ar fi bine să folosească o sursă în comutație pe alimentarea corectorului.Tot un regulator liniar ar fi mai util acolo.. Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Pai, un stabilizator liniar cu trz serie si zenner in baza....BD243....PL13Z....o rezistenta de 6,8K....8,2K /1W....un electrolitic de 100micro paralel pe zenner....470 micro/35V filtraj dupa tranzistor.....si un mic radiator pt tranzistor...si gata stabilizatorul! Link spre comentariu
omu_negru Postat Mai 2, 2016 Autor Partajează Postat Mai 2, 2016 ok, multumesc pemtru raspunsuri. o sa incerc totusi cu LM7812 deoarece il am deja si o sa il montez pe un radiator. Pentru filtrare ce condensator ar trebui sa folosesc? Link spre comentariu
validae Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Depinde de consumul montajului alimentat, dacă e de câteva zeci de miliamperi e suficientă o capacitate de 220-470uF. Link spre comentariu
omu_negru Postat Mai 2, 2016 Autor Partajează Postat Mai 2, 2016 (editat) am inteles, e vb de 30-40mA max. am deja unul de 470uf 63v. multumesc inca o data Editat Mai 2, 2016 de omu_negru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum