Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tuburi electronice clasa A(definiţii simple)

Vizitator

Postări Recomandate

pentru a satisface condiţia clasă A tubul final(tuburile finale) se află în conducţie permanent static sau dinamic(pentru toată formă de undă din atac) clasa A cfg.SE (un singur tub final) tubul final se află în conducţie permanent static sau dinamic(pentru toată formă de undă din atac).subclase A (un singur tub final , SE):1-clasa A-A1 tubul tubul final se află în conducţie permanent static sau dinamic cu condiţia ca grila de comandă dinamic să rămână negativă în raport cu catodul(dinamic gc cel mult atinge potenţialul catodului).

2-clasa A-A2 tubul tubul final se află în conducţie permanent static sau dinamic cu condiţia ca grila de comandă să ajungă/devină pozitivă în raport cu catodul pentru o parte sau toată formă de undă din atac.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 364
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gedd

96

• adigh

48

• Depanatoru

45

• Patefon

15

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator

pentru a satisface condiţia clasă A tubul final(tuburile finale) se află în conducţie permanent static sau dinamic(pentru toată formă de undă din atac) clasa A cfg.SE (un singur tub final) tubul final se află în conducţie permanent static sau dinamic(pentru toată formă de undă din atac).subclase A (un singur tub final , SE):1-clasa A-A1 tubul tubul final se află în conducţie permanent static sau dinamic cu condiţia ca grila de comandă dinamic să rămână negativă în raport cu catodul(dinamic gc cel mult atinge potenţialul catodului).

2-clasa A-A2 tubul tubul final se află în conducţie permanent static sau dinamic cu condiţia ca grila de comandă să ajungă/devină pozitivă în raport cu catodul pentru o parte sau toată formă de undă din atac.

Exista uneori si situatia  cind Ug=0 sau zero bias de pilda OT100 poate fi plasat cu usurinta intr-un asemenea PSF

Link spre comentariu
Vizitator

exemplu dat evident nu contravine definiţiei, se încadrează în clasa A-A2(OT100 gc_static/bias=0V)

(exemplu dat OT100 se încadrează perfect în definiţia clasei de funcţionare  A-A2, grila de comandă OT100 ajunge/devine pozitivă în raport cu catodul pentru o parte a formei de undă din atac.).

PS putem defini clasa A şi pentru atac/comandă pe catod.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator

@patefon, schema este atipica, daca G2 ar fi legata la anod putea fi vorba de un A2  zero bias adica un regim oricum nerecomandat pentru 807 insa o valoare variabila a tensiunii  +Ug2 rezultata din variatia excursiei pe Ug1 aduce la un regim nereusit de pseudotrioda sau poate nu inteleg eu ideea...

Link spre comentariu
Vizitator

din exemplificările postate Patefon nu văd ceva în clasa A ,văd o clasă  AB2(curent gc 75W) şi o clasă B(B2 100W)

se poate remarca subiectul deschis este intitulat tuburi electronice în clasa A.

evident nu contează dacă sunt tuburi electronice de tip triodă tetrodă pentodă ("heptodă, nonodă" etc) cfg SE sau cfg PP.

vă rog să rămânem în subiect(cu exemplificările date).

revenim la subiect cu întrebarea:

ce clasă de funcţionare avem aici Patefon ?(Ugc_0=+40V, Ea=220V, tub final 6П36С), în alt subbiect ai apreciat că ar fi A1,acum ai ocazia să argumentezi aprecierea .

(ai permisiunea să utilizezi cum vrei reprezentarea dacă ajută în argumentare dar fără să modifici conexiunile existente şi datele asociate textual Ugc_0=+40V, Ea=220V, tub final 6П36С).

.Posted Image

remarcăm cu uşurinţă o grilă de comandă permanent pozitivă(static sau dinamic) în raport cu catodul.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator

ce mă opreşte să conectez tubul final de această manieră(nu prea se poate simula cu un model comun).

Posted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

mai postez aici teoria...poate e edificatoare.....

.

eu zic totusi ca e clasa A judecand prin prisma PSF ales dat probabil de valoarea tensiunii de pe G1.....acuma nu stiu excursia semnalului de pe gc.....

Link spre comentariu
Vizitator

păi da gedd este evident clasa A dar această clasă în cazul SE se desparte în două  clasaA-A1 şi respectiv clasaA-A2 ,ce nu înţelegi de fapt ?!(ce este aşa greu de înţeles ?!),citeşte definiţiile cu atenţie(clasa A-A1, clasa A-A2)

te rog nu mai polua subiectul cu clasa AB, B etc(dacă poţi înţelege).

clar nu se încadrează în subiect postările dumneata de acum.

http://www.elforum.info/uploads/monthly_05_2016/post-174759-0-60418700-1462173606.jpg

http://www.elforum.info/uploads/monthly_05_2016/post-174759-0-63969800-1462173778.jpg

deschide un subiect dumneata cu clasa AB (B) dacă asta te procupă şi nu poţi înţelege ce am scris/postat în acest subiect.

gedd probabil/posibil în viitor vei putea realiza cum stă treaba cu clasele de funcţionare(acum te dai rotund fără temei).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

ma scuzati ca indraznesc sa aduc jigniri prin faptul ca postez TEORIA din cartile pe care le am...imi cer scuze gurusilor  de pe aici...teoria spune clar ca,clasa de functionare este data de valoarea tensiunii de NEGATIVARE.....si cu asta am incheiat orice comentariu....

CLASA A.....asta in cazul in care nu se vede bine....

Editat de gedd
Link spre comentariu

Fiind vorba despre clasa A intreb si eu, de ce folositi termenul de A1pura sau A2 pura atata timp cat A1 si A2 sunt derivate (subclase ) ale clasei A. Eu cred ca doar clasa A cu trioda poate fi considerata pura, cele derivate (cu pentode )sunt pur si simplu A1 si A2 .

Editat de romicap
Link spre comentariu

ai în deschidere subiect definiţii (posibil citeşti cu uşurinţă dar înţelegi mai greu).

Da `mi un exemplu de A2 sau A1 amestecata . corcita sau impura ...verso A2 A1 pure . Poate asa , da domnu sa pricep si eu !  Ar fi suficienta si o schema fara comentarii  multe...Merci !

Editat de romicap
Link spre comentariu
Vizitator

Daca pentru clasa A pura este necesara doar mentinerea tensiunii negative pe grila mai mare decit amplitudinea maxima a semnalulului de atac in cazul clasei A2 definitia de pura implica Ug=0 fiindca pentru orice valoare negativa a tensiunii de grila inseamna ca amplificatorul poate lucra in clasa A pentru semnale de intrare reduse, corect ?

Link spre comentariu

Daca pentru clasa A pura este necesara doar mentinerea tensiunii negative pe grila mai mare decit amplitudinea maxima a semnalulului de atac in cazul clasei A2 definitia de pura implica Ug=0 fiindca pentru orice valoare negativa a tensiunii de grila inseamna ca amplificatorul poate lucra in clasa A pentru semnale de intrare reduse, corect ?

adica Ug are valoare pozitiva ...vezi tubul 805,GU81...asta esta clasa asa-zisa PURA A2...grila trebuie sa fie alimentata cu o tensiune POZITIVA...evident tuburile care permit asta....dar ce stiu eu...sunt habarnist...mama ei de teorie!!!

Editat de gedd
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări