Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tuburi electronice clasa A(definiţii simple)

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 364
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gedd

96

• adigh

48

• Depanatoru

45

• Patefon

15

Top autori în acest subiect

Imagini postate

adigh...alta tampenie spusa...ia ghici de ce..ai explicatia ceva mai in urma legat de conditiile de atac identice(conductia voastra de 360*)

Editat de gedd
Link spre comentariu

Care ar fi valoarea rezistentei dinamice a diodei g-k ?

Aveti tot ce va trebuie la mine in simulari # 2492,ca sa puteti calcula rezistenta de intrare  211.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Trebuie sa reglezi PSF-ul ca sa obtii conductie de 360° nu invers. Mijlocul e reglarea PSF-ului, iar scopul e conductia de 360° pentru a obtine clasa A. Indiferent daca e A1 sau A2 dar ca sa obtinem clasa A.

Reglarea PSF-ului in sine nu are nici-o valoare daca nu aducem conductia la 360°. Inseamna ca nu am ajuns la ceea ce am vrut, adica la clasa A (conductie 360°).

Sa zicem gedd ca esti cu mina pe "butonul de reglaj al PSF-ului". Ce urmaresti sa vezi, la ce te uiti ca sa stii daca ai pus tubul sa functioneze in clasa A ?

in functie de PSF ales vad daca am pe grafic excursia pe grila de comanda...adica imi dimensionez atacul in asa fel incat sa acopar "360* conductie"...intelegi acum ideea? de aia ziceam de caruta si de cal...pot avea acelasi atac,aceeasi "conductie 360*" dar daca sunt cu mana la butonul PSF si il urc putin pe dreapra de sarcina intru deja putin in A2...cum? doar din PSF...si am si "conductia voastra de 360*"...dintr-o simpla miscare de potentiometru...evident pt tensiunea de polarizare...Atentie..nu discut despre driver...discut doar ca principiu de stabilire a clasei de functionare.... Editat de gedd
Link spre comentariu

...adica imi dimensionez atacul in asa fel incat sa acopar "360* conductie"...

Si de ce vrei sa acoperi 360° de conductie ?

Editat de adigh
Link spre comentariu

si tu ai realizat ca e asa cum spune cartea si cum spun si eu...dar nu vrei sa recunosti...voi nu spuneati nimic de PSF unde era situat...

Editat de gedd
Link spre comentariu

Dupa cum se vede pe graficul lui LMOlimpiu Rg-k ar fi undeva pe la 1,1 - 1,2kohm. http://www.elforum.info/uploads/monthly_05_2016/post-175212-0-21050400-1462949026.png

Acel driver prin interstage ar considerat excelent de cei fara pretentii si slab pentru A2 de catre cei foarte exigenti. Dupa cum este fiecare.

O reactie negativa globala care sa includa secundarul trafo interstage dar care sa nu includa si tubul final ar rezolva problema.

Vorbim de clasa A2 domnilor. Driverul trebuie sa aibe impedanta foarte mica de iesire.

Editat de adigh
Link spre comentariu

..poate ne raspunde @valderama la intrebarea asta, desi nu cred ca stie.

Pai rezistenta dinamica a diodei este cea care dicteaza proiectarea driverului, daca nu se cunoaste cu precizie nu se poate alege tubul potrivit sau transformatorul interstage si toata discutia cu A2 este in gol.

Eu cunosc d-le Olimpiu acesta valoare din graficul prezentat de dvs insa poate incearca si altii sa o determine, asa, pentru scurtarea unor discutii...

Link spre comentariu

Pai rezistenta dinamica a diodei este cea care dicteaza proiectarea driverului, daca nu se cunoaste cu precizie nu se poate alege tubul potrivit sau transformatorul interstage si toata discutia cu A2 este in gol.

Discutia nu este in gol. Chiar daca rezistenta e dinamica se ia in calcul cea mai defavorabila situatie, unde avem cea mai mica valoare a rezistentei. Adica pe virful semialternantei.

Link spre comentariu

Un driver care lucreaza in cea mai defavorabila situtie nu va face fata distorsiunilor , el trebuie sa aibe o capabilitate de putere mai mare si  sa fie stabil in aceasta situatie asa ca daca aceste lucruri nu sint cunoscute  se discuta doar speculativ, ma rog , aproape in gol

Link spre comentariu

avem ΔUg şi ΔIg în simulare 211/A2 ce să caute C1 C_gc-211 10µF în asemenea situaţie pentru 30Hz_sinus sau supra-licitat 15Hz_sinus  A2 etajul de atac gedd ?!

http://www.elforum.info/uploads/monthly_05_2016/post-175212-0-81742100-1462794421.png

gedd a sugerat 10µF, sau poftim puneţi cât vreţi voi cuplajul C1  C_gc-211 pentru etajul ăla prezentat/simulat gedd.

şi în situaţia prezentată de Lăzăroiu tub de atac 6P6S(ia_0=30mA)  +transformator de cuplaj (Hammond) în atac lasă de dorit  am precizat neajunsurile, specifică la un moment dat  Lăzăroiu ceva de genul Uprimar=88Veff  Usecundar=60Veff  88/60 1,46(6) nu prea face faţă la vârful ăla  Ig 22mA

http://www.elforum.info/uploads/monthly_05_2016/post-175212-0-21050400-1462949026.png

http://oi66.tinypic.com/2d1lphc.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări