Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Emitator FM 4W

ALEKS

Postări Recomandate

Sa recapitulam:-Nu ti-e teama de bratari-Daca as fi de la ANCOM te-as putea gasi foarte usor, ba chiar ti-as da o mana de ajutor "dezinteresata" pentru construirea unui emitator asa cum doresti. Cei de la ANCOM nu fac triangulatie cu Nokia X2, au niste scule putin mai sensibile.-Urmarile ti le-a explicat Flor (chestia cu sapunul).-Am o convingere ca acest subiect este urmarit de cine trebuie (asta mi-a zis-o un prieten :da ).-Lasa-te pagubas, dormi mult mai linistit. Daca te mananca emisia, da un examen, ia-ti o autorizatie si esti liber ca pasarea cerului intr-o multitudine de benzi. Ce-i drept, nu-l poti pune pe salam "on air" ca sa te auda Maricica de la magazinul satesc si sa-si dea poalele peste cap de uimire.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

8

• yo9hrb

4

• Incepator

2

• ionu x

2

Top autori în acest subiect

Vizitator piciu3

mda... nu am ce zice , tare raspunsul tau :))) mare dreptate ai ,treaba e ca nu ma satur cu frica de parnaie :) :freaza: tot vreau asa ceva ,macar pt satisfactia mea . nu am timp sa o ard aiurea pe fm pt ca munca imi ocupa mai tot timpul ( Multumesc din suflet celor care conduc tara asta si lumea) ca sa faci ceva legal trebuie destui bani si cum ei nu prea isi fac aparitia cam greu cu legalitatea ... yo ma chinui sa-mi platesc "amenzile " la bloc (facturile) dapoi sa mai cumpar o licenta & Stuff... P.S. nu as spurca niciodata Fm-ul cu mizeria de care ziceai mai jos ca-i gadila lu' maricica urechile in mod placut.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Salutare. 

Am o mica nelamurire... tinanad cont ca nu am facut pana acum emitatore de putere mare...

nu am nici o idee in legatura cu bobina pe rezistor de 0.25W, ce rezistor trebuie folosit? Help please!!

:26

Link spre comentariu

Salutare. 

Am o mica nelamurire... tinanad cont ca nu am facut pana acum emitatore de putere mare...

nu am nici o idee in legatura cu bobina pe rezistor de 0.25W, ce rezistor trebuie folosit? Help please!!

:26

Cel mai bine pe un rezistor de valoare mare sau chiar defect (intrerupt).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Din cate-mi amintesc (au trecut vreo 11 ani de atunci), emitatorul respectiv functiona foarte bine, se auzea destul de clar si fara distorsiuni. Desi asa era stipulat in schema originala pe care am copiat-o atunci de nu mai stiu unde, clar nu se poate vorbi de o putere in antena de 4W. Eu injectam semnal audio in el direct dintr-un deck audio. Atentie mare la bobine si la deriva termica a tranzistorilor. Tin minte ca la variatii de temperatura, frecventa o lua razna. Iar tranzistorul final se incalzea suficient, de unde si radiatorul pe care il montasem atunci. Frecventa se stabiliza dupa vreo 5 minute de folosire. Cand reglati trimerul, folositi o scula (surubelnita, etc.) din plastic.

Dar, personal, nu recomand asa ceva in banda publica. Daca vreti sa va jucati cu ele, recomand emitatoare FM de puteri foarte mici (20-50mW putere radiata) pentru ca semnalul sa nu iasa din perimetrul apartamentului. In felul acesta puteti asculta muzica preferata in baie cand va barbieriti, sau in curte (cine-i mai norocos si sta la casa) la un pahar de vin.

Sanctiunile sunt prea drastice pentru a merita sa va asumati riscuri. Eventual s-ar putea folosi emitatoare cu modulatie in amplitudine, tot de puteri infime, pentru a fi mai greu detectabile de catre vecini. In felul acesta, presupunand ca nu asculta in AM, scade riscul unor eventuale reclamatii.

Spor la mesterit,

A.

Editat de ALEKS
Link spre comentariu

...............................................................................................................................................................

. Eventual s-ar putea folosi emitatoare cu modulatie in amplitudine, tot de puteri infime, pentru a fi mai greu detectabile de catre vecini. In felul acesta, presupunand ca nu asculta in AM, scade riscul unor eventuale reclamatii.

.....................................................................................................................................

E chiar indicat ca doritorii sa construiasca emitatoare care sa emita in MA. Dupa cite stiu emitatoarele(care sint inca functionale) emit in MA-UM. Am un aparat japonez cu o selectivitate foarte buna  cu ajutorul caruia am cautat posturi radio romanesti. Am gasit doar un singur post romanesc care emite pe frecventele aproximative de 600Khz, 750Khz si 900Khz(UM). In rest posturi unguresti si nemtesti(asta ziua). Seara nu am mai verificat.

In anii '80 am construit un emitator radio in UUS pe care-l aveam conectat la mufa de iesire a unui pick-pu. Ascultam muzica de pe disuri pe un aparat radio Gloria pe balcon unde mesteream cite ceva.Emitatorul "batea" pina la vreo 8 metri. Antena era un fir de Cu cu diametrul de 2mm si lungimea de 60-70cm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări