Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme instalatia electrica casa, pe circuitul de lumina

Vizitator Cristian Ionescu_257387

Postări Recomandate

De cateva zile, fara sa asociez cu vreun evenimanet, imi sare siguranta de la iluminare, de la etajul casei, si in acelasi timp si siguranta generala, dar aceasta din urma, nu sare de fiecare data.Am presupus in prima faza un intreruptor, pe care l-am inlocuit, dar nu dupa mult timp a sarit iar siguranta. Am eliminat un fasung dintr-un dresing, dar a sarit din nou. Mai am doua lustre cu cate un bec, lustre ce le-am deconectat pe rand, dar tot a sarit siguranta. Tot in siguranta asta, mai am legate 3 aplice. Aplice pe care le-am deconectat. Aplicele au intreruptor cu fir, deci a ost deconectat si intreruptorul. In total pe siguranta asta am 6 becuri, niciunul de putere mare. Siguranta este Legrand C10.

Am decuplat lustrele pe rand, ramanand functionala cate una. A mers curentul cateva ore la lustra conectata, am stins lumina, iar dimineata gaseam siguranta sarita, odata doar siguranta din casa, altadata cea din casa si cea de afara.

In doze nu se vad infiltratii, fum, arsuri.Nu reusesc sa imi dau seama unde este buba.Cum as putea sa imi dau sema unde este un scurt sau ce face ca siguranta sa sara?

Am facut cam tot ce m-am priceput, de aici vreau sa chem un electrician. Nu il puteam chema de la inceput, pentru ca asa cum spuneam, nu se intampla sa sara siguranta, cand fac ceva.  Acum ii pot "povesti" ce am facut, dar vreau si parerea voastra.

Editat de Cristian Ionescu_257387
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danpin

3

• neluelectron

2

• N47D20

2

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dupa ce ai facut cele povestite, schimba circuitul de iluminat pe alta siguranta de aceeasoi valoare (sau schimba siguranta) si vezi ce se intampla. E o siguranta cu protectie diferentiala?

Link spre comentariu

Verifica sa nu faca firul de faza contact cu firu de impamintare sau cu peretele saca nui izolat sau daca ai doze vechi de tabla

Dozele sunt de plastic, firele izolate cu banda. Nu se vad in doze fire neprotejate, urme de fum, sau imbatranire. Instalatia are 8-9 ani.

Dupa ce ai facut cele povestite, schimba circuitul de iluminat pe alta siguranta de aceeasoi valoare (sau schimba siguranta) si vezi ce se intampla. E o siguranta cu protectie diferentiala?

Nu stiu ce este o siguranta cu protectie diferentiala, nu ma pot pronunta. Nu ma bag sa schimb in sigurante. Voi chema un electrician. Dar inainte de a-l cema, trebuie sa imi fac temele.

Link spre comentariu

.........

Nu stiu ce este o siguranta cu protectie diferentiala, nu ma pot pronunta. Nu ma bag sa schimb in sigurante. Voi chema un electrician. Dar inainte de a-l cema, trebuie sa imi fac temele.

Bine, atunci fa-ti temele: cauta pe internet ce este o siguranta cu protectie diferentiala, poate discuti si cu electricianul pe care il vei chema, intreaba-l daca ai instalata asa ceva.

Link spre comentariu

Cu o surubelnita izolata incearca sa strangi suruburile de la bornele de conexiuni, poate sunt slabite si se incalzesc local, incalzire care poate provoca declansarea sigurantei.

Link spre comentariu

Din ce vad eu in poza circuitele din tabloul respectiv sunt protejate fiecare cu cate doua intreruptoare monopolare (unul pe faza si unu pe nul), intrebarea este, gasiti ambele intreruptoare declansate sau ambele la circuitul cu probleme?Si recomandarea mea este sa treceti acest circuit fie pe alte sigurante sau inlocuirea sigurantei care declanseaza.

Link spre comentariu

Este scurt pe circuitul de ilumina nu are nici o treaba sigurantele ,verifica circuitul care alimenteaza becurile din doza in doza  pentru a putea sa descoperi zona cu probleme ,din partea opusa sigurantilor ,mai bine spus din ultima camera deconectezi circuitul pentru iluminat ,si vei descoperi cauza ,trebuie doar un pic de experenta si atentie  acolo sunt 220 v ca deci mare grija ,si nu incerca cu un creion de tensiunie te duce in eroare  succes....

Link spre comentariu

Am gasit in doza, un cablu, similar cu cel de la prelungitoare, de care uitasem. Acesta a fost tras in ultimul moment, inainte de turnarea sapei, pana in balcon pentru a monta o lumina in balcon, insa nu a fost folosit niciodata, dar nici intreruptor si aplica nu am montat, am izolat doar capatul acestuia. Am desfacut din legatura din doza acest cablu si nu am mai avut probleme.

Sper sa fi fost acesta.

Voi lega din nou,pe rand, aplicele si voi monta intreruptorul initial.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări