adigh Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) ......Ia domnule si calculeaza...UITE DRIVER DE A2..... http://www.elforum.info/uploads/monthly_05_2016/post-174759-0-02678100-1462751299.jpg Ai dat copy/paste gresit. Acelea nu sunt drivere pentru A2. Pe acea foaie se trateaza despre altceva. Daca ar fi fost calculele tale de mina ar fi fost practic imposibil sa nu vezi ca ce calculezi nu are treaba cu curentul de grila. Niciunde in acele formule de dimensionare a driverului nu e cuprins curentul de grila. Editat Mai 9, 2016 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) ce cunoştinţe poate deţine gedd în domeniu când susţine că nu există A1 ?! http://www.tec-sol.com/products/tubes/kr/kr_211.pdf Editat Mai 9, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) adigh...e clar ca NU CUNOSTI CLASA DE FUNCTIONARE...imi fac ultima pomana si iti explic....configuratia drosel pe anod ofera o excursie a tensiunii de iesire de peste 300Vvv...in functie de droselul ales,de sarma din el,tole etc,precum si curentul prin lampa...ai tot ce iti trebuie ca sa intri in A2 pentru un psf ales corespunzator..repet,pune mana si mai studiaza clasa de functionare ca sa poti intelege.... ce cunoştinţe poate deţine gedd în domeniu când susţine că nu există A1 ?! http://www.tec-sol.com/products/tubes/kr/kr_211.pdfvalderama iar vorbesti prostii...eu am pus graficul tubului 211 care e diferit de ce ai pus tu kr211...kr211,VARIANTA PE CARE AI PUS-O TU daca te uiti bine NU ARE CARACTERISTICI IN PARTEA POZITIVA ...repet...nu mai detruna prosteste discutia tu si ecoul tau adigh...valderama,desi i s-a prezentata manualul de radiotehnica,unde scrie clar cum si care sunt clasele de functionare,refuza sistematic sa accepte realitatea dura...NU CUNOASTE..plus ca pune la indoiala toata teoria scrisa de cercetatori in domeniul tuburilor electronice....plus ca are un limbaj de lemn,atehnic...trioda integrala...etc...Arata-ne grafic in cazul KR211 care si cum e clasa A1...fa domnule dreapta de sarcina,calculeaza Ra si pune PSF-ul pe care il eviti ca dracul tamaia...si vedem daca exista clasa A1 sau nu...poti? Nu poti... Editat Mai 9, 2016 de gedd Link spre comentariu
adigh Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) adigh...e clar ca NU CUNOSTI CLASA DE FUNCTIONARE...imi fac ultima pomana si iti explic....configuratia drosel pe anod ofera o excursie a tensiunii de iesire de peste 300Vvv...in functie de droselul ales,de sarma din el,tole etc,precum si curentul prin lampa...ai tot ce iti trebuie ca sa intri in A2 pentru un psf ales corespunzator..repet,pune mana si mai studiaza clasa de functionare ca sa poti intelege.... Parca ai invatat electronica dupa ureche pe dupa blocuri. Nici-un drosel sau transformator interstage nu ofera peste 300Vvv decit daca indeplineste niste conditii, altele decit cele expuse de tine. Tensiunea maxima ce o putem obtine Uvv=2Ua dar numai cu tuburi perfecte ce au Ri=0ohm cind se deschid la maxim. In realitate, pe tuburi reale se obtine mai putin. Editat Mai 9, 2016 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) ce putem reţine(din gedd) până în momentul ăsta :1. gedd refuză clasificarea claselor de funcţionare după conducţie (ca atare ne trimite la studiu), dumnealui a studiat intens2. gedd deţine cunoştinţe "avansate" în domeniu ca atare refuză existenţa clasei A-A1 (ne trimite la studiu), dumnealui a studiat intens pe "traseu" Adigh poate mai descoperim astfel de studii aprofundate NA poate trecem la un studiu intens din gedd (câştigăm timp) Editat Mai 9, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 @valderama....ne induci in eroare cu caracteristicile tubului KR211 postat de tine,uite,atasez eu tubul original pe al carui graphic am lucrat eu si pe care refuzi sa il comentezi deoarece stii ca ai batut campii... @adigh,uite simularea asa la prima mana...poti sa te uiti cat vrei in ea....oricum nu intelegi nimic... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 nu am obligaţia mă să comentez graficul tău pricepi au ba. Edit moderator: mai uşor cu limbajul... Link spre comentariu
gedd Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) @valderama,inca astept raspuns la acest grafic,graficul ORIGINAL al lui 211..si ca sa iti repet...am spus ca dun punctul meu de vedere clasa A1 nu exista...care e diferenta intre A si A1? E greu sa raspunzi la intrebarea asta...iar o sa ne iei cu conductie totala...etc limbaj de lemn specific...nu domnule...daca raspunzi la "graficul" meu te faci de ras in ceea ce ai afirmat pana acum....tu vezi foarte bine ca pe segmentul AB avem clasa A2 "pura"...avem si "conductie 360" si cu toate astea suntem in A2!!! Asa ca lasa-ne domnule cu balivernele Editat Mai 9, 2016 de gedd Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) Ca o completare http://vinylsavor.blogspot.ro/2012/07/tube-of-month-211-vt4c.html Citat de acolo : In single ended service up to 20W can be achieved from a tube in Class A1. With an appropriate driver whith low output impedance and the capability to sink the grid current which occurs in Class A2, up to 50W are possible. Legatura A2 - putere e clara , numai pentru cine nu vrea sa inteleaga . Daca trioda cu comanda pe G2 nu poate sa scoata mai multa putere ( din cauza caracteristicii sau nu rezista tubul ) decat trioda obisnuita , poti sa plangi langa ea , A2 nu va fi veci ... Editat Mai 9, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) compară conexiunile triodă EL84 între ele, nu compara EL84(12W disipaţie anodică) cu alte tuburi de disipaţie anodică mult mai mare. tu nu vezi ce comparaţii deplasate faci ?! cu ce scop ?! arată tu diferenţe între conexiunile triodă posibile EL841.g2 strapată la anod (pune ce consideri dumneata de cuviinţă pe grafic)2.g1 strapată la catod pune aici grafic conexiunea EL84 (g2 strapată la anod) cu parametri de lucru să putem discuta comparativ dacă vrei comparaţii dacă poţi să faci asta bine dacă nu lasă subiectul curat nu compara "coacăze cu dude" Editat Mai 9, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 (editat) Evident ca trebuie comparat cu conexiunea normala trioda EL84 ce se gaseste in catalog , bine nu in conditiile de acolo , cu alimentare lesinata de 250V si negativare automata ... vezi şi tu dacă te ajută graficul ăsta până determini ceva cu scula (faimoasă) evident nu ai permisiunea să mâzgăleşti reprezentarea Dar asta e caracteristica de pentoda , stimate guru , mi-a scapat ieri , "am fost indusi in eroare" , cred ca oricine stie cum arata niste caracteristici de trioda , deci e vax calculul ca si caracteristica . Sper ca nu vrei sa calculam pe grafic de pentoda cat scoate trioda cu comanda pe g2 ... Ce-mi place cum ii critica pe toti ca nu stiu , blabla , mai si vorbeste urat , dar el face caracteristica si calculeaza PSF , puterea triodei pe o caracteristica de pentoda ... Culmea ca mai are si discipoli care sar sa-i ia apararea , fara sa judece nimic Editat Mai 9, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 Evident ca trebuie comparat cu conexiunea normala trioda EL84 ce se gaseste in catalog , bine nu in conditiile de acolo , cu alimentare lesinata de 250V si negativare automata ... Dar asta e caracteristica de pentoda , stimate guru , mi-a scapat ieri , "am fost indusi in eroare" , cred ca oricine stie cum arata niste caracteristici de trioda , deci e vax calculul ca si caracteristica . Sper ca nu vrei sa calculam pe grafic de pentoda cat scoate trioda cu comanda pe g2 ... Ce-mi place cum ii critica pe toti ca nu stiu , blabla , mai si vorbeste urat , dar el face caracteristica si calculeaza PSF , puterea triodei pe o caracteristica de pentoda ... Culmea ca mai are si discipoli care sar sa-i ia apararea , fara sa judece nimic Am vazut si eu ce deseneaza in ''paint'' marele valderama, nici macar nu deosebeste caracteristicile anodice ale unei pentode de cele ale triodei. Sunt convins ferm ca nu a ridicat niciodata curbele alea, nici macar cu aparatura analogica. E mult mai simplu sa ''desenezi'' in ''paint'' sau sa iei de ''bun'' ce gasesti pe net sau in simularile cuiva. Interesant e faptul ca sustine , inca, cu tarie cum ca EL84 in mod trioda cu atac pe G2 ar lucra in A2 total sau pur. Totusi nu are caracteristici anodice sau de grila ridicate real si cred ca PSF_ul ala e stabilit tot in timpul plimbarilor pe ''aratura'' cand a descoperit si noile clase de functionare A2 TOTAL si A2 PURA. Deocamdata nu am timp, si nici interes, sa testez EL84 in configuratiile visate de @valderama. Asta nu inseamna ca o sa uit ci doar ca mai aman un pic asta. Prefer sa-mi calibrez un Tek468 , la care tin foarte mult si sa ma delectez cu perle de Ploiesti. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 Completare pentru incepatorii care poate citesc , curbele triodei sunt inclinate mult , ca in reprezentarea pusa de gedd mai sus , numai o pentoda are caracteristici aproape orizontale , asta e efectul G2 de stabilizare a curentului prin tub care nu mai depinde de tensiunea anodica . Link spre comentariu
gedd Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 deci don' Depanatoru',inca odata vedem ca guru nu stie carte... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum