Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tuburi electronice clasa A(definiţii simple)

Vizitator

Postări Recomandate

catalogai conducţia gedd ca fiind bazaconie , ia vezi se modifică în  #1(A , A1 vs A2) prima postare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 364
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gedd

96

• adigh

48

• Depanatoru

45

• Patefon

15

Top autori în acest subiect

Imagini postate

domnu' guru...eu sustin de ceva pagini incoace ca,CLASA DE FUNCTIONARE SE STABILESTE DIN PSF(tensiunea de polarizare pe grila)...NU DIN "CONDUCTIE"....ADICA NU PUN CARUTA INAINTEA CALULUI...PSF-ul ala pe care dumneata NU VREI SA IL VEZI deoarece daca l-ai vedea ai recunoaste automat bazaconiile conductiei dumitale...dumneata confunzi asa-zisa conductie 360 grade cu semnalul de atac sinusoida completa,sau daca vrei "semnal de atac 360 grade" ca sa folosesc termeni specifici dumitale.Recunoaste domnule ca ai incurcat niste lucruri si gata...nu esti primul nici ultimul...

Editat de gedd
Link spre comentariu

am reprezentat gedd numeroase psf _uri clasa A în decursul timpului pe acest forum, dacă tu nu accepeţi definirea claselor de funcţionare după conducţie ia(curent anodic) nu mă interesează, nu mă afectează, nu mă deranjează, nu mă priveşte.

definirea claselor de  funcţionare după conducţie  ia(curent anodic) nu înseamnă bazaconie băiete, când o să devii mai doct o să înţelegi mata.

până atunci "mestecă" în grila de comandă gc-211 poate găseşti un etaj de atac mai bun(să susţină dumnezeului curentul gc-211 cum se cuvine, atacul gc preferabil fără cuplaj capacitiv aşa cum a precizat/recomandat şi Adigh).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

tot nu ai spus ce clasa de functionare avem pe segmentul AB desenat de mine in graficul lui 211.....avem "conductie 360 grade" deci am fi in clasa A...dar avem si curenti de grila permanent...deci suntem in clasa..?... domnule guru...nu discutam despre driver domnule...nu mai deturna discutia

Editat de gedd
Link spre comentariu

citeşte definitile #1 ai raspunsul acolo general valabil (clar valabil inclusiv pentru situaţia invocată)nu mă interesează desenul tău(un caz particular sau altul).nu răspund la întrebări prosteşti.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

uite...hai fa o exceptie pt noi cei mai nestiutori asa...lumineaza-ne...ce clasa avem cu "conductie 360*" si curenti permanenti de grila....nu o sa spui in veci ca e clasa A2 deoarece acest exemplu banal iti da peste cap porcariile dumialtale de "conductie"...iti dovedesti singur ca spui numai tampenii...ca si atacul in antifaza pe G1 si G2...domnule...NU CUNOSTI!!!

Editat de gedd
Link spre comentariu

pentru a satisface condiţia clasă A tubul final(tuburile finale) se află în conducţie permanent static sau dinamic(pentru toată formă de undă din atac)

clasa A cfg.SE (un singur tub final) tubul final se află în conducţie permanent static sau dinamic(pentru toată formă de undă din atac).

subclase A (un singur tub final , SE):

1-clasa A-A1 tubul tubul final se află în conducţie permanent static sau dinamic cu condiţia ca grila de comandă dinamic să rămână negativă în raport cu catodul(dinamic gc cel mult atinge potenţialul catodului).

2-clasa A-A2 tubul tubul final se află în conducţie permanent static sau dinamic cu condiţia ca grila de comandă să ajungă/devină pozitivă în raport cu catodul pentru o parte sau toată formă de undă din atac.

pentru că tot aduci în discuţie insistent 211 aşa trebuie să arate semnalul pe grila de comandă chiar şi pentru 30Hz(sinus negru)Posted Image

roagăl pe Lăzăroiu să refacă simularea de aici cu grilă de comandă 211 cuplată pentru (30Hz-sinus) o să vezi mai clar cum stai

(desigur cu amplitudinea cuvenită gc astfel încât să atingi maximum de putere utilă sinus nelimitat în A2 conducţie  ia 360°)

cu drivarul aproape în gol de sarcină nu are valoare simularea,  draivarul trebuie să vadă sarcina din montaj (gc-211) pentru a deveni concludentă simularea.

Posted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

domnule...dumneata nu stii sa citesti...am spus in partea cu 211 ca nu ne intereseaza driverul....odata...apoi am propus o schema de driver pt A2...nu am specificat ca ar fi pt 211 expres...daca vrei neaparat pt 211 pune domnule un condensator la iesire de minim 10uF..ca sa ai "forta"..Jouli...etc...dupa cum am explicat in acest topic in clasa A2 apare deja A3 si A4...care gadila urechea....in A2 nu ai cum sa nu ai distorsiuni notabile dar care sunt...placute urechii...astept raspuns pt intrebarea de mai sus pe segmentul AB

Editat de gedd
Link spre comentariu

10uF..ca sa ai "forta"..Jouli...etc... 

aici iar ai spus o prostie 10u la 30Hz...(in realitate coboara sub 15 Hz)

se acceptă 10µF(30hz sinus),  cu toate că ar fi fost interesant cu 0,68µF aşa cum a fost prezentat simulat iniţial(acceptat).

LE da bine, să vedem şi 15hz în simulare dacă dacă tot coboară în realitate 15Hz (supralicitetezi).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

aici iar ai spus o prostie 10u la 30Hz...(in realitate coboara sub 15 Hz) mai conteaza si rezistorul de pe condensator(din calcul pt 20Hz valoarea minima a rezistorului e de 15Kohm) ...vezi formula de calcul pt frecventa minima si maxima reprodusa...desi nu cred eu ca lumea aude la 20KHz...

Editat de gedd
Link spre comentariu

aici iar ai spus o prostie 10u la 30Hz...(in realitate coboara sub 15 Hz) mai conteaza si rezistorul de pe condensator(din calcul pt 20Hz valoarea minima a rezistorului e de 15Kohm) ...vezi formula de calcul pt frecventa minima si maxima reprodusa...desi nu cred eu ca lumea aude la 20KHz...

Pana sa ajung eu la simulare,recalculati dv. intregul driver si dimensionati corect condensatorul de atac pentru o eventuala aplicatie cu 211,altfel este jenant sa prezentam aici acel driver cu acea valoare de condensator (0.68uF) sa fie capabil pentru A2 211.Sigur,este capabil pentru A2 dar nu pentru 211,hai sa facem ce v-am rugat mai sus si cu asta sa punem capat acestor discutii care deja devin penibile,mai ales cand sunt purtate de niste  oameni cu educatie si stiinta de carte,nu-i asa ?

O sa astept o redimensionare a driverului din paginile anterioare si apoi voi incerca o simulare,corect ??

Astept aici o schema definitiva pentru acel driver,asa cum ati prezentat-o in paginile din urma.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

a stabilit gedd domnule Lăzăroiu cuplaj în atac gc-211 Cg 10µF 30Hz-sinus şi chiar a supralicitat 15Hz-sinus (mai sus în postările sale).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

...daca vrei neaparat pt 211 pune domnule un condensator la iesire de minim 10uF..ca sa ai "forta"..Jouli...etc...dupa cum am explicat in acest topic in clasa A2 apare deja A3 si A4...care gadila urechea....in A2 nu ai cum sa nu ai distorsiuni notabile dar care sunt...placute urechii...

aici iar ai spus o prostie 10u la 30Hz...(in realitate coboara sub 15 Hz) mai conteaza si rezistorul de pe condensator(din calcul pt 20Hz valoarea minima a rezistorului e de 15Kohm) ...

nu rastalmaci vorbele mele....domnule guru...30Hz ai zis dumneata...eu am spus ca acel driver coboara si mai jos...

văd clar C_gc 10µF atac gc-211,  văd clar supra-licitarea "aici iar ai spus o prostie 10u la 30Hz...(in realitate coboara sub 15 Hz)" aşa stă scris.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

domnu' guru...eu sustin de ceva pagini incoace ca,CLASA DE FUNCTIONARE SE STABILESTE DIN PSF(tensiunea de polarizare pe grila)...NU DIN "CONDUCTIE"....ADICA NU PUN CARUTA INAINTEA CALULUI......

Trebuie sa reglezi PSF-ul ca sa obtii conductie de 360° nu invers. Mijlocul e reglarea PSF-ului, iar scopul e conductia de 360° pentru a obtine clasa A. Indiferent daca e A1 sau A2 dar ca sa obtinem clasa A.

Reglarea PSF-ului in sine nu are nici-o valoare daca nu aducem conductia la 360°. Inseamna ca nu am ajuns la ceea ce am vrut, adica la clasa A (conductie 360°).

Sa zicem gedd ca esti cu mina pe "butonul de reglaj al PSF-ului". Ce urmaresti sa vezi, la ce te uiti ca sa stii daca ai pus tubul sa functioneze in clasa A ?

Editat de adigh
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări