Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tuburi electronice clasa A(definiţii simple)

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 364
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gedd

96

• adigh

48

• Depanatoru

45

• Patefon

15

Top autori în acest subiect

Imagini postate

în ce constă confuzia , nu mai ştii ce scrii ?! de la o pagina la alta,  poftim citeşte recomandările de tine făcute

...daca vrei neaparat pt 211 pune domnule un condensator la iesire de minim 10uF..ca sa ai "forta"..Jouli...etc...dupa cum am explicat in acest topic in clasa A2 apare deja A3 si A4...care gadila urechea....in A2 nu ai cum sa nu ai distorsiuni notabile dar care sunt...placute urechii...

aici iar ai spus o prostie 10u la 30Hz...(in realitate coboara sub 15 Hz) mai conteaza si rezistorul de pe condensator(din calcul pt 20Hz valoarea minima a rezistorului e de 15Kohm) ...

nu rastalmaci vorbele mele....domnule guru...30Hz ai zis dumneata...eu am spus ca acel driver coboara si mai jos...

ai pus ăia  10µF în cuplaj gc-211 ?! cum stai prezintă

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

.......dupa cum am explicat in acest topic in clasa A2 apare deja A3 si A4...care gadila urechea.......

Ori ne spui cum e cu clasele A3 si A4 ori ne spui ca ai confundat clasele cu armonicele. 

Link spre comentariu

nu ai domnule Adigh cu cine...,totul se rezumă la 10µF şi 15Hz ca să devină bun etajul ăla de atac gc-211/A2

conducţie 360° bazaconie domnule conform gedd(nu cred că e cazul să mai dau citat).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nici driverul asta http://www.elforum.info/uploads/monthly_05_2016/post-175212-0-92124500-1462947469.png nu scapa de condensatorii din grila decit aparent.

Cei 2 condensatori de 68uF sunt practic in serie cu grila si secundarul transformatorului.

Oscilogramele arata asa la medie frecventa. Insa la joasa frecventa, la 20Hz sa zicem, ma astept ca pe linga distorsiunile specifice clasei A2 sa vedem si distorsiunile bagate de condensatoare.

Constanta unui condensator de 50uF si al unui rezistor de 1kohm  e de 50ms. Asa doar ca exemplu.

Editat de adigh
Link spre comentariu

evident cel puţin C2 68µF (sursa V4 47V nu ştim cum arată fizic, poate dispune de 1000µF pe ieşire...sau Ri 1Ω mai ştii).

traful ăla de cuplaj Hammond (126A,126C ?) nu este ideal evident ,sursa aia din atac are şi ea o rezistenţă internă tot evidentă în variaţiile date ΔUg, rămâne să imaginăm/gândim răspunsul pentru 30Hz-sinus (1khz-sinus stă relativ bine).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

adigh,numai tu nu poti intelege ceea ce am scris...tu si mentorul...daca nu poti intelege ca am specificat acolo clasaA2 si A3&A4 sunt armonice...ai o grava problema de pricepere/intelegere/etc

Editat de gedd
Link spre comentariu

Dadusem doar un exemplu Valderama, nu intrasem mai in detalii.

La joasa fecventa si in A2 acel curent continuu pe grila face ravagii in materie de distorsiuni cind avem inseriat cu grila vreun condensator.

Link spre comentariu

In regula, si  de ce trebuie inseriat un condensator pentru a conduce un tub nu prea comod cum este 211  sau nu v-i se pare ridicola fortarea unei metode doar pentru a arata cine o care o are mai mare ? Va rog sa veniti pe scurtatura si eventual sa propune-ti scheme concrete de drivere A2 sau A1 , pentru A nu cred ca exista obiectii iar chestiunea legata de unghiul de conductie a fost rezolvata de niste oameni mai relaxati ca voi :limb:

Link spre comentariu

..poate ne raspunde @valderama la intrebarea asta, desi nu cred ca stie.

ceva de genul: Sd=u(R+Ri) sau ia(Ri+R)=u•ug ? iar capacitatea dinamica de intrare Cgdinamic=Cgc+(1+A)Cag
Link spre comentariu

si ca sa eliminam odata misterul Driverului cu 6N6P si Drosel in anod,va prezint calculele dupa formule...cine vrea le mai poate parcurge inca odata...dupa cum spuneam,driverul coboara sub 15 Hz,fmin=2Hz si ceva..si C=10uF NU INFLUENTEAZA!!!

Link spre comentariu

si ca sa eliminam odata misterul Driverului cu 6N6P si Drosel in anod,va prezint calculele dupa formule...cine vrea le mai poate parcurge inca odata...dupa cum spuneam,driverul coboara sub 15 Hz,fmin=2Hz si ceva..si C=10uF NU INFLUENTEAZA!!!

Rezistenta dinamica a diodei g-k atunci cind intra in A2 este in continuare neglijata, condensatorul ar trebui sa aibe reactanta capacitiva de zece ori mai mica decit rezistenta dinamica

Link spre comentariu

@popa marius,stiu,Rdinamic pt 211 e in jur de 300ohm parca,o sa recalculez etajul...si mai "tai" din drosel....eu am demonstrat cu formule aceasta configuratie...mai departe o adaptam la ce ne trebuie....de fapt...sa mai calculeze si altii,ca mie mi-au iesit ochii ca la melc numarand zerouri,50pF in Farazi... :nebunrau:

Editat de gedd
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări