Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV plasma LG PDP42V7 , Y SUS mod. 6871QYH036D

Postări Recomandate

Ar fi posibil sa gasim o schema pt. acest modul Y SUS? Problema lui a fost ca a venit cu Q101 (FQP6N70) defect si R114 (10 R arsa, am gasit aceasta valoare pe un forum rusesc, nu sunt sigur ca este valoarea corecta).Manifestarea tv-ului era ecran stins, sunet prezent, tensiunile Vs,Va corecte , am mai inlocuit un cond de 10uF/450V(care era un pic umflat, pe langa Q101~Q102) si toti cei de 33uF/25v,(7 buc.), 100uF/25V(5 buc), 220uF/35V(2 buc) si unul de 150uF/250V.TV-ul a functionat corect vreo 4-5 ore, l-am dat clientului care m-a sunat sa-mi spuna ca i-a mers 10 min. si a revenit defectul.Ar fi posibil sa fie afectat si hibridul (STK795-811A, SANKEN)?Am cautat modulul complet, nu l-am gasit prin tara...Va multumesc!

post-181534-0-36139900-1462103489_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ANDRASONI LUCIAN

7

• FLORIN IORDACHE

4

• orgasmo

3

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Azi,maine si poimaine nu se lucreaza la harburi,mai datile incolo de harburi...pentru ca e ziua domnului nostru Iisus Hristos,adica invierea sa !!

Azi,maine si poimaine numai se sarbatoreste ziua sa. Dvs in loc sa va bucurati ca mai luam si noi cate o mini vacanta cu aceste sarbatori... Dvs vreti sa le munciti si pe astea? Hristos a inviat ! Paste fericit !

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Azi,maine si poimaine nu se lucreaza la harburi,mai datile incolo de harburi...pentru ca e ziua domnului nostru Iisus Hristos,adica invierea sa !!

Azi,maine si poimaine numai se sarbatoreste ziua sa. Dvs in loc sa va bucurati ca mai luam si noi cate o mini vacanta cu aceste sarbatori... Dvs vreti sa le munciti si pe astea? Hristos a inviat ! Paste fericit !

Colegu Florin astazi nu se lucreaza corect dar sa ajuti un om posibil si amarit (necajit) aceasta fapta este un lucru mare de la un electronist ,este un lucru binevenit la o casa amarita care nu are un tv sa functioneze, si asta este o fapta buna, fapta rea este sa dai in cap cuiva (Doamne fereste) sau sa furi dar daca ajuti pe cineva cum am spus mai sus atunci Dumnezeu vede si sigur 100% ca este de acord, Va Doresc Un Sarbatori Fericite Tie si la toti cei dragi tie si la toti Romani oriunde se afla in alta tara

.

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns...Evident ca este sarbatoare si pentru mine si nu lucrez ,puneam si eu o intrebare...Cat despre client, stati linistit, nu este nici amarat si nici nu este singurul tv pe care il are, dar bineinteles ca voiam sa-l ajut.Ca fapt divers, tv-ul a fost cumparat in 2007, prima reparatie am facut-o in aprilie 2011 si a venit cu acest defect acum...Dupa sarbatori,sunt convins ca vor fi si alti colegi care vor veni cu idei constructive...Multumesc!

Link spre comentariu

Colegu Florin astazi nu se lucreaza corect dar sa ajuti un om posibil si amarit (necajit) aceasta fapta este un lucru mare de la un electronist ,este un lucru binevenit la o casa amarita care nu are un tv sa functioneze, si asta este o fapta buna, fapta rea este sa dai in cap cuiva (Doamne fereste) sau sa furi dar daca ajuti pe cineva cum am spus mai sus atunci Dumnezeu vede si sigur 100% ca este de acord, Va Doresc Un Sarbatori Fericite Tie si la toti cei dragi tie si la toti Romani oriunde se afla in alta tara.

Stiu domnule,Florin ( tizul meu ),nu este nevoie ca sa-mi spuneti,dar eu doar i-am zis in forma de gluma domnului, Lucian...adica sa ne mai odihnim si noi macar sarbatorarea pentru ca in rest tot muncim mereu... Cu stima si respect !!  :reytre

ANDRASONI LUCIAN  : Aveti un e-mail de la mine cu mai multe scheme de  invertoare + surse.

Sarbatori fericite incontinuare !! Acum sper ca nu v-ati suparat pe mine... :rade:

Link spre comentariu

Sarbatori fericite incontinuare !! Acum sper ca nu v-ati suparat pe mine... :rade:

Sigur sa suparat dute si-l impaca  :96 mai glumim si noi macar acum de sarbatori ca dupa muncim si nu avem timp  :rade: si Sarbatori Fericite Va Doresc

Link spre comentariu

<Aveti un e-mail de la mine cu mai multe scheme de  invertoare + surse.> Florine, ai fost cam pe "langa"...subiect....

Merci de scheme de surse lcd (pe care oricum le aveam de mult...) dar tv-ul meu este Plasma!!!, aveam nevoie de schema placii Y SUS.Din pacate aceste scheme sunt rare sau chiar inexistente....Si  apropos, prefixul 6870~6871 este destul de comun la foarte multe tipuri de placi...

Link spre comentariu

Florine, "Elektrotanya" o cunosc si eu(chiar am cont la ei) si multi altii, deci "trimiterile" acolo, sunt inutile...Mai sunt inregistrat la <elektroda> ,<quuq.org> ,<badcaps>, <remont> si inca cateva, daca mi se cere ceva si pot, dau exact ce se solicita, nu dau "trimiteri" decat daca documentul este prea mare, aici este foarte limitat in alta parte este mai permisiv.Merci, oricum.

Editat de ANDRASONI LUCIAN
Link spre comentariu

Ok,atunci asteptati si alte raspunsuri de la alti useri.... :rade:

Florine, "Elektrotanya" o cunosc si eu(chiar am cont la ei) si multi altii, deci "trimiterile" acolo, sunt inutile...Mai sunt inregistrat la <elektroda> ,<quuq.org> ,<badcaps>, <remont> si inca cateva, daca mi se cere ceva si pot, dau exact ce se solicita, nu dau "trimiteri" decat daca documentul este prea mare, aici este foarte limitat in alta parte este mai permisiv.Merci, oricum.

Eu unul totusi am avut intentia de a va ajuta..Asa ca nu aveti de ce sa fiti suparat pe mine.. :reytre

O zi buna va doresc !!!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Multumesc mult de raspuns.Am gasit si eu modulul respectiv, astept raspuns la mail-ul care l-am trimis vanzatorului.Parerea d-voastra este ca e defect hibridul? Totusi  cat l-am lasat sa functioneze in atelier ( vreo 4~5 ore), a mers perfect.

Link spre comentariu

La intrebarea asta, numarul de ore de functionare din meniul de service ar putea sugera un raspuns, daca main board-ul este cel original iar contorul nu a suferit modificari.

LG era cunoscut cu aparitii de defecte la tv plasma in modulele Y-SUS, Z-SUS dupa 4700 de ore de functionare, in special cele care sau vandut in Romania si aveau module inscriptionate LG dar de fabricatie Beko.

Cele cu module fabricate de LG au functionat si 28000 de ore pana la defectarea in modulele Y-SUS, Z-SUS.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

"Noutati"...Am inlocuit IPM-ul STK795-811A (nou), am inlocuit toti condensatorii de 10uF/450V,, optocuplorul IC301 (P701),condensatorii C70~C77 (330uF/25V) tranzistorii Q101~Q102 sunt originalii FQP6N70 , am verificat cam tot ce se putea verifica pe langa Q101~Q102...Da, sa nu uit, am inlocuit si cele doua buffere 6871QDH085A ~6871QDH084A.Nu am inlocuit difuzoarele externe Posted Image...Nu se vad ripluri,accentuate pe Vs,Va.5V,15V.Acum merge corect cam 20min., dupa care se incing bine radiatoarele de pe Q101, Q102 si Q 3~4~5~6~7 + Q 11~12~13~15~16 , radiatorul hibridului (care se cam incinge de la inceput Dupa aceasta, R14 (10R/3W)  care merge pe VS~VS_CLAMP, incepe sa miroasa a ars si am observat ca se incalzeste si C26(10F/450V)!!!(sigur nu l-am pus invers si este SAMWHA de 105 grd.), sursa scoate un usor zgomot ca de suprasarcina, imaginea se intuneca si nu-l mai las in priza...Ceva imi scapa...Am luat o placa cu STK-ul defect (de pe "OLX"), si aceasta mai avea si alte probleme, nu era "buna" , in afara de hibrid.Ceva idei stimati colegi? ...Multumesc!
Editat de ANDRASONI LUCIAN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări