Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

baterie pt mp3

Vizitator deafen

Postări Recomandate

Vizitator deafen

mi am luat de curand un mp3, mam bucurat de el pt ca il folosesc strict pt ascultat muzica la munca si nu mai consum bateria de la tlf.

cu timpul am intampinat o problema si fustranta  sperand ca o pot rezolva intr-un fel , am bateri ni-mh de 900mAh ( batria  e de tip R3 ) pentru el ca sa imi tina mai mult de 5-6 ore fustrat este ca  pentru 5-6 ore de muzica trebuie sa stea la incarcat bateria mai mult de 10 ore si asta e fustrant, asa ca cu timpul mia venit o ideie sa pun o bateri de tlf li-ion de 800mAh , care cred ca se incarcam mai repede de 2-3 ore , nu imi pasa ca atarna o baterie externa pe langa mp3,

asa ca am inprovizat o baterie din plastic cu niste suruburi in capete din care sa iasa 2 fire in care sa le conectez la bateria de tlf, aici intampin o problema  la care nu ma pricep baterile normale au 1.5 V iar cele de tlf are 3.7 V, nu stiu cum sa fac sau sa nu imi arda mp3-ul. uite si o poza ca imagine de asamblu. sper sa  gasesc o rezolvare.  

cu stima  Adi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• of-of

2

• one

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Caută un integrat stabilizator liniar (low dropout), tip LM 1117 (1,2V) http://www.icbase.com/pdf/CHI/CHI00030812.pdf

Nu are nevoie de alte componente pentru a reduce tensiunea de la 3,7V la 1,2-1,5V. Schema necesară în cazul tău este la pagina 10 (Figura 7) a documentului. Acolo figurează și doi condensatori, dar sunt necesari doar dacă distanța dintre baterie și regulator este mai mare de 10 cm, pentru a evita oscilațiile sursei.

Link spre comentariu

iei un battery pack, sunt pe toate drumurile, iar in locul bateriei din player pui montajul care converteste DC-DC de la 5V la 1,2V. 

iei versiunea cu1.2 nu cea cu ADJ. Bateria ta are doua fire , unul de plus si unul de minus. Ala de plus merge la intrarea montajului , cel de minus unde e simbolul ground. De la iesire duci un fir unde era plusul de la bateria din player si  minusul il legi cu celalalt minus. schema e cea cu -XX.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pai ce te opreste sa cumperi 2 sau 4 acumulatori si sa ii incarci toti apoi ii pui pe rand in mp3 player ?

Cred ca cea mai buna si mai simpla solutie nu este sa folosesti cu litiu si convertor, ci sa iei 1- 2 reincarcabile R20 si sa legi direct. Cauta un incarcator care sa iti incarce bateriile independent nu in serie.

Tine cont ca in aparat tensiunea este ridicata de la 1.2V la cel putin 3V si astea sunt in general facute sa mearga cu baterii alcaline nu cu reincarcabile caci acei 0.3V fac mare diferenta in randamentul conversiei.

Editat de one
Link spre comentariu
Vizitator deafen

# one    

ideia e ca stau cu bateriile mai mult la incarcat de cat le folosesc eu. si nu vreau asta. deasta vreau sa fac pe li-ion ca stau cu el 2-3 ore la incarcat si ascult  ceva mi mult de 8 ore in mp3.

multumesc

# of-of

linck-ul  care mi-ai dat  o ideie sa folosesc o baterie externa

multumesc

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editat de deafen
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări