Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ultimate bass audio sistem

Extrem

Postări Recomandate

Buna !A venit momentu sa fac proiectu pentru masina :smt003 ideea e sa fie calitate cat se poate de mare.Deci, vreau sa am toate tipurile de bass (sub, bass si kick) pentru asta am nevoie teoretic de 3 difuzoare care se ,,pricep'' la aceste frecvente.Pentru subbass va fi un GZRW 12XS-AL de la gz sau Kappa Perfect 12.1 (bass reflex).Pentru bass am hotarat ca raman la PRO WEST pentru ca ajung 2 difuzoare de 20 cm incinta bandpass.Mai trebuie 2* kick bass, e... aici e mai complicat, va imaginati ca nu am nevoie de un dif pro de 38 cm in masina... deci la tema kick inca stau pe loc; apreciez ajutor :smt003 foarte important difuzorele sa fie pe 4 ohmi si sa nu depaseasca 25 cm diametru. Am vazut hp10 w dar nu l-am ascultat niciodata si nu prea cred ca e ceva calitate in el, desii nu am de unde sa stiu de aia postez :weedman: astept orice pareri de difuzoare care sunt in stare sa redea bine kick pana la 25 cm orice pret.Intregul proiect va fi facut sa fie una cu masina, odata instalat, imposibil de scos (difuzoarele fac exceptie, vot fi proiectate in caz ca se ard, sa se poata schimba) + loc pentru amplificatoare, filtre, etc etc...care la fel , se pot schimba in caz de apare vreun defect.Sistemu va fi intr-un audi a4 model 2000 ( gz sau infinity vor fi vizibil in spate interior, difu de kick va fi doar in portbagaj vizibil iar pro west nu vor fi vizibile). O singura incinta cu mai multe camarute care sunt definite defapt incintele pentru fiecare difuzor, 5 difuzoare, mdf de 2.2 cm, multa pasiune, munca si experienta reprezinta acest proiect :rock: Pareri ? si recomandari...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extrem

14

• mihai2000

5

• ionut20

4

• bobbiyiy

2

Top autori în acest subiect

Vizitator black_snake

Hmmmm...:-?...nu e rau deloc ..:) dar ..nush ...nu mi se pare o idee buna ..hp in masina ??nah ...nush nu am ascultat niciodata ceva gen hp ..(si nici nu imi doresc ..fara un sub bass...si nefiltrat recomandare ...nsuh ..mai tre sa citesc ..si yo despre asta ..:)dar ..sincer nu recomand cva gen HP in masina ..din cate am inteles eu ...tre pentru locuri deskise nu inkise (masina) :supz: sfatu meu ... :yawinkle:

Link spre comentariu

Salut !Sunt foarte curios unde ai vazut /auzit vreum sistem audio auto care sa aiba 3 cai doar pt frecvente joase , ca sa te citez " subwoofer,bass ,kick-bass "Sunt foarte uimit de ce vrei sa faci tu, vreau un exeplu existent din ceea ce vrei tu sa realizezi.

Link spre comentariu

Sunt foarte uimit de ce vrei sa faci tu, vreau un exeplu existent din ceea ce vrei tu sa realizezi.

Nu stiu daca exista, eu nu am vazut, ideea mi-a venit din experienta cu ,,sound''.
Link spre comentariu

Daca tot vrei sa mergi pe 3 cai doar pt frecvente joase ,poti sa ne spui cu ce frecvente de taiere vei merge pt subwoofer, bass , kick-bass.

Frecventele de taiere vor fi cele standard propuse de orice firma care se ocupa cu asa ceva.
Link spre comentariu

Deobicei in toate sistemele se urmareste simplitatea, adica sa incercam sa avem un nr cit mai mic de traductoare capabile sa ne satisfaca dorintele.Cu cit nr " de cai " creste cu atat se complica lucrurile si se complica f f mult.Este greu sa elimini aparitia " antifazei "....si de aceea se merge pe idei cit mai simple.Eu as merge pe aceasta configuratie :subwoofer in portbagajkick-bass (eventual med-bass) + tweetere pe usile din fata +stalpi parbrizCrede-ma ca am discutat cu oameni cu o mare experineta in car audio care au la activ multe masini realizate ,si care sunt de parere ca este f f greu de implementat un sistem care este compus din mai multe cai.Referitor la dorinta ta de a avea toate tipurile de bas eu consider ca un subwoofer in portbagaj si niste mid-bass bune in usile din fata te vor satisface.

Link spre comentariu

Referitor la dorinta ta de a avea toate tipurile de bas eu consider ca un subwoofer in portbagaj si niste mid-bass bune in usile din fata te vor satisface

Deloc ! si eu am facut la prieteni, verisori sisteme audio in masina. Stiu cum suna un sistem jalnic la fel de bine cum stiu cum suna un sistem de apreciat. In legatura cu aparitia problemelor la un astfel de sistem, era de asteptat ! dar asta il face atat de special si experienta in domeniu o am + ca am ajutoare de la 2 firme care se ocupa cu asa ceva. Nu am primit nici un sfat ce dif sa folosesc pt kick....
Link spre comentariu

Treaba cu antifaza nu e problema...e un moft.Ma intereseaza daca e buna ideea cu bandpass. Tubu de reflex e bun in spate? mie teama ca va tremura prea tare portbagaju chiar si la 50 de w...M-am gandit la bandpass pentru ca se aplica f mult la masini...dar in acelasi timp stiu ca nu poate fi la fel de calitativ ca un BR...ar fi o idee sa fac toate pe bass reflex ? chiar nu stiu ce sa zic...sunt atatea posibilitati ....

Link spre comentariu

Dupa cum te-ai exprimat " sunt atatea posibilitati".....ramane doar sa experimentezi si sa vezi ceea ce-ti place ,neavand aceleasi gusturi nu ma pot pronunta la ceea ce este de facut.Izolatia nu este un moft, garantez ca nu este ...si iar i-ti atrag atentia la aparitia unor insonorizante f f bune si f f ieftine ...vezi tot la firma pe care o simpatizezi ,dar la ce-a din Romania.

Link spre comentariu

Nu e vorba de ce imi place.Cum ziceam, sunt un om foarte pretentios si ma intereseaza mult cat de BINE va suna nu neaparat cat de TARE va suna...In legatura cu mediile si inaltele ma ocup eu de ele...am nevoie de ajutor doar la punctu bass.Doar mihai se pricepe la asa ceva de pe tot forumu asta ? extraordinar...

Link spre comentariu
Vizitator black_snake

Extrem ..va fi f greu de realizat ce vrei u sa faci ..:) dar eu m-am gandit sa bagi in jur de 8 difuzoare mici de kick ..(si iti garantez te va rupe) un sfat ..evident cu suspensie nu pe baza de HP(ca si ady :rolleyes: ) parerea mea ...!! :smt005

Link spre comentariu

Extrem ..va fi f greu de realizat ce vrei u sa faci .. dar eu m-am gandit sa bagi in jur de 8 difuzoare mici de kick ..

Groznica idee, nu vreau un sistem ,,normal'' ci vreau ceva iesit din comun ce nu vezi pe toate drumurile...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări