Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare Multimetru

david alin

Postări Recomandate

Salutare!

Protek/HC 506 a fost doar o idee, l-am specificat deoarece corespunde cel mai bine cerintelor de mai sus (inclusiv masurare inductante - atentie la gama de masura!), insa este model vechi.

Sigur gasesti si altele. In special daca poti lasa deoparte partea cu masurarea inductantelor (pe care sa o rezolvi ulterior cu un LCR metru dedicat) poti gasi foarte usor ceva mai bun decat 506, ceva la 4,5 digiti, si astfel chiar vei avea de unde alege.

Succes!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• david alin

10

• gauss

7

• orgasmo

4

• flomar60

2

Top autori în acest subiect

Da ... este un aspect care ar fi trebuit discutat . Ma rog , inteleg ca initiatorul se ( re ) documenteaza ... Probabil ca cerintele vor fi armonizate pe un nou palier valoric . Asta este , lucru bun cu bani putini ...

Link spre comentariu

Intelept este sa meditez/reflectez cat mai bine  opiniile celorlalti raportat si la cerintele/nevoile mele.

Factorul material de natura bugetara nu-l introducem in discutie ,fiindca presupun ca nu e chiar sfarsitul lumii in 2016 privind macar 3 cerinte obligatorii (autoscalare ,trueRms si inductanta) ,pentru un multimetru in repertoriul 200-500 ron..Sper sa nu ma insel.

Mai astept idei,ponturi sau un vanzator de Protek :multumesc

Printre timp am gasit si un PeakTech,care reuseste sa intruneasca toate pretentiile mele,sta bine si cu "digit" ,are si LCR Meter,afisaj luminos,bargraf.autoscalare..(se pare ca nu are TrueRms)pana si pretul este de bun simt~500 Ron.

http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=140814

Deci pana in prezent am 2 piste :

ProTek HC 506

PeakTech P2180

Voi miza pe ceva SH in prima faza ..Deci,interesat !

Editat de david alin
Link spre comentariu

Eu as merge pe Protek, chiar daca e model mai vechi stiu ca masoara bine. Am unul luat de nou de peste 10 ani si-l folosesc zilnic 12h din 24 in conditii de service. Pt masuratori pretentioase am altele. Totusi protek_ul asta nu m-a mintit, e un aparat bun. In chinezariile astea noi nu prea am incredere, prefer un SH de firma fata de un no_name nou.

Link spre comentariu

HRISTOS A INVIAT !

Asa e doktor ,imi plac lucrurile old school , fiindca erau bine facute si oamenii seriosi..acum am sanse de 99% sa gasesc Protek,insa rebranduit..indiferent de provenienta.

Crezi ca isi va face mila cineva de mine sa ma ajute cu un Protek facut acum 10 ani?

Inca ceva interesant ,made in Taiwan de data aceasta..are niste specificatii prea bune ca sa le cred,oare sa am incredere in Japonia din ziua de azi?

http://www.deree.com.tw/de-5004-lcr-de-5004-rms.html

Doar ca ei livreaza catre firme nu persoane fizice..

Editat de david alin
Link spre comentariu

Scuze,m-am grabit.

Nu este vorba de nici un produs japonez,ei isi au sediul/manufactura in China,mai exact

Address: 7F, No.351, Sec.2, Chung Shan Rd., Chung Ho Dist.,New Taipei City, Taiwan

Graba strica treaba :tryre :nerv

Link spre comentariu

Sfatul meu sa renuntati toti la conceptul, asamblat in China, Taiwan... nu este BUN.

La fel conceptul, ca marca X este nr:1, cand ai optiunea sa te "joci" cu minim 1400 de modele la un targ international poti sa testezi/compari /observi defectele/calitatile la fiecare marca/model.

Link spre comentariu

Sfatul meu este sa nu dam sfaturi ... mai ales cand sant nonsensuri . Cum poti sa treci in revista 1400 multimetre ? Dupa primele 174 ... cred ca se amesteca perceptiile si se satureaza memoria . Aceea de scurta durata . Cea de lunga durata retine 5 % din stimuli ( intrari ) . E autoprotectia materiei cenusii ... AMC - urile se evalueaza si " valideaza " in practica . Am multimetre de 30 si ... de ani . Presteaza ca in prima zi . Inseamna ca primii 5 ani au fost fara repros si cu " garantie " . Asta in conditiile a 200 de masuratori pe zi . M - as bucura ca o evaluare de 5 minute ( total 7.000 minute la targul international ... ) sa duca la aceleasi concluzii , in toate cazurile " studiate " . Din pacate nu ma voi bucura niciodata ... nu pot ajunge la asemenea performante . Fiecare cu limitele lui ... deasemeni si cu AMC - urile lui . Ca sa nu pomenesc de sfaturi ...

P .S . - cele de mai sus sant pareri personale , si nu angajeaza in nici un fel nici pe emitent , nici pe interlocutori .

Protek 506 am vandut si eu cateva bucati , NOS . Chiar si la Bazar , aici pe forum . Cu toate accesoriile ... inclusiv soft , interfata si holster . Acesta se aducea numai pe                        comanda ... In fine , ideea e ca am cerut pret rezonabil , s - au si cumparat . Aproape imediat . Din pacate ... departe de 200 RON ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

La 200 Lei nu trebuie să aveți mari pretenții, dacă găsiți un True RMS la banii ăștia, nu-i cereți să facă și omletă.....

Chinezul face și făcături, dar și aparatură militară de mare precizie, totul se rezumă la preț. Ieftin ca braga și comparabil cu Fluke n-o să vezi, dar ieftin și acceptabil, da. Pentru măsurat inductanțe e de preferat un aparat de precizie bună dedicat, un multimetru chiar ,,bun la toate,, nu vei găsi....

Link spre comentariu

Nu e imposibil . Vezi postarea 4 ( apropo de sfaturi ... ) . Chestia cu inductantele am inteles ca o abordezi separat ... Deci ? ... cred ca demersul s - a simplificat mult . Daca nu , sansele sant mici . Practic , alergi dupa mai multe tinte disparate . Ma rog , ma opresc aici . Consider ca lucrurile s - au limpezit suficient ... nu stiu cu ce as mai putea fi de folos !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Categoric !

Imaginati-va ca sunt incepator in acest domeniu,deci mari pretentii nu am iar masuratori de inalta precizie de la un multimetru portabil nu astept.

Eu v-am intrebat pe voi ,hobistii,elecronistii,unii chiar aveti scoli serioase in acest sens..daca e ok functia de LCR metru, implementata in multimetre pentru masuratori uzuale la filtrele audio pasive(Xover).

Este cert ca imi este frica de achizitii din magazine caci efectiv nu stiu ce cumpar.

Prefer cu mare drag sa ma ajute mai bine un coleg , ca din colectia lui de aparate sa-mi dea si mie unul cu care sa-mi fac treaba.

Daca nu ma va putea ajuta nimeni in acest sens voi fi nevoit sa comand din magazin unul din modelele care sa discutat pe parcursul postarilor.

Va multumesc pentru implicare.

Cu respect !

Editat de david alin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări