gedd Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 @dvb...se presupuna ca odata cu varsta...vine si intelepciunea...probabil in cazul dumitale e un unghi de faza...cam mare...sau daca tot discutam un spiritul condensatorului...exista curenti mari de fuga a intelepciunii Link spre comentariu
gg101 Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) Gedd ! Exista mai multe puncte de vedere cu privirea la clasificarile astea. Cert este ca departajarea claselor de functionare se face in functie de continuitatea conductiei semnalului intr-un ciclu de 360 de grade . Acum ca pt clase derivate ,A(x) , grila poate fi pozitiva este o consecinta a acestui fapt (a conductiei ) Este adevarat si ceea ce ai postat aici dar mai jos este un articol demn de toata increderea care explica cu ceva mai multe detalii http://sound.westhost.com/class-a.htm Sa ai o zi cat mai buna Editat Mai 10, 2016 de gg101 Link spre comentariu
gedd Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) eu prefer totusi manualul...e mult mai sigur...clasa A2 in cazul prezentat de mine,tubul 211 nu are nicio legatura cu continuitatea semnalului ci are legatura cu stabilirea PSF in zona pozitiva a graficului avand curenti de grila atat in regim static cat si dinamic,deoarece caracteristica clasei A2 o reprezinta prezenta curentilor de grila..pot argumenta aici in urmatorul fel: luand ca referinta graficul lui GU50 prezentat aici,da?avem in conditiile respective tensiunea de atac care imi asigura asa zisa conductie 360 grade...dar ce se intampla daca mut psf-ul (respectiv tensiunea de polarizare) mai sus pe dreapta de sarcina dar am ACEEASI TENSIUNE DE ATAC pe care am avut-o inainte...am aceeasi "conductie" a tubului de 360 grade...dar in ce clasa de functionare se afla tubul?Nu discutam despre "potenta" driverului...Deci care e diferenta intre cele 2 regimuri de functionare in conditiile in care am asa-zisa conductie de 360 grade? Editat Mai 10, 2016 de gedd Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) Eu zic sa abolim prostia asta cu conductia 360 de grade amintita de parca ar fi prima porunca , e un pleonasm ingrozitor impreuna cu clasaA , orice tub final , prefinal , tranzistor prin care trece tot semnalul audio trebuie sa conduca tot timpul curent . Cand stabilesti un PSF ai asta in minte . Daca nici treaba asta nu se considera inteleasa , ajungem iarasi sa explicam ce e curentul electric Pai s-a tot discutat pe aici ce inseamna A1 si A2 , inclusiv cu linkuri , la pentode ca Gu50 nu mai ai ce castiga la putere avand randamentul spre maximul posibil de 50% , numai la triode se pune problema de A2 ... Daca tubul tau 211 scoate mai multa putere decat fara curent de grila , e clar ca ai stabilit un A2 corect . In rest PSF-uri se pot stabili multe , unele mai bune , mai proaste , mai la stanga , mai la dreapta . Depinde si de disipatia maxima pe care o vrei , poate un tub vrei sa-l menajezi , la altul stii ca se poate depasi disipatia maxima fara probleme , etc , etc Editat Mai 10, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 (editat) am constatat/remarcat că nu vă place atacul pe g2...să combinăm atac g1 + atac g2 vedem/analizăm ce rezultă(greşit , bine ,mai puţin bine etc) revenim on-topic poate aveţi ceva de comentat aici (desigur dacă deţineţi hard aşa cum a spus dvb recent), schema este funcţională ? poate lucra în A2 ? asta ce fel de conexiune ar fi ? etc (se poate comenta în fel şi chip pozitiv/negativ) chiar sunt curios(cu sau fără simulare ,preferabil fără, relativ dificil de simulat) experţii în psf nu trebuie să evite/ezite(să privească/analizeze dinamic) 6p3s sau orice altă tetrodă cu fascicol dirijat posibil să mai expun şi alte combinaţii g1/g2 conducţie 360° spre analiza voastră(poate chiar g1/g2/g3 pentode). să vedem întâi cum stăm acum. Editat Mai 11, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
adigh Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 Sa vedem ce iese. Schema asta e comanda g1+g2 dar as zice mai degraba o anticomanda g1+g2 pentru ca cele doua comenzi pe g1 si g2 se scad nu se aduna. Pe semialternanta pozitiva a atacului, g1 duce la cresterea curentului anodic iar g2 la scaderea curentului anodic. Pe semialternanta negativa la fel se scad comenzile. Cu cit marim comanda pe g2 se anuleaza proportional comanda pe g1. In cazul de fata comanda pe g2 nu reprezinta o reactie negativa, cu avantajele RN in liniarizare, asa cum ar fi daca ar proveni semnal pe g2 din UL sau conectat la anod ca trioda. E o dubla comanda in sensuri inverse. Nu imi dau seama de avantaje. Dar putem sa discutam tot felul de variante. Poate iese ceva in final. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 (editat) bună analiză până acum. posibil Adigh tu ai vedea mai degrabă asta/aşa(cred,bănuiesc,presupun), pentru Adigh admit/permit să modifice cum doreşte/pofteşte prezentările(pentru Adigh am stimă şi respect de ceva timp). Editat Mai 11, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 prima schema e o prostie....sunt curios cum va functiona tubul cu tensiunile alea pe g1 si g2 in antifaza....dupa cum spuneam,G2 a unui tub e facuta de fabricant cu un anume scop.... Link spre comentariu
adigh Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 (editat) Da Valderama, mai degraba asa. Am avea o reactie negativa pe g2 asa cum am avea la conexiunea pseudotrioda sau UL(daca luam o parte mai mica din semnal pentru RN). Iar g2 nu ar mai contribui ca al doilea anod mai mic. Nu poate fi rau asa dar trebuie experimentat si ascultat. Va fi ceva diferit de UL sau pseudotrioda, diferit - dar de buna calitate. Editat Mai 11, 2016 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 (editat) Adigh repet faci ce vrei te duci în catod anod intoduci g3 conectată cum vrei postezi scheme dumneata, le modifici pe astea, nu contează atât timp cât rămânem la conducţie 360°,clar poţi imagina/reprezenta/schiţa orice cfg SE sau PP când ai chef. Editat Mai 11, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
adigh Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 (editat) Adigh repet faci ce vrei te duci în catod anod intoduci g3 conectată cum vrei postezi scheme dumneata le modifici pe astea nu contează atât timp cât rămânem la conducţie 360°,clar poţi imagina/reprezenta/schiţa orice cfg SE sau PP când ai chef. Nu am spus nimic ca repros. Ai invitat la discutii. Citez "atac g1 + atac g2 vedem/analizăm ce rezultă(greşit , bine ,mai puţin bine .......poate aveţi ceva de comentat aici" Nu tin sa ne certam. Editat Mai 11, 2016 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 A2-Y......inca o subclasa...valderama, nici dupa 22 pagini de thread nu ai priceput ca in functie de PSF se stabileste regimul de lucru al unui tub ??? Pune pe ''desenele'' tale valori concrete ale pieselor si tensiuni/curenti de alimentare. Eventual pune si caracteristicile anodice pe care ai ''gandit'' desenul. Pt Eg=1200V si Ec=3V cred ca te afli in clasa TD.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 (editat) Nu am spus nimic ca repros. Ai invitat la discutii. Citez "atac g1 + atac g2 vedem/analizăm ce rezultă(greşit , bine ,mai puţin bine .......poate aveţi ceva de comentat aici" Nu tin sa ne certam. acum evident nu ne certăm, aş putea spune că ne situăm de aceeaşi parte a "baricadei". trebuie sa citesti cu atentie ce am scris in ultimile postari la adresa dumneata. Editat Mai 11, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 (editat) guru nu pricepe dom'le ca PSF-ul determina clasa de functionare...domnul nu vrea/poate intelege ca,avand acelasi semnal de atac,aceeasi "360 grade conductie",putem avea clasa A sau A2...trebuie doar sa ne plimbam cu PSF-ul pe dreapta de sarcina...dar REPET,"CONDUCTIA 360 GRADE" NU SE MODIFICA!! Editat Mai 11, 2016 de gedd Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 guru nu pricepe dom'le ca PSF-ul determina clasa de functionare...domnul nu vrea/poate intelege ca,avand acelasi semnal de atac,aceeasi "360 grade conductie",putem avea clasa A sau A2...trebuie doar sa ne plimbam cu PSF-ul pe dreapta de sarcina...dar REPET,"CONDUCTIA 360 GRADE" NU SE MODIFICA!! Cu asta si eu sint de acord! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum