ALEKS Postat Decembrie 14, 2004 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2004 Cred ca emitatorul alimentat la 220 a fost proiectat pentru a incapea in priza de perete a vreunui "prieten" Este posibil, dar un emitator cu un simplu oscilator cu tranzistor, nu are mari sanse de transmisie pana in apartamentul vecin. Cred ca am sesizat gluma ...Nu am zis-o cu rautate, dar cred ca mai mult de 10-15 metri nu bate emitatorul prezentat acolo. Oricum eu nu recomand asa ceva. Sa ne gandim in primul rand la stabilitate si la eventualele interferente care provin din reteaua de 220V...Am observat ca se atentioneaza posibilul constructor amator asupra tensiunilor ce prezinta risc de electrocutare... dar, ce e drept, nu toata lumea intelege spaniola. Link spre comentariu
ionu x Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Tin sa anunt ca montajul functioneaza perfect, chiar din prima incercare de a-l construi, in cazul in care se respecta normele de constructie RF pe cablaj imprimat.tin sa va spun ca sunt incepator in radioamatorism ....in electronica nu chiar ... imi puteti spune va rog care sunt aceste norme,cum ar trebui ecranat un cablaj,ce tip de antena ar trebui sa aleg, etc.?a da: mishto montaj ! Link spre comentariu
cosyty Postat Ianuarie 7, 2011 Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 alex mai ai cablajul as dori sa realizez si eu emitatorul acesta Link spre comentariu
florinnn22 Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 nu vad legatura la schemele acestea sau al domeniului de frecventa cu radioamatorismul, ptr 88-108MHz se gasesc scheme pe net cu tona de sinteza de frecventa, relativ simple cu pic-uri.iar montajele astea simple se fac cel mai bine in aer pe o bucata de cablaj imprimat folosit ca plan de masa. Link spre comentariu
Flor Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Cu 4W in banda de radiodifuziune, mai ales la montaje simple, far mare stabilitate si fara filtre bune la iesire, precis veti cadea peste un post de radio comercial.Sa va pregatii cand o sa va BATA la usa. Ma rog, cica de obicei baietii intra prin usa, pt flagrant. Evident ca pe baza de mandat obtinut absolut legal, nicio problema cu asta.Amenda era de genul 30000-50000 lei, si ramaneti cu dosar penal pe viata.Acuma ca o sa fie cu sau fara bulau, depinde de cata spaga aveti de dat. Iar intrati la bulau faza cu sapunul e clara..Asa ca distrati-va acum.. Link spre comentariu
ionu x Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 cam ai dreptate....al meu nu merge numai in casa asa ca nu imi fac griji... Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Lasa bree satisfactia este sa te auda si gheorghe de la 70km de tine , deci o anetna buna si acest montaj pe langa emitatorul postat va face treaba buna. Se va auzii full cap scala in tot orasul si prin imprejurimi click aici Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 23, 2011 Partajează Postat Ianuarie 23, 2011 Am gasit si pentru cei cu pretentii , are si codor stereo , si bucla PLL pentru oscilator si etaj final de putere 80wati http://ludens.cl/Electron/fmtx/fmtx.html Link spre comentariu
Vizitator piciu3 Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Salutare , am cumparat un Emitator FM simplu , Frecvente: 106.7 107.1 107.5 107.9/ 87.7 88.1 88.5 88.9Mhz,Viteza de raspuns: 50-15000(Hz),Raza de actiune: 3~9m. , se foloseste pt masina mai mult din cate am vazut ,m-ar interesa un amplificator de semnal pt el ,sa mearga pe o raza cam de 4-5 kilometri clar ...bineinteles ca antena sa nu fie de 3 metri ,sa se vada de la posta .. vazui un emitator la cineva (homemade)de proportii mai mari (20cmX10cm) avea un radiator ff mare atasat pe acea cutie ,se alimenta cu o tensiune de pana in 24 V cerea cam 5-6 amperi ,se incalzea destul de tare acel radiator atasat ,si minunea e ca emisia ajungea pana la 30 km ... a fost probat impreuna cu mine deci nu e zvon antena era cam de 2 metri si ceva ... ce trebuia sa faci era doar sa introduci semnal audio in el(avea 2 Rca-uri ) si tac pac il trimitea in fm pe o anumita frecventa (una stabila EX : 88,7)durerea mai mare e ca intra si stereo sunt un fan radio de cand eram mic . daca are cineva vreo idee cum pot face un astfel de amplif sa posteze va rog ... Am desfacut acel emitator de care am vb mai sus dar spre ghinionul meu ,toate piesele erau polizate si nu se vedea nimic pe ele ... plus ca rezistentele erau vopsite ...intr-un cuvant multe capcane in asa fel incat sa nu furi patentul ) Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 ... vazui un emitator la cineva (homemade)de proportii mai mari (20cmX10cm) avea un radiator ff mare atasat pe acea cutie ,se alimenta cu o tensiune de pana in 24 V cerea cam 5-6 amperi ,se incalzea destul de tare acel radiator atasat ,si minunea e ca emisia ajungea pana la 30 km ... a fost probat impreuna cu mine deci nu e zvon ...Nu cred asa ceva. 30km e cam mult. Pe ce frecventa si, mai ales, unde se poate asculta minunea? Link spre comentariu
Vizitator piciu3 Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 prietenul meu care a cumparat dracia e pasionat de radio ,e dj crede-ma ca nu mint copilareste ... nu stiu de unde l-a cumparat (dispozitivul) dar merge super bine .. il prindeam la 5-6 kilometri pe nokia X2 (expres music) nu foloseste castile pe post de antena ,are in el ,deci gandeste-te cat de slaba poate fi receptia cu antenutza aia mica la acel telefon ... deci noi 2 am probat acel dispozitiv cam la 8-9 km (intra stereo ).. .yo fiind intr-un sat vecin ... frecventa e 92.7 si la ora actuala nu emite pt ca ii este frica de bratari acest dispozitiv nu a functionat zile sau saptamani sau luni ,doar l-am testat de cateva ori ,a mers sa zicem cam 24 ore adunate in total ...ii este teama ca ajunge prea departe si pac vin baietii cu bratarile Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Zona de camp? Deal? Pe unde anume ai avut acoperirea aia? Link spre comentariu
Vizitator piciu3 Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 zona de campie ... blocuri maxim 4 etaje ,cladiri foarte inalte nu sunt in zona respectiva. prietenul meu sta putin mai la vale, deci daca era sa pun antena uneva pe o cladire inalta (bloc cu 4 etaje) se ducea destul de departe ... a mai facut odata un test cu antena rezemata de peretele casei ,de abia o confectionase, o vopsea in ziua aia ,i-a dat play si am prins semnal de la 1 km cu antena in starea respectiva...ce-i drept nu intra stereo cu ea rezemata de perete ... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Bun, si, de fapt, pentru ce iti trebuie sa acoperi 4...5 km? Ai curte asa mare? Link spre comentariu
Vizitator piciu3 Postat Ianuarie 26, 2012 Partajează Postat Ianuarie 26, 2012 nu vreau numai pt mine ... vreau sa-l folosesc pt altii am yo ceva ghidusi in cap Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum