Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DVD-writer incapatanat cannot perform disk at once

one

Postări Recomandate

Am cumparat un DVD-writer Asus, nu stiu exact modelul dar cred ca asta nu conteaza acum.Am scris cu el vreo 10DVD-uri, pentru back-up la documentele importante, dupa care am formatat hard-discul si am reinstalat windows+linux.Problema a aparut in momentul in care am vrut sa copiez niste DVD-uri. Am constatat ca pe FAT32 nu pot folosi fisiere mai mari de 4.2G, asa ca ramaneau 2 posibilitati.1. Crearea fisierului imagine in 2 bucati (4.2G+restul).2. Modificarea din FAT32 in NTFS.Am aplicat mai intai prima varianta, dar imi dadea eroare la scriere.Bineinteles ca am formatat partitia cu NTFS si am si reinstalat, ca sa fiu sigur ca problema nu e de la windows.Mentionez ca mai am un CD-writer care merge bine. Am folosit o versiune de Nero mai veche, dar care "vede" ambele unitati. Nero care a venit pe cd impreuna cu dvd-writerul nu poate fi folosit decat cu aceasta unitate.Indiferent ce program am folosit, am primit eroare. Am folosit deci Nero, inca un program CDburnerXP Pro3 si K3b din Linux.Eroarea pe care o da Nero este "cannot perform disk at once". Celelalte programe dau erori asemanatoare.Nu stiu daca inainte erau probleme, caci nu am incercat sa copiez dvd-uri inainte de a-mi face backup.Dar constat ca acum nu mai pot scrie nici un DVD, caci imi da aceeasi eroare, indiferent ca vreau sa copiez sau sa fac unul simplu. Am stricat destule dvd-uri. Nu am mai incercat nu multisession sa vad daca merge caci degeaba, ma intereseaza in special sa fac backup, deci majoritatea dvd-urilor le fac pline.DVD-urile pe care le-am scris prima data merg bine, la fel si citirea.La acest dvd-writer am garantie, dar vreau sa ma asigurr ca nu este o problema soft, nu de alta dar trebuie sa ma car cu el pana la magazin si apoi sa constat ca era nu stiu ce chesti simpla si ma mai fac si de ras pe acolo.PS. :partyman: M-am enervat si , cand era "sertarul" deschis, i-am tras o palma de sus in jos destul de tare. Surprinzator, nu s-a spart, s-a indoit, apoi a revenit la forma initiala, aruncand in sus CD-ul care era in acel moment asezat acolo. A facut "brrrrr". Din punt de vedere mecanic nu a suferit nimic :smt003

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

2

• gaby

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări