Depanatoru Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) Fac multi confuzia asta , gandindu-se numai la condensatorii mici care sunt inofensivi . Pana la urma si transformatorul are un condensator parazit intre primar si secundar si oriunde apare , la sursele in comutatie chiar se pune unul fizic . Editat Mai 9, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
adigh Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) @Sesebe, Vad ca va cresc rindurile. Deja ma contrazic cu gedd, Patefon si cu tine. Daca se mai aduna vreo citiva in tabara voastra iti dai seama ca nu pot sa le raspund tuturor. Oricita bunovointa as avea e destul de obositor. Poate ca ar trebui sa-mi rezerv dreptul de a discuta numai cu electronisti. @gedd, Stiu ca tu nu esti obosit. Se vede ca ai mintea odihnita. Mai vorbim miine. Editat Mai 9, 2016 de adigh Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 adigh....ia tu un condensator nepolarizat de vreo 100nF si 400V si baga-l in priza...tine-l intr-o mana si cealalta mana bag-o in cealalta borna...ar trebui sa nu te curentezi deoarece esti izolat galvanic,nu? Iar electronii aia nu trec deoarece le e rusine de condensator...fa experienta si spune ce ai simtit... Vezi sa nu-l ai pe constiinta! O sa bage firele in priza numai ca sa-ti demonstreze ca te-ai inselat. Link spre comentariu
gedd Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) pai...ii urez succes...electronii aia vor fi asa de sfiosi incat...daca ne gandim si ca acel condensator e un izolator galvanic...nu are de ce distinsul adigh sa fie in pericol...nu?? si totusi... Editat Mai 9, 2016 de gedd Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 Topicul asta ar fi trebuit intitulat ''Carciuma lu' nea Vali''. A inceput cu ''definirea'' noilor clase de functionare bzw. ''A2 partiala, totala si ..pura'', triode integrale si pentode modulate pe screen iar acum se vorbeste despre ...electroni si condensatoare. Sunt curios ce va urma.... Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 ................................... Sunt curios ce va urma.... Sper ca-ti dai seama ca trebuie stabilit dece rezistorii au rezistenta..... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) Daca ar fi condensatorii izolatori galvanici , va dati seama cate amplificatoare cu lampi am fi putut face fara sa ne chinuim ca prostii la transformatoare ? ... un 1000uF sau doi ca sa iasa un bipolar inseriati cu faza si gata , hai sa zicem inca 2 ca sa fie si pe nul daca intorci priza si anodica din belsug , eventual folosit dublor , triplor , curent tzeapan , nu jucarie cu sarma subtire . Editat Mai 9, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
gedd Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 si ne mai miram de ce tara asta e cum e... Link spre comentariu
adigh Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) @gedd, Tu si compania ati facut varza acest topic rastalmacind totul. Macar de ai fi inteles niste lucruri elementare. Te-ai convins ca prin condensator nu trec electronii dar trece curentul alternativ ? Hai sa-ti mai zic una. Intr-un conductor curentul continuu circula intr-un sens iar electronii circula in sens invers. Si nu se bat cap in cap. Si inca una. La viteza mica e elctronilor si perioada scurta in care se schimba sensul curentului electric la 50Hz, cursele electronilor sunt foarte scurte, practic electronii stau pe loc. Dar curentul trece. Editat Mai 10, 2016 de adigh Link spre comentariu
Patefon Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Raza unui electron (asazisa raza Lorentz) este: Comparativ cu dimensiunea de acolo o "oscilatie" de 10 de microni (1 x E-5) este o eternitate. Compara pasul unui on (1 metru) cu diametru pamantului 41.000.000 metrii si vezi de de cate ori ar trebui sa inconjoare un om pamantul pentru a face acelasi "drum" cu un electron care se deplaseaz 10 microni, pastrand proportia. Daca electronii nu se deplaseaza atunci ce genereaza caldura la trecerea unui curent electric printr-un rezistor? Link spre comentariu
romicap Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Topicul despre clasa A de functionare a amplificatoarelor devenise chiar interesant pana la momentul in care , cativa de pe aici au inceput cu tot felul de afirmatii demne de un topic cu numele ,,perle , aberatii si tot felul de tampenii " . Este de parca cineva ar plati in mod intentionat sa se intample acest fapt...Personal am crezut ca un electronist ar trebui sa aibe mai multa ratiune si logica, decat alte categorii de profesionisti . Se pare ca lucrurile nu stau deloc asa si rezultatul se vede de la o posta . Totul se transforma in mistouri si bascalii de doi franci . Fi`rar sa fie ! Link spre comentariu
adigh Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 @Patefon, Nu am spus ca electronii nu se deplaseaza ci ca deplasarile sunt atit de scurte la 50Hz incit practic nu se deplaseaza. Nu te pierde in calcule. Viteza electronilor e mica si e variabila. Depinde nu numai de tensiune ci si de sectiunea firului. Pe de alta parte electronii pot avea si viteze de ordinul a 100km/s in fulger pentru ca avem tensiuni de sute de milioane de volti dar pentru tensiuni uzuale intr-un amplificator de pina in 1000V si sectiuni uzuale ale firelor, viteza electronilor e foarte mica. Link spre comentariu
vera Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Citind ac 20 pag. pline de continut, am facut o sinteza a informatiilor:1-electronii sunt niste particule elementare, carora nu le place caldura-fug de pe catodul incalzit, chiar si de pe anodul, care uneori se incalzeste si poposesc pe G1 (imaginati-va niste ciori, intr-un copac, iarna pe un ger napraznic). Uneori ele cad din copac-acesta este curentul G1. Functie de unghiul la care cad, avem:a-daca fac 360 grade este clasa A1 pura;b-daca fac 359 grade este clasa A1 impura;c-in clasa C, fac sub 180 grade.2-electronii sunt f lenesi, la 50Hz, stau pe loc (nu am inteles ce fac in cc). De la 51Hz, in sus, incep sa faca tropa-tropa.3-rezistorii sunt niste particule foarte linistite, care fiecare are cate o bata in mana. Cand electronii fac tropa-tropa le dau la gioale, si fac liniste.4-prin condensator nu trece curentul, deci este inutil. Ca sa devina util, el trebuie strapuns.Am inteles bine? Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 (editat) Citind ac 20 pag. pline de continut, am facut o sinteza a informatiilor: 1-electronii sunt niste particule elementare, carora nu le place caldura-fug de pe catodul incalzit, chiar si de pe anodul, care uneori se incalzeste si poposesc pe G1 (imaginati-va niste ciori, intr-un copac, iarna pe un ger napraznic). Uneori ele cad din copac-acesta este curentul G1. Functie de unghiul la care cad, avem: a-daca fac 360 grade este clasa A1 pura; b-daca fac 359 grade este clasa A1 impura; c-in clasa C, fac sub 180 grade. 2-electronii sunt f lenesi, la 50Hz, stau pe loc (nu am inteles ce fac in cc). De la 51Hz, in sus, incep sa faca tropa-tropa. 3-rezistorii sunt niste particule foarte linistite, care fiecare are cate o bata in mana. Cand electronii fac tropa-tropa le dau la gioale, si fac liniste. 4-prin condensator nu trece curentul, deci este inutil. Ca sa devina util, el trebuie strapuns. Am inteles bine? Foarte fain! ... o sinteze excelenta ,d-le @vera ...mai vin si eu cu o parodie grafica despre AC/DC prin condensator! adica o explicatie "stiintifica" despre ce si cum se intampla cu AC sau DC prin condensator !!! P.S dar cum ramane cu : <tuburi electronice clasa A(definiţii simple)> citesc cu atentie si incerc sa ma lamuresc si eu cine va da sau a dat cea mai simpla definitie,pana acum vad ca s-a ajuns la explicatii de tipul mecanici Newtoniene pentru probleme de mecanica cuantica,perfect,dar in topic ce se mai poate discuta ? Editat Mai 10, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
gedd Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 @adigh...fa experienta aia cu acel condensator...vorbim dupa....daca se mai poate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum