Depanatoru Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 (editat) Pai nu curentul de grila e cel care conteaza , asa in orice tub normal se poate forta sa bagi cu nemiluita semnal in grila , important e , chiar scoate ceva putere in plus ? Sau cum , A2 sau AB2 e numai asa un moft sa avem curent de grila fara nici o utilitate ? Daca montajul cu EL84 "enhanced triode" ar scoate tot atata putere cat trioda normala obtinuta cu G2 la anod , cum s-ar putea sustine ca unul e A2 si celalalt A1 ? Editat Mai 8, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 Ma gandesc ca asa ii zice la tubul ala cu trei electrozi , ''trioda integrala''. Noi il stim doar sub denumirea de trioda. Pentoda folosita in configuratie enhanced triode mode probabil are alta denumire, dar o s-o aflam curand. Si uite asa cartile din...forumuri se scriu. Saracul Robert von Lieben cred ca se zvarcoleste in mormant ca n-a stiut de faptul ca o trioda integrala poate fi comandata in A2 totala. http://www.hts-homepage.de/Lieben/Lieben.html http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_liebenroehre.html http://www.tubecollection.de/ura/von_lieben.htm Link spre comentariu
gedd Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 argumentează, arată falsuldomnule...in ce conditii avem avem A2 total? ce nivel avem la iesirea amplificatorului in conditiile enumerate de dumneata?? Iti spun eu...MAXIM!!! Link spre comentariu
gedd Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 hai don' doktor,cine e Robert ala comparativ cu guru din Ploiesti? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 (editat) Pai nu curentul de grila e cel care conteaza , asa in orice tub normal se poate forta sa bagi cu nemiluita semnal in grila , important e , chiar scoate ceva putere in plus ? Sau cum , A2 sau AB2 e numai asa un moft sa avem curent de grila fara nici o utilitate ? Daca montajul cu EL84 "enhanced triode" ar scoate tot atata putere cat trioda normala obtinuta cu G2 la anod , cum s-ar putea sustine ca unul e A2 si celalalt A1 ? nu mă interesează in mod expres puterea utilă, discut clasa A A1 A2 pricepi ? ,dacă te procupa puterea utilă conectează cum doreşti tuburile finale după placul tău în ce clasă de funcţionare doreşti. cum dacă ?! dă un exemplu grafic fără dacă, ce mare brânză văd că te pricepi bine. ce înseamnă în citat/în context "enhanced triode" nu te exprimi clar ai ghilimele. @der-doctor nu am definit conexiunea triodă ca fiind integrală Editat Mai 8, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 (editat) domnu' dvb,incerc sa raspund eu...teoretic,da e posibil..se poate incerca varianta cu drosel(100H) pe anodul prefinalei(pentoda de preferinta) sau ceva gen 6H30...ideea e de niscaiva curent..se mai poate incerca un uFollower atacat de o trioda,lampa din uFollower sa fie tot asa...ceva sa dea niscaiva curent deoarece o trioda din acel etaj este generator de curent iar cealalta de tensiune... cat curent? pai trebuie vazut...ha ha ha ...PSF-UL ales...sa vedem excursia semnalului si ce valoare maxima are curentul de grila in partea pozitiva a graficului pentru u_atac maxim....e bine pana aici? Editat Mai 8, 2016 de gedd Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 (editat) nu mă interesează in mod expres puterea utilă, discut clasa A A1 A2 pricepi ? ,dacă te procupa puterea utilă conectează cum doreşti tuburile finale după placul tău în ce clasă de funcţionare doreşti. @der-doctor nu am definit conexiunea triodă ca fiind integrală. Destul de rau ca nu te intereseaza , ca asta diferenta esentiala intre ele , curentul de grila e doar mijlocul prin care poti mari puterea , o consecinta ca muti punctul static de functionare . Daca eu fac un amplificator PP cu 6L6 , capabil de curent de grila , teoretic AB2 , dar n-am ales bine sarcina Raa si scoate 30W , mai e AB2 sau starneste doar rasul ? Tot asa daca "enhanced triode" nu scoate mai mult decat trioda normala , despre ce A2 ne putem lauda ... Editat Mai 8, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
gedd Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 don Depanatoru' nu vezi domnule ca guru e certat cu PSF-ul? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 (editat) Pai nu curentul de grila e cel care conteaza , asa in orice tub normal se poate forta sa bagi cu nemiluita semnal in grila , important e , chiar scoate ceva putere in plus ? Sau cum , A2 sau AB2 e numai asa un moft sa avem curent de grila fara nici o utilitate ? Daca montajul cu EL84 "enhanced triode" ar scoate tot atata putere cat trioda normala obtinuta cu G2 la anod , cum s-ar putea sustine ca unul e A2 si celalalt A1 ? Daca eu fac un amplificator PP cu 6L6 , capabil de curent de grila , teoretic AB2 , dar n-am ales bine sarcina Raa si scoate 30W , mai e AB2 sau starneste doar rasul ? răspunde aici dacă vrei dialog: cum dacă ?! dă un exemplu grafic fără dacă, ce mare brânză văd că te pricepi bine. ce înseamnă în citat/în context "enhanced triode" nu te exprimi clar ai ghilimele. te preocupă mai nou AB şi exemple puerile de sarcină aleasă prost în subiect de clasa A ?! de ce nu vii cu un PP în clasa A ? ,ia spune dumneata cât dezvolta EL84-PP în clasa A(precizează Raa Ua ia şi conexiunea) dacă dai o prezentare grafică nu se supără nimeni cred. aa, acum înţeleg mata discuţi numai aşa generic, da fiecare după putinţă. sau poftim vino cu un exemplu de etaj final "PP cu 6L6" în clasa A dacă tot ai făcut vorbire (date concrete fără dacă) poţi/ştii/reuşeşti ?! nu am văzut vreodată pe forum să expui o schemă personală , poti preciza datele concrete pentru un etaj final "PP cu 6L6" în clasa A sau te dai după cireş.unde ai văzut în prezentările mele o sarcină aleasă prost ?! dă trimitere. acum văd bine ce faci, ai ocupat poziţie de troll @gedd am postat numeroase psf_uri pe acest forum mai toate situaţiile au fost simulate(chiar lucrate de mine sau de terti). Editat Mai 8, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 ha ha ha...pai aia e problema...in exemplele dumitale DE AICI,domnule valderama NU AM VAZUT NICIO DREAPTA DE SARCINA!!! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 (editat) Asta e , l-am incurcat ... si incearca sa abata atentia spre alte subiecte , acuma vrea desene Pai eu astept un punct de vedere despre ce am scris in citatul de mai sus Si mai repet o data , curentul de grila permanent din motiv ca e mica impedanta de intrare pe g2 , nu are nici o legatura cu aducerea unui tub normal comandat pe g1 in A2 . Editat Mai 8, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 valderamo, tocmai asta , eficienta energetica, face interesanta A2, nu doar dragul de a avea curent de grila. Uite, pune mana si citeste articolul asta de o suta de ori pana iti este clar ce inseamna A2. http://spuechmorel.free.fr/Documents/bias/node5.html Din postarile tale imi dau seama ca nu prea stii nimic despre A2 si nici nu ai citit sau experimentat ceva practic in sensul asta. Iti dai doar cu presupusul si folosesti ''definitii proprii'' pt fenomene stiute de aproape 100 ani. Sorry ca spun asta public, dar asta e adevarul. Cunosc oameni care au construit tuburi (lampi) si niciunul nu si-a asociat numele cu vreo replica a vreunui tub sau cu un model nou. Si nici nu a definit cu un nume sau o denumire speciala vreun fenomen mai interesant. Din contra a cautat in cartile vechi din anii '20-'40 explicatiile necesare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 (editat) nu ai să vezi argumente (unii atât pot domnule). "marii experţi" scriu/vorbesc dar nu sunt în stare să dea un exemplu banal de etaj final PP clasa A(conducţie 360°) cu datele aferente Ua ia Raa Pu tot ce am perezentat în timp pe acest forum a trecut testul în simulare testul practic/fizic Editat Mai 9, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gedd Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 (editat) Gedd, nu ai nevoie de nici-o clasa de functionare alta decit delirium tremens. Vii in subiectul omului si ne faci muci pe toti ca asa vrea muschiul tau. Este OK, doar ca trebuie s-o si defineasca cineva, acuma a "cazut" pe mine, asta este, ce dracu sa fac?! Repet, nu ai nevoie de nici-o clasa, sau poate deschizi un subiect cu clasele tale de functionare!!!? Toate cele bune si noroc! Der_Doktor, parca n-as fi asa de dur cu Valderama, omul a expus niste chestii pe care putem argumenta... sau nu... Incerc sa ma fac ca nu inteleg chestia aia subliniata cu rosu(ALOOO MODERATORU' VEDE CE SCRIE DISTINSUL dvb PE AICI?)....nu vin EU in subiectul omului...vine cartea domnule,cartea VA FACE MUCI!(sau lipsa stiintei de carte)....CARTEA defineste clar clasele de functionare si le si "arata"...Ia domnule si calculeaza...UITE DRIVER DE A2..pune mana la munca,nu mai filosofa..nu,nu trebuie sa definesti dumneata clasele de functionare,ele sunt deja definite... De fapt sunt curios in a vedea definirea dumitale a claselor de functionare......ia...sa vedem si noi....mi-am luat deja o mare cutie de popcorn deoarece urmeaza o comedie sau comeeedie... Editat Mai 8, 2016 de gedd Link spre comentariu
gedd Postat Mai 8, 2016 Partajează Postat Mai 8, 2016 (editat) Gedd, ai subliniat cu rosu dupa invataturile marelui clasic in viata numit Dan Pulea... trebuia sa subliniezi "Toate cele bune si noroc!" ca fiind singura data cind iti mai raspund Nu cunosc pe dan p...ala..pune mana domnule pe carte si citeste si altceva decat etichete....lasa filosofiile electronicii....ca o concluzie,distinsi useri de aici,in speta valderama si dvb NU CUNOSC CLASELE DE FUNCTIONARE! BUSTED!!! Editat Mai 9, 2016 de gedd Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum