Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

circuit 28v ca la 12v cc

omu_negru

Postări Recomandate

salut. am nevoie de o solutie pentru a alimenta cu 12v cc un corector de ton de la trafo de alimentare al amplificatorului  (2x28v). initial m-am gandit la un circuit cu LM7812 dar dupa redresare ajung la aproape 40v cc si depasesc tensiunea maxima de intrare a LM-ului. sau sa nu ma complic si sa folosesc un trafo de 12v doar pt alimentarea corectorului si eventual un vu-metru cu led-uri? multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• omu_negru

3

• validae

3

• manolo

1

• flomar60

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu cred că ar fi bine să folosească o sursă în comutație pe alimentarea corectorului.Tot un regulator liniar ar fi mai util acolo..

Link spre comentariu

Pai, un stabilizator liniar cu trz serie si zenner in baza....BD243....PL13Z....o rezistenta de 6,8K....8,2K /1W....un electrolitic de 100micro paralel pe zenner....470 micro/35V filtraj dupa tranzistor.....si un mic radiator pt tranzistor...si gata stabilizatorul!

Link spre comentariu

ok, multumesc pemtru raspunsuri. o sa incerc totusi cu LM7812 deoarece il am deja si o sa il montez pe un radiator. Pentru filtrare ce condensator ar trebui sa folosesc?

Link spre comentariu

Depinde de consumul montajului alimentat, dacă e de câteva zeci de miliamperi e suficientă o capacitate de 220-470uF.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări