Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tuburi electronice clasa A(definiţii simple)

Vizitator

Postări Recomandate

Aici totul pleaca de la faptul ca nemaiavand o trioda normala , cu impedanta f mare de grila , ne trezim ca nu se mai poate aplica criteriul de curent de grila ca sa deosebim A1 de A2 . Atunci ce facem , inventam ceva sau cautam alte criterii tot in teoria obisnuita ? A2 mai inseamna si o putere mai mare obtinuta decat normal , ca asta e scopul sa duci o lampa in A2 , randament mai bun , nu sa consume degeaba curent de grila , deci daca montajul "enhanced triode" scoate teoretic si practic mai mult decat ar fi normal cu trioda clasica ( G2 legat la anod ) in A1 , atunci lucreaza si in A2 peste un anumit nivel . Dar astea deja nu-s definitii simple clasaA ...

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 364
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gedd

96

• adigh

48

• Depanatoru

45

• Patefon

15

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator

da valori (°) pentru conducţie unele cu limite ,evident nu se putea stabili alte valori.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu m`am putut abtine sa nu dau remarca unui amic despre simularea EL84 , clasa A2 cu atac pe G2 si G1+catod la masa :

Anatoliy Lisovskiy  citez .. A new fashion today is, so called "Crazy Drive", to drive both grids...." in traducere , este o noua moda astazi asa numita,, crazy drive,, ,pentru a conduce ambele grile... 

in traducere wink emoticonwink emoticon

Link spre comentariu

dvb..lasa atitudinea de grande...nu incerca sa justifici lucruri aratand cu cine vorbesti tu sau cu cine tii legatura...pune domnule mana pe carte si citeste...daca ai ceva de spus in legatura cu graficul lui 211 atasat de mine,spune-o direct,NU MAI FILOSOFA....tot nu ai raspuns la intrebarile mele legat de tubul 211...dar asa faci dumneata,FILOSOFEZI ELECTRONICA....uite,admitand eu ca sunt mai nestiutor,spune-ne dumneata dupa ce lucru ar mai trebui sa sap in legatura cu 211...ce am omis eu sau ce am spus nelalocul lui....unde nu am sapat indeajuns...ce am ratat...ilumineaza-ne si pe noi...lasa atitudinea asta criptica de sfinx al piramidelor...ca nici ala nu spune nimic de mii de ani dar toti isi dau cu parerea....PS...si eu si Wavebourn(sau Anatoli..) am calculat un paralel Ra pentru tubul GM 70,diferenta fiind de cateva ZECIMALE dupa virgula....si amandoi am cazut de acord ca rotunjim valoarea la 10K...(cea reala fiind,a mea, de 9.78..si alte cifre)....deci nu numai dumneata ai legaturi cu alti oameni din afara...asadar astept iluminarea in ceea ce priveste tubul...dar asa unginereste,cu grafice segmente,clar ca lumina zilei....PPS...subiectul aici era legat de clasele de functionare...ca sa ramanem ontopic...dexi pe segmentul AB al graficului 211 ce clasa de functionare avem?

Editat de gedd
Link spre comentariu

nu sunt deloc ofensiv...eu "vorbesc" doar pe grafic aici...eu pe graficul lui 211 am subliniat clasa de functionare A2 permanenta(chiar si la volum aproape de zero,nediscutand aici de putere sau mai stiu eu ce parametru)...ceea ce arata nenea ala pe pagina lui arata o clasa A2 temporara...exact ce ziceam in acest topic de volumul dat la maxim...

Editat de gedd
Link spre comentariu

Cineva ca mine (care nu este "as" in teoria tuburilor), nu intelege nimic din cele 11 pagini.Am invatat la scoala, ceea ce sustin @gedd si @depanatoru. Nu am fost convins de afirmatiile @valderama.Vreau sa clarific aceste probleme, dar cu argumente solide, sustinute de literatura de specialitate.Altfel, pt. mine, aceste 11 pagini, sunt maculatura/scandaluri/orgolii.

Editat de vera
Link spre comentariu

.......PS...si eu si Wavebourn(sau Anatoli..) am calculat un paralel Ra pentru tubul GM 70,diferenta fiind de cateva ZECIMALE dupa virgula....si amandoi am cazut de acord ca rotunjim valoarea la 10K...(cea reala fiind,a mea, de 9.78..si alte cifre)....deci nu numai dumneata ai legaturi cu alti oameni din afara..........

Nu-l mai plictisi si pe omul ala. Lasa-l in pace.

Cind se va lauda Wavebourn pe forumuri ca vorbeste cu tine si faceti calcule impreuna, abia atunci va insemna ceva. Oamenii sunt politicosi si raspund la e-mailuri daca nu-i inghesuie timpul, dar asta nu inseamna decit politete. Sau crezi ca-ti apreciaza inaltele cunostinte in materie de electronica ?

Sper ca mai vorbesc si altii cu Wavebourn ca sa nu creada ca asa sunt toti romanii. Sper ca nu i-ai pomenit de viziunea ta privind gradele ca ne faci de ris.

Apropo, sper ca in engleza (sau rusa) nu scrii tot textul intr-o singura fraza.

Editat de adigh
Link spre comentariu

adigh...daca taceai filosof ramaneai...o sa caut pe Facebook "dialogul"....daca il mai gasesc si iti demonstrez ca asa e cum spun eu...te retragi definitiv de pe acest forum? si da...am vorbit in engleza...!!!El foloseste aceladi algoritm de calcul pentru Ra si Raa pe care eu l-am postat aici candva si pe care tu l-ai atacat aiuristic...adu-ti aminte despre calcului Ra al Gu50 a carui valoare este de 4Kohm la 400V si 100mA bias...ti-am demonstrat matematic si cu toate astea tu ai sustinut ca Ra-ul variaza intre 2K si 6K..de aceea ti-am "botezat" metoda ta ca fiind..ochiometrica...adica 2+6=8÷2=4.....adu-ti aminte

Editat de gedd
Link spre comentariu

adigh...daca taceai filosof ramaneai...o sa caut pe Facebook "dialogul"....daca il mai gasesc si iti demonstrez ca asa e cum spun eu...te retragi definitiv de pe acest forum? si da...am vorbit in engleza...!!!El foloseste aceladi algoritm de calcul pentru Ra si Raa pe care eu l-am postat aici candva si pe care tu l-ai atacat aiuristic...adu-ti aminte despre calcului Ra al Gu50 a carui valoare este de 4Kohm la 400V si 100mA bias...ti-am demonstrat matematic si cu toate astea tu ai sustinut ca Ra-ul variaza intre 2K si 6K..de aceea ti-am "botezat" metoda ta ca fiind..ochiometrica...adica 2+6=8÷2=4.....adu-ti aminte

Iti amintesti gresit. Am sustinut altceva decit iti amintesti tu. Daca nu ar fi fost sters topicul ai fi putut sa revezi. Poate mai faci un topic unde arati cum calculezi tu cu 2 zecimale un Ra. Si poti sa bagi si calculul unde ai calculat tu cu Wavebourn Ra-ul GM70 paralel ?! 9,78kohm. Cel mai corect fiind al tau, desigur. Asa, ca model de calcul.

Link spre comentariu

..orice comentariu e de prisos...nu,nu o sa repostez metoda nicaieri deoarece sunt oameni ca tine care trebuie sa puna mana sa studieze,nu sa ia mura in gura si dupa aia sa spuna ca nu e bine....de acum incolo adigh te voi ignora...pune mana si mai citeste teoria...

Editat de gedd
Link spre comentariu
Vizitator

Schema a fost editata de d-l Lazaroiu si se vede ca valoarea impendantei gasite de mine este foarte apropiata de cea calculata, scuze pentru off topic

post-220265-0-67688100-1462720856_thumb.png

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator

nu putem cataloga ca fiind off topic, prezinţi o schemă în clasa A(A1) conducţie tub final 360°

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

da domnule Mariu Popa, diferenta probabil rezulta din alegerea iamin,uamin precum si uamax si iamax in intervalul respectiv...adica la tuburi care lucreaza cu Ua>250V cartea zice asa: iamin /ia0=0.1...0.2 .Eu personal aleg 0.15 valoarea acestui raport..o sa explic mai incolo de ce se ia valoarea asta in acest interval... iamax=2xia0-iamin...probabil de aici rezulta diferenta...da domnule Popa Marius,o schema cu un PSF ales apoi modulat pe G1...ceea ce stabileste clasa de functionare

Editat de gedd
Link spre comentariu

O dreapta de sarcina nu se calculeaza exclusiv dupa puterea maxima obtinuta ci si dupa un maxim de distorsiuni acceptat. Daca impunem conditia un anumit procent maxim de distorsiuni, suprafata de grafic utilizabila se va restringe, puterea maxima se va limita si deasemenea plaja de valori a Ra se va restringe intre anumite valori. In functie de exigenta fiecaruia. Nu va lua Ra o valoare numai dupa criteriul maxima putere.

Insa aceste lucruri pot face obiectul unui alt topic.

Editat de adigh
Link spre comentariu
Vizitator

modificaţi materialul ăsta cum doriţi reflectă situaţia clasaA(A1) conductie 360° din schema GU-50 postată mai sus

(puteam să pun şi zecimale)

Posted Image

într-un târziu sper să înţeleagă şi cei cu pregătire "savantă" ce înseamnă conducţie 360°

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări