Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tuburi electronice clasa A(definiţii simple)

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator

se poate reveni bine mersi asupra schemei din simulare, nu pot să emit pretenţii de autor pentru o chestiune atât de simplă mai ales în condiţiile date schema în discuţie fiind prezentată iniţial fără date concrete(la timpul potrivit o să prezint  soluţia mea SE-EL84-triodă integral).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 364
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gedd

96

• adigh

48

• Depanatoru

45

• Patefon

15

Top autori în acest subiect

Imagini postate

SE-EL84-clasa A pura (triode integral ) ar fi o poveste nemaipomenit de frumoasa si chiar sunt extreme de interesat de variant Dvs.

Link spre comentariu

Sa crezi ca o pentoda e mai trioda decat trioda e o poveste interesanta ... cand eram copii credeam in povesti .

Asta e stilul romanesc de a umfla lucrurile copiate de la altii dupa ureche .

Nici macar autorii atacului pe grila2 n-au sustinut ce s-a scris pe aici , s-au marginit sa denumeasca configuratia "enhanced triode mode" , sau un alt mod de a comanda o pentoda pe grila 2 , ca le dadea lumea in cap ( strainii nu pun botul la orice , chiar cunosc teoria ) :rade:

Oricum ce rezulta nici vorba sa aiba caracteristica de trioda "pura" , grila1 tot are o influenta in functionare , chiar si legata la catod .

Un exemplu de folosire http://www.reocities.com/bobdanielak/technoteNo33.html , pe langa impedanta mica si variabila de intrare , dezavantajul e nivelul f mare de tensiune atac pe care trebuie sa-l dea driverul , cativa zeci de volti fata de cativa volti in mod normal , trioda ce rezulta are amplificare mica. Nu merg orice tuburi bine , sunt preferabile tuburile de baleiaj orizontal . Clar ca intai trebuie studiat pe un generator de caracteristici , in functie de tubul folosit , daca sunt liniare caracteristicile triodei ce rezulta , altfel chiar n-ai facut nimic ... sau faci un fel de productie la norma , ca sa fie facut indiferent de calitate

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu
Vizitator

chiar dacă subiectul este dedicat clasa A(A1/A2) pentru gedd mai fac un "efort"(lucrez cu "materialul clientului" fără să alterez prezentările am asociat doar text aparte de "materialul clientului").

gedd citeşte cu atenţie ce apare scris în imagine de mai josPosted Image

poate clientul se trezeşte

PS oricine înţelege conducţia se poate angaja să desfiinţeze definiţiile din start subiect #1

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

abureli.....spune dom'le ca,clasa de functionare se stabileste de PSF...lasa limbajul de lemn...da...cartea aia in cazul clasei B spune prostii...sigur...contrazici cartea si deja devii penibil...cum faci,cum o dai doar ca tine sa fie...ei uite ca nu e...de fiecare data cand vei spune baliverne iti pun cartea in fata...e vorba de pozitionarea punctului ala...M...e clar? mai itai stabilesti PSF si apoi ataci lampa....nu invers...cu acelasi psf pot avea Clasa A sau clasa A2...cum? simplu,prin amplitudinea tensiunii de atac...pe G1..nu vorbesc aici de clasa A2 permananta/pura ca in cazul lui 211 pe care il eviti ca dracul tamaia....nu stiu ce ti-a facut tubul ala si graficul meu...

Editat de gedd
Link spre comentariu
Vizitator

văd că te descurci în engleză deşteptule, ai aici în introducere "abureală" pardon clase de funcţionare după conducţie (ai şanse să te trezeşti) căutare la primul clik de mouse

( aşa stă scris şi mai sus http://oi68.tinypic.com/29vjf5e.jpg )

poţi să cauţi dumneata dacă nu ai încredere în mine sau Adigh

nu te trezeşti te consider troll (apăs butonul Raport).

Posted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

felicitari..inca odata demonstrezi ca esti profesionist...."desteptule" acolo scrie clar "RADIO FREQUENCY SIGNALS"(lucram cu ce prezinta public clientul)....ia sa te vad cum stabilesti tu un tub in SE in clasa C,audio vorbind.....ia spune ce inseamna "angle of the plate current flow"...se cheama PSF....stimate guru....din punctul meu de vedere nu cunosti clasele de functionare si te bati cu manualul!!! poti apasa pe ce buton vrei dumneata...mai pune insa mana si mai citeste manualele de radiotehnica din 1950Arata-mi domnule in audio clasa C in configuratia SE...sau clasa B in SE...ca aici vorbim de AUDIO...poti silui cat vrei tu unghiul ala...tot degeaba..arata-mi manualul domnule...ala dupa care probabil/posibil ai invatat dumneata(asta daca ai facut-o) la scoala..arata-ne ce scrie acolo...eu ti-am venit cu printscreen din carte...dumneata...din nu stiu ce surse..arata-mi o sursa credibila/acceptata/consacrata/verificata...pana atunci spui bazaconii

Editat de gedd
Link spre comentariu
Vizitator

da mai ales ca ai ceva pentru g1=0V(Ec1=0V), varful maxim de curent ca grila de comanda(Ec2) 22mA pentru varf tensiune Ec2+200Vv cand Ec1 sta in 0V , cfg PP se poate obtine Pu apreiabila desigur sarcina la anozii depinde de ce putere utila vrei pentru conductie 360°(portiunea de clasa A) tubul se preteaza evident la AB2 oricum vei tine cont de dsipatia admisa la anod.

comanda pe g2 arată bine.

cu pondere relativ mare in A pierzi mult din puterea utila maxima sinus nelimitat AB2.

daca vrei sa viziualizezi usor cat tine conductia 360° trebuie sa ridici catozii din masa prin 1...10Ω

nu vad in schema o bucla inchisa de reactie negativa

unde ai gasit tuburile astea ?(6AV5)

Posted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

6AV5 se gasesc pe ebay in jur de 7-10$ dar mie imi plac cum arata 6AV5GA. Este mai scump transportul si taxele vamale. La mine in Iasi ce este peste 10$ se vamuieste.

Link spre comentariu
Vizitator

se poate reveni bine mersi asupra schemei din simulare, nu pot să emit pretenţii de autor pentru o chestiune atât de simplă mai ales în condiţiile date schema în discuţie fiind prezentată iniţial fără date concrete(la timpul potrivit o să prezint  soluţia mea SE-EL84-triodă integral).

:rade: ...''pretentii de autor''....incep sa cred ca la ..Ploiesti s-au descoperit lampile. Posibil varianta ''integral'' sau 4x4 -quatro, o sa candideze pt brevet de inventie.

N-am vazut inca nici un grafic real al lui EL84 ETM (Enhanced Triode Mode) , probabil apare cu lansarea SE-EL84-triodă integral si revolutionarea cunostintelor in materie de tuburi electronice.

Link spre comentariu
Vizitator

vezi şi tu dacă te ajută graficul ăsta până determini ceva cu scula (faimoasă)

evident nu ai permisiunea să mâzgăleşti reprezentarea
Posted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Trebuie mult mai dese caracteristicile ca sa se vada daca macar e liniar . Oricum EL84 e destul de bun asa cum e , "inventia" se preteaza tuburilor mai neliniare . Nu intamplator se folosesc tuburi de baleiaj care sunt mult mai sensibile pe G2 . Frumoasa tensiunea de atac 160Vvv :rade:  intr-un biet EL84 single ended . Cu puterea mai vedem practic daca te duci pana la 0V G2

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări