Depanatoru Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) Ce aberatii , a la valderama , daca electronii stau sau nu se misca cum se poate incarca condensatorul , in curent continuu si alternativ ... e clar ca electronii se misca si intra in condensator unde se acumuleaza pe o armatura , iar de pe cealalta pleaca in circuit . Se comporta ca si cum condensatorul nu ar fi in circuit ( scurt pentru curentul alternativ ) , e un fenomen sa zicem interesant dar nu prea greu de inteles . Asa se si reprezinta pentru cine a mai fost pe la scoala ... cred ca chiar si in liceu . Curentul e numarul de sarcini ( electroni ) ce trec in unitatea de timp printr-un fir , mai terminati cu tampenia ca numai curentul "trece" dar electronii stau . Editat Mai 10, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) domnule nu credeam să fii atât de nesimţit, de ce mă asociezi pe mine în discuţia voastră de acum ?! citează aberaţiile !ai dovedit prin numeroase postari poziţia ta de troll. Editat Mai 10, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gg101 Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) Daca electronii nu se deplaseaza atunci ce genereaza caldura la trecerea unui curent electric printr-un rezistor? Deja ai constatat ca nu exista cunostinte despre functionarea curentului electric. Nu-ti mai bate capul . Nu merita ! Editat Mai 10, 2016 de gg101 Link spre comentariu
adigh Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) Pentru grupul gedd, Patefon, sesebe, gg101 mai spun o data. Electronii se misca dar pe distante foarte mici la frecventele obisnuite, am dat exemplu cu 50Hz. Pentru ca nu au timp electronii la viteza lor mica sa parcurga mult si se schimba sensul curentului. Cind vorbim de distante de ordinul micronilor lasa impresia ca stau pe loc. Nu conteaza pe ce distante se deplaseaza pentru ca daca se deplaseaza se genereza caldura. Si cind merg intr-un sens si cind merg in celalalt sens se genereaza caldura. Imaginati-va ca inversati o data pe zi sensul unui curent continuu printr-o rezistenta. Nu se incalzeste ? Acum daca inversam tot mai frecvent pina ajungem sa inversam sensul de 50 de ori pe secunda nu se incalzeste rezistenta ? Editat Mai 10, 2016 de adigh Link spre comentariu
gedd Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 ...si totusi contorul electric...ce inregistreaza acasa? de ce platim factura? sau mai bine zis ce platim....nu facem referire la putere activa sau reactiva...sau si mai simplu...adigh..cand iti bagi...limba la bornele unei baterii de 9V...de ce te pisca limba...ca doar limba nu e un conductor metalic(cred)....care e explicatia? Link spre comentariu
adigh Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 ...si totusi contorul electric...ce inregistreaza acasa? de ce platim factura? sau mai bine zis ce platim....nu facem referire la putere activa sau reactiva...sau si mai simplu...adigh..cand iti bagi...limba la bornele unei baterii de 9V...de ce te pisca limba...ca doar limba nu e un conductor metalic(cred)....care e explicatia? Daca vrei sa-ti spun ce inregistreaza contorul dar sa nu fac referire la puterea activa sau reactiva atunci.....e o alta perla. Limba e un conductor...... "carnos", nu conductor metalic. Link spre comentariu
gedd Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) puterea este un produs al tensiunii si CURENTULUI...sau: P=UxIxcos¤....tensiunea fiind constanta in cazul oricatui consumator(adica a tot ceea ce bagi in priza..nu ai consumatori de 110V pe care sa ii bagi in priza)...cine variaza? Curentul si implicit unghiul de faza dintre Tensiune si Curent....asta inregistreaza contorul domnule...variatia CURENTULUI...asta imi creste mie factura...vezi tu adigh,tensiune fara curent si invers...nu se poate..nu exista...treaba ailalta e cu sinus de fi Editat Mai 10, 2016 de gedd Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Doar o mica corectura , d-le gedd....tensiune -sau diferenta de potential- fara curent, exista permanent....curent fara tensiune nu exista niciodata.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Doar o mica corectura , d-le gedd....tensiune -sau diferenta de potential- fara curent, exista permanent....curent fara tensiune nu exista niciodata.... Link spre comentariu
Patefon Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 @adigh când zici ca printr-un condensator nu sunt electroni in mișcare parțial ai dreptate, si cred ca te referi exclusiv la dielectric. Nu uita de armăturii. Când zici ca un condensator lasă curentul electric sa treacă, iarăși e o vagă urma de adevăr. Dar încurci sensul cuvintelor. De fapt condensatorul lasă sa treacă variația de energie produsă de un curent alternativ. dI la dt. Derivata de ordin 1. Asta îmi spune ca ceva, ceva ai priceput dar nu ai înțeles prea bine. Link spre comentariu
gedd Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) de acord domnule flormar60...exista diferenta de potential peste tot in natura...dar cand o masuram...eu am facut referire la masura stimate guru valderama....eu masor diferenta de potential intre 2 puncte(si bateria electrica are 2 borne cu diferenta de potential,curentul fiind aproape zero-nu discutam despre procesele chimice interne- cand bateria sta pe masa neconectata la consumator..adica atunci cand nu are pe ce sa se descarce,cand nu are consumator... ...ca de aia e diferenta de potential...de aia apare curentul electric(vezi fulgerul-pot sa oti explic de ce un fulger nu poate alimenta mai mult de un sfert de ora un fier de calcat cu rezistenta-deoarece CURENTUL este foarte mic din cauza distribuirii neordonate(haotica) a purtatorilor de sarcina...de aia vezi n-spe mii de ramificatii pe cer)..ia-o pe urmele lui adigh,incarca acel condensator si....pune-l pe limba...inainte sa il pui pe limba,ai diferenta de potential pe armaturi(care culmea,se poate masura cu chestia aia numita aparat de masura sau limba,dupa preferinte)...dar cand faci scurt intre armaturi sau cand punem aparatul de masura...discutam despre altceva... Editat Mai 10, 2016 de gedd Link spre comentariu
adigh Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) .......(vezi fulgerul-pot sa oti explic de ce un fulger nu poate alimenta mai mult de un sfert de ora un fier de calcat cu rezistenta-deoarece CURENTUL este foarte mic din cauza distribuirii neordonate(haotica) a purtatorilor de sarcina.......... .......se poate masura cu chestia aia numita aparat de masura sau limba,dupa preferinte)........ Curentul intr-un fulger e de ordinul a 300kA. Cu limba se poate degusta curentul. Nu se poate masura. Editat Mai 10, 2016 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) gedd nu inteleg de ce deschizi dialog la adresa mea acum ?! clar eşti chior nu înţelegi cine a adus corecţia.termină cu tot ce înseamnă off-topic în acest subiect. rog un moderator să facă curăţenie în subiect Editat Mai 10, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 tocmai iti spusesem adigh ca sarcinile electrice(purtatorii de sarcina) nu sunt ordonate si de aia vezi mai multe "fulgere" pe cer...apoi iti mai spun ca aceasta intrebare si explicatia ei o gasesti in manualul de fizica....de liceu mi se pare...si...deja am obosit sa tot explic si sa explic...si...degeaba...auzi...valderamo..ia ai grija la limbaj...sa nu zic eu cine e chior pitic cocosat si frustrat..concluzia e ca voi doi nu stiti clasele de functionare....puneti mana pe manuale si mai studiati... Link spre comentariu
gedd Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 inca astept raspuns si de la dumneata in ceea ce priveste stabilirea claselor de functionare..spuneai dumneata ca aceasta sarcina ingrata cade pe augusta-ti persoana...astept... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum