TON Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 (editat) ............................................................................................... . Oricum EL84 e destul de bun asa cum e , "inventia" se preteaza tuburilor mai neliniare . Frumoasa tensiunea de atac 160Vvv intr-un biet EL84 single ended . Cu puterea mai vedem practic daca te duci pana la 0V G2 Are dreptate Depanatoru' ne tragem de urechea stinga cu mana dreapta.............daca era vorba de 10w mai ziceam hai 8,7,6...dar tot 4,8w nu schimba mare lucru sau totul e de dragul teoriei. Editat Mai 7, 2016 de TON Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 (editat) @Depanatoru vrei tensiuni suplimentare g2 pune mâna şi trasează pe graficul dumneata ce vrei de fapt ?! nu am conducţie 360°?! sau nu am dreptul să conectez EL84 aşa ? cine/ce mă opreşte ? arată/reprezintă domne dumneata dacă poţi/ştii grafic o cfg SE sau PP în clasa A (conducţie 360°) triodă pentodă tetrodă... dacă reprezinţi şi dumneata o configuraţie fără să utilizezi copy/paste devii mult mai îndreptăţit să comentezi în subiect. @dvb curentul g2 static 2mA , stă foarte bine că disipaţie(dinamic sub 1,5W) (posibil pot ajunge cu 4,5W sinus nelimiat în sarcină la ieşire dar nu am avut timp să trag de tensiuni şi să mai joc sarcina la anod) Editat Mai 7, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 (editat) Toate SE conduc 360 grade curent ... ca tu inca crezi ca e mare smecherie ca-ti consuma si curent de grila tot timpul ar fi timpul sa afii ca tocmai ai "inventat" un tub mai prost cu impedanta mica de intrare , atata tot . Daca se dorea asta si avea vreun avantaj , s-ar fi facut toate tuburile asa . Dar e si asta o logica , A1 fara curent de grila , A2 temporar curent de grila , asta desigur este A3 sau "trioda integrala" , visul lamparilor . Editat Mai 7, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 (editat) Eeeh , daca incepea cu asta , nu cu inventarea conductiei totale , era un inceput bun pentru o discutie mai constructiva ... tocmai ca ramane de vazut daca e mai liniara decat trioda obisnuita cu G2 la anod . Pentru unele tuburi o fi , dar nicidecum nu se poate trage concluzia ca e pentru toate Editat Mai 7, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 (editat) @Depanatoru nu cred în şmecherii,nu aduc elogii acestei configuraţii/conexiuni discut pentru că vreau şi pot. de ce trebuie să comentezi ce nu spun/scriu ?! @ TON cu ce deranjează teoria ?!, cu ce deranjează practică ?! raportul puterilor la anod dă bine 0,4 Editat Mai 7, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 (editat) Pai intrasem si eu sa vad ce definitii simple ar fi la clasa A , si ma trezesc cu trioda integrala ... ce sa fac Editat Mai 7, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 Nu pricep de ce trebuie un tub atit de bun sa faca altceva decit pentru ce a fost proiectat, EL84 este perfect ca pentoda SE sau PP condus pe G1, are niste atuuri incontestabile daca ne uitam la S si u apoi are robustetea verificata in timp. Ca pseudotrioda este mediocra la fel condusa in G2, chiar ma intreb d-le Vali ce rost au luptele asta de guerila si cine pe cine vrea sa enerveze ? Exista o sumedenie de tuburi ce pot fi valorificate altfel decit scopul pentru care au fost construite utilizind metode mai mult sau mai putin conventionale si aici se merita o anumita risipa de energie da' tarirea lui EL84 prin tot felul de clase si configuratii este deplasata... Link spre comentariu
TON Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 (editat) Sugestia mea e GK71..........daca raportul 0,4 se mai mentine ,ar fi alta poveste si multa lume ar poftii ca de E mai multi wati ,asa e "subtire" dar daca-i musai (EL84) ok putina teorie nu strica (sunt cu ochii pe subiect) Vorba aia: decit sa tragem mobra de coarne mai bine sa apasam pe acceleratia la mercedes ! Editat Mai 7, 2016 de TON Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 (editat) soluţia mea SE-EL84-triodă integral înseamnă o schemă cap coadă. Marius mediocră mai puţin mediocră nu contează atât timp cât există şi această posibilitate nu ma lupt cu nimeni eventual lupt pentru adevar, Marius valorifică sumedenia de tuburi aşa cum doreşti/pofteşti/consideri da EL84 poate lucra in tot felul de clase şi configuraţii.nimic nu poate fi deplasat când vrei şi poţi. până la urmă înţeleg Marius că te deranjează acest subiect ?! te deranjeaza conexiunea asta EL84 ?! sau te deranjează iniţiatorul subiectului ?! văd că aduc mult deranj pentru unii când deschid un subiect. Editat Mai 7, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 soluţia mea SE-EL84-triodă integral înseamnă o schemă cap coadă. Marius mediocră mai puţin mediocră nu contează atât timp cât există şi această posibilitate nu ma lupt cu nimeni eventual lupt pentru adevar, Marius valorifică sumedenia de tuburi asa cum doresti/poftesti/consideri da EL84 poate lucra in tot felul de clasenimic nu poate fi deplasat când vrei şi poţi până la urmă înţeleg Marius că te deranjează acest subiect ?! Nici vorba, apreciez temele contradictorii insa cu respctarea tonului civilizat iar faptul ca un adevar nu are acelasi inteles pentru toti chiar nu are importanta iar in chestiunea respectului, vezi "tratamentul " pe forumul DIY AUDIO... Link spre comentariu
adigh Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 (editat) Nu am inteles ce au unii impotriva ca altcineva sa nu discute sau sa experimenteze ceva mai neconventional. Important e sa nu se spuna prostii dar de discutat cred ca orice putem discuta. Ideea ca "asa" a vrut constructorul tubului sa fie folosit, e o prostie. Un tub ca si un tranzistor se poate folosi in multe feluri si in multe aplicatii. Niciodata constructorul tubului nu impune cum sa fie folosit tubul. In datasheet sunt date niste PSF-uri uzuale in niste configuratii uzuale si atit. Destui useri au folosit sau se straduiesc sa foloseasca tuburi ca 100TH, GU50 sau 6C33C in audio desi nu au fost concepute pentru audio. Rezultatele pot fi mai mult sau mai putin bune dar fiecare experimenteaza ce vrea. Poate ca nu e rentabil sau nu se justifica un plus de componente fata de plusul de calitate sau putere dar putem sa discutam o anumita solutie. Numai aberatii sa nu se sustina ca abia asta e de acuzat. Editat Mai 7, 2016 de adigh Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 (editat) Si tu cum ai numi inventarea de clase de amplificare din orgoliu prea mult si / sau neintelegerea esentei ? Ce nici inventatorii originali nu sustin . Ne facem de ras , nu de alta ... Exact pe asta a fost toata galceava , n-are nici dracu nimic cu cine experimenteaza Editat Mai 7, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 (editat) a defini pare diferit de a inventa. definitţia clasei A(A1/A2) a fost data #1 fără invenţii. Editat Mai 7, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 Daca fiecare defineste cum vrea unde ajungem ... definirile s-au stabilit de mult . Asa de conventie , sa stim despre ce vorbim Link spre comentariu
gedd Postat Mai 7, 2016 Partajează Postat Mai 7, 2016 Daca fiecare defineste cum vrea unde ajungem ... definirile s-au stabilit de mult . Asa de conventie , sa stim despre ce vorbimexact...s-au definit demult si sunt in manuale...mare adevar!!! s-au stabilit si valorile... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum