Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare Multimetru

david alin

Postări Recomandate

Buna ziua .Doresc sa imi cumpar un multimetru cu urmatoarele functii:1.Temperatura(optional)2.Inductanta (obligatoriu)3.True RMS (obligatoriu)4.Autorange(obligatoriu)5.Bargraph(optional)6.Backlite((optional)Doresc ceva de firma sau ne/firma (preferabil Fluke/Uni-T),care sa masoare cat mai bine (obligatoriu)Suma alocata : 250-500 Ron(+/-)Astept optiunile si indrumarile dvs.Cu stima ,Alin.

Editat de david alin
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• david alin

10

• gauss

7

• orgasmo

4

• flomar60

2

Top autori în acest subiect

Ionel 1959,1.citeste cu atentie ce doresc!Al dvs nu masoara inductanta ,am specificat ca e obligatoriu.2.Aparatul dvs se gaseste in magazin cu 200 Ron Nou,factura,garantie.Am rasfoit deja recomandarile..am aflat multe.Multumesc frumos de ajutor.

Editat de dan cod
Link spre comentariu

Nou ? Second ? ...

Hint - Fluke nu masoara inductante ( la multimetrele portative , in general la multimetre ) . La 500 RON , un second ( cu putin noroc ... ) , de dorit made in USA .

La UNI-T , mai sant posibilitati ... dar probabil va trebui sa renunti la cele neobligatorii . 

P .S . - sper sa nu se transforme topicul in sedinta de sindicat . Cerintele au fost clare . In baza lor am postat . Au fost topicuri similare , in care  initiatorul vroia sanie si si - a cumparat patine , pe care le si lauda . Asta dupa ce alti useri laudau si recomandau boloboace si scule de zugravit . Sant metafore , dar vad ca acesta e cursul ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Mai intervin cu o observatie ... asupra masurarii inductantelor . Daca se doreste masurarea de inductante mici ( zeci , sute de microhenry ) specifice comutatiei , sau valori mari ( transformatoare iesire , drosele filtraj pentru montaje cu tuburi ) , cu miez de fier si factor mare de calitate  , rezultatele masurarii cu multimetrul trebuie privite cu rezerve . Macar pana la comparatia cu o punte dedicata . Functia de masura inductante la multimetre e oarecum simplificata , de multe ori da erori inacceptabile .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Hm ! :scarpin

Dupa indelungi deglutitii informatice(surse externe) si digerat la rece sfatul dumneavoastra,posibil sa renunt la masuratl inductantei cu multimetrul..Mai studiez,mai caut,apoi ma voi decide.. :reytre

Se pare ca trebuie ceva predestinat pentru asa ceva,o punte dedicata..(imi trebuie sa pot masura bobinele din filtrele audio).

Nu conteaza daca va fi SH sau NOU,ci ,sa arate ok fizic si sa fie bine calibrat pe toate domeniile de masurare.

Am ramas setat pe ceva modele de la Fluke,care in testele de pe youtube vad ca este peste Uni-T ca precizie ,insa sunt setat si pe un Uni-t 70A(din pacate nu are autoscalare,pff)..Acum sa vad cum ramane cu inductantele.

Sa traiesti nenea Flomar ! Taman la Uni-t 70A ma oprisem inainte sa postati dvs..Sa vedem..poate ies mai "eftin".

Va multumesc ca sariti in ajutor !:-)

Link spre comentariu

Salutari! 

Asa, informativ, arunca o privire pe AXIOMET  AX594....poate te satisface....are autorange si bargraf...nu are inductante....de studiat si  VICI  VC99....

PS. Sursa aia mai merge?!

Link spre comentariu

Ha !

Da,o sa vad ce si cum este cu Axiomet-u' 594,daca va fi ok,va trebui sa gasesc si sursa sigura nu fake/china..

Sau,in caz ca valorile masuratorilor nu ma multumesc,mai strang ceva gologani si i-au un Fluke,se pare ca face diferenta..

VICI  VC99 ,din ce am vazut pe internet,nu prea masoara ok..il mai studiez inca si pe dumnealui.

Ooo daaa..Sursa este in patrimoniul meu sufletesc,daruita cu suflet bun si pastrata caatare :daMultumesc !

Domnilor,pentru masurat bobine pentru filtrele audio este ok cel implementat in multimetre?sau sa abandonez ideea?

Link spre comentariu

Buna ziua .Doresc sa imi cumpar un multimetru cu urmatoarele functii:1.Temperatura(optional)2.Inductanta (obligatoriu)3.True RMS (obligatoriu)4.Autorange(obligatoriu)5.Bargraph(optional)6.Backlite((optional)Doresc ceva de firma sau ne/firma (preferabil Fluke/Uni-T),care sa masoare cat mai bine (obligatoriu)Suma alocata : 250-500 Ron(+/-)Astept optiunile si indrumarile dvs.Cu stima ,Alin.

Mai vechile HC/Protec/VC 506 indeplineau cam toate conditiile de mai sus, desi a masura "cat mai bine" este ceva foarte relativ http://www.gmelectronic.com/digital-multimeter-rlc-protek-hc-506-p722-087

Link spre comentariu

La filtre audio " merge " ... ma rog , pe - acolo . Valorile nu - s prea mari , nici prea mici . Altfel , repet un sfat care l - am mai dat . Pandeste un FLUKE second ... ocazii apar . N - am vazut FLUKE sa masoare eronat . Cred ca am avut ( in posesie ... ) peste 50 de bucati . Cateva mai am si acum , modele scumpe , unele rare . De ex . FLUKE 867b . In fine ... FLUKE poti sa - l lasi mostenire . Ma opresc aici , am mai starnit polemici . Exista opinia ca cu cat ai multimetre mai bune , esti mai prost meserias si mai redus mental . Pentru inductante , merge si un multitester . Din cand in cand , mai apar si punti RLC rezonabile ( ca pret si functionalitate ) . Pasiunea aceasta cu curentul electric cere ceva cheltuieli ... Altfel , spor si mult succes . Poate ne tii la curent cu achizitia ...

P .S . - acum am vazut postarea d - lui Traian B , pe care - l salut si cu aceasta ocazie . E pertinenta , ca de obicei . Un exemplar din cel evocat e o alegere corecta . Trebuie insa verificat la sange , mai au mici hibe , si sant cam la varsta a treia ... Am inteles ca ar exista si fake - uri ... in fine !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da,am intalnit deja 4 cazuri de Protek 506 originale ,cu probleme din nefericire ..dupa ceva timp o ia la fuga Ohm-aju' ,buba - microcontrolerru'..la altele nu stiu ce diode de pe intrari,mi-a lasat un gust de cireasa amaruie,chiar acea de pe tort !..caci tare bine mai arata,si multe mai stie sa faca..pfff

Ms don Traian,frumos aparat !Daca vinde cineva asa ceva in stare buna,fara erori si pb ascunse,rog P.M.

Continuam.. :scarpin

Pana la salariu sper sa ma hotarasc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări