Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UPS APC, dioda

ilzul

Postări Recomandate

Buna ziua.

De curand s-a defectat un UPS APC din seria 3000. Avand ca si defect "AVR Relay weld". L-am desfacut bucati, i-am scos placile, deoarece erau 2. Si am inceput sa masor releele in speranta ca il voi gasi pe cel defect.Am facut prostia, sa incerc sa alimentez bobina fara sa il dau jos de pe cablaj. Desigur, alimetandu-l invers, am pocnit dioda de protectie.Este destul de mica ca sa vad ce scrie pe ea, chiar daca probabil nu ar conta, inscriptionat ceva de genul: A4k (k fiind intors orizontal). Cele doua picioruse de jos sunt lipite intre ele si duc in stanga spre acel mic tranzistor cu inscriptia W7V 21(21 fiind intors orizontal) , iar partea de sus duce spre una din bornele bobinei.As putea sa o inlocuiesc cu o dioda 1n4148 ? Daca da, cum descopar care e catodul si care este anodul diodei distruse? Nu am nici un condensator aproape...Multumesc.

PS: din ce gasesc aici http://www.s-manuals.com/smd/a4 , cei doi pini ar fi anozii, imi poate confirma cineva, totusi?

post-228815-0-43635000-1461934418_thumb.jpg

Editat de ilzul
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ilzul

4

• validae

1

• Florian Ciobanu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Când mai testezi relee pe plăci, înseriază cu sursa un bec de 6-12V/3W sau ceva asemănător. Astfel nu pui în pericol semiconductorii la conectarea greșită a polarității. Nu am avut probleme folosind metoda asta și nu dau niciodată releele jos de pe plăci ca să le testez, poate doar dacă nu trec la prima probă pe placă.....

Link spre comentariu

Stiam ca o sa fac ceva gresit dinainte sa ma pun sa le incerc pe placa. Insa am zis ca scap usor.Primul releu nu a spus nimic, a mers, posibil pentru ca am nimerit polaritatea diodei. Iar al doilea, cel in cauza, mi-a distrus acea dioda dubla.Multumesc de sfat. Problema era pe cealalta placa. Unul din restul de 5 relee avea bobina intrerupta iar contactele flamate. Intr-un final le-am scos pe toate sa fiu sigur. :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări