adigh Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) iar condensatorul,prin alcatuire,are niste placi prin care....trec sarcini electrice..culmea... Mai gedd, cu fiecare postare iti dai cu firma-n cap in materie de electricitate. Ce trec printr-un condensator ? Sarcinile electrice ? Afla ca sarcinile electrice nu trec nicio-data printr-un condensator. Nici in curent continuu si nici in curent alternativ. Numai curentul electric alternativ trece printr-un condensator dar nu si sarcinile electrice (electronii). Nu cred ca intelegi asta. E peste nivelul tau. Nu punem la socoteala curentul de fuga. Nu intelegi bazele si te avinti la clasa A2. Asta e din categoria "condensatorul nu izoleaza galvanic" dupa cum sustinea dvb cu alta ocazie. Editat Mai 9, 2016 de adigh Link spre comentariu
romicap Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 Ati inceput a o da din vals in tangou... uite de aia nu e buna vorba lunga ... sau mai bine spus , batutul apei in piua ! Link spre comentariu
gedd Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) @adigh vezi ca in manualul de fizica de gimnaziu scrie ca.....curentul electric este o miscare ordonata de purtatori de sarcina(electroni sau ioni).... Editat Mai 9, 2016 de gedd Link spre comentariu
adigh Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) @adigh vezi ca in manualul de fizica de gimnaziu scrie ca.....curentul electric este o miscare ordonata de purtatori de sarcina(electroni sau ioni).... Eu am trecut demult de nivelul manualului de fizica de gimnaziu. Nu m-a deranjat niciodata sa explic unui nestiutor care vrea sa invete, insa tu esti din alta categorie. Faci scandal si dai peste cap tot topicul rastalmacind totul si neintelegind nimic din ce-ti explica interlocutorii. Iti pui poalele in cap si ii acuzi pe toti ca nu stiu si ii trimiti sa puna mina pe carte. Mina pe carte e bine sa o avem pusa permanent cu totii. Si toate astea in timp ce tu ai nevoie sa inveti bazele. Degeaba conspectezi din carti savante daca nu intelegi . Mai bine invata ABC-ul si dupa aia baga-te in chestii inalte. Nu gasesc alta denumire pentru ceea ce faci tu decit trolling. Editat Mai 9, 2016 de adigh Link spre comentariu
gedd Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 deci tu spui ca electronii nu sunt sarcini electrice? Numai curentul electric alternativ trece printr-un condensator dar nu si sarcinile electrice (electronii). @adigh tu vezi ce prostie ai scris? raspunde te rog la intrebarea: Ce e curentul electric? Link spre comentariu
adigh Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) deci tu spui ca electronii nu sunt sarcini electrice? Vezi ca nu intelegi nimic din ce spun? Unde am spus eu asa ceva ? Cum sa nu fie electronii sarcini electrice ? Am spus ca prin condensator trece curentul alternativ dar nu si electronii. Hai sa zic altfel. Daca un fir de cupru dintr-un amplificator e intre doua condensatoare atunci cu acei electroni din el ramine tot timpul pe toata durata cit e lipit acolo, fie chiar si 100 de ani daca facem abstractie de curentul de fuga si zicem ca avem niste condensatoare perfecte. Electronii se vor misca prin fir intre cele doua condensatoare dar vor ramine in fir chiar daca prin fir trece curent electric alternativ. Concluzia ce trebuie retinuta: curentul (alternativ) prin condensator trece, electronii nu trec. Editat Mai 9, 2016 de adigh Link spre comentariu
gedd Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) Editat Mai 9, 2016 de gedd Link spre comentariu
adigh Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) pai ce e domnule curentul electric in sine??? Ei bine cu asta incepem. Definitia exacta poti sa o iei din dictionar. Eu am sa explic asa mai babeste ca sa inteleaga oricine. Un anumit curent reprezinta o anumita cantitate de sarcina (electroni) ce trec printr-un conductor intr-un anumit timp. In cazul curentului continuu electronii pleaca si nu se mai intorc dar in cazul curentului alternativ fac o miscare de dute-vino. Se cheama ca e tot un curent chiar daca electronii nu pleaca de tot. Si trecerea intr-un sens si intoarcerea lor e tot o deplasare de electroni si deci un curent. Nu conteaza sensul miscarii electronilor cind stabilim cantitatea de sarcina ce se deplaseaza. Important e cita se deplaseaza in unitatea de timp. LE: se mai poate discuta despre circulatia si reintoarcerea electronilor in cazul cc (adica nu pleaca "definitiv") cita vreme avem izolatie galvanica prin transformator fata de retea dar nu intru in asemenea amanunte cita vreme nu se inteleg lucruri simple. Editat Mai 9, 2016 de adigh Link spre comentariu
gedd Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Curent_electric ia d'aici ca esti praf,pulbere fina..du-te si numara stele pe cer... Doamne...ce imi e dat sa aud...curentul electric trece,electronii raman.... Link spre comentariu
Patefon Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 Hai ca incepe sa fie distractiv @adigh - Cred ca ati mai dat dumneavoastra niste electroni plecati de pe anod cu capul de grila 1 de iesea un perpetuum mobile. Cred ca ar trebui sa va reamintiti: sursa: Manual Clasa a X-a (1989): http://manualul.info/Fizica_X_1989/Fiz_X_1989.pdf [EDIT] - Schimbat poza cu una in tonuri de gri caci se incarca greu. Link spre comentariu
gedd Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 Don Patefon...ce ne facem dom'le daca avem electroni sfioşi? mai oameni buni...cand am zis ca anumita lume de aici TREBUIE sa puna mana pe manualele respective(nu credeam ca pentru altii nivelul e asa de jos).....ati crezut ca bat campii? Link spre comentariu
adigh Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) @Patefon, esti din categoria gedd. @gedd, ca sa te contrariez si mai mult, la fel si pe Patefon, afla ca viteza curentului in conductori nu e aceeasi cu viteza electronilor. Sunt viteze diferite. Viteza curentului e viteza luminii iar viteza electronilor e de ordinul a 0,025mm/s. Poate diferi dar e de ordinul asta de marime. Ce zici de asta ? Editat Mai 9, 2016 de adigh Link spre comentariu
gedd Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) iar spui prostii....dar de data asta nu te mai luminez.....te intreb ce are sula(aia de dulgherie) cu prefectura?..poate te referi la viteza luminii...stinse. Editat Mai 9, 2016 de gedd Link spre comentariu
daniels Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 Viteza curentului e viteza luminii iar viteza electronilor e aproape viteza melcului, de doar 1mm/sec. Campul electric se propaga cu viteza luminii, Electronii au o viteza statistica si se numeste viteza de drift si este de ordinul 10 la -5, Link spre comentariu
adigh Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) @daniels, Viteza electronilor poate varia. Dar e foarte mica. Incomparabil mai mica decit viteza curentului. Astea erau ideile. Micimea vitezei electronilor si faptul ca viteza electronilor nu e aceeasi cu a curentului. Editat Mai 9, 2016 de adigh Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum