danpin Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 R=5,6 I=0.60 U=6.7 Dupa cum se vede si in imaginile cu masuratori Am citi tot manualul si am dat tot la max si ii la fel Sigur multimetrul tau e bun, pe scara de Amperi? Pai la 6,7V si rez de 5,6ohmi cam cat e curentul in circuit? Link spre comentariu
djvas Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Avand in vedere ca nu prea da matematica la valorile obtinute de tine.... Mare atenti la grosimea cablurilor de legatura si la influenta rezistentei acestora asupra masuratorilor. Link spre comentariu
Mircea Sabau Postat Aprilie 25, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2016 djvas aveti dreptate in privinta cablurilor dar am facut testul si cu alte cabluri si da la fel ! sursa da la curent uneori valori gresite din cate am obrervat ! multimetrul merge bine pe scala de amperi ! http://www.elforum.info/topic/71339-sursa-de-alimentare-reglabila-bricolaj/ acesta este un link catre un topic in care un domn o cumparat aceasi sursa dar nu o avut probleme cum am eu a-r trebui sa iau legatura cu el ! Link spre comentariu
PKP98 Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 (editat) Ceva nu e bine si tind sa cred ca tot de la potentiometre e ceva,ai facut cum a spus @danpin? P2 la maxim, pui o rezistenta de sarcina de cativa ohmi, cresti tensiunea din P1 pana ampermetrul iti arata 1A apoi din PR1 reglezi pana se aprinde LED-ul. Editat Aprilie 25, 2016 de PKP98 Link spre comentariu
Mircea Sabau Postat Aprilie 25, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Da am facut cum a zis danpin ! Baieti ! maine la zi inlocuiesc toate cablurile acelea subtire si fac toate testele pe care mi le-ati zis si revin cu rezultatele !!! doar acm am observat ca doua cabluri cu aligator in serie au 2 ohm. O seara faina multumesc de ajutor maine atunci revin cu rezultatele testelor ! Link spre comentariu
alcon Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Cu parere de rau iti spun ca problema nu este la cablurile acelea subtire, mai tarziu vom constata ca este in alta parte. Aceasta sursa nu are reglaje pretentioase greu de pus la punct, practic ea trebuie sa functioneze din prima, daca toate componentele sunt bune si plantate corect. Ea este o varianta a celebrei surse cunoscute sub numele de ELO. take a screenshot Link spre comentariu
Mircea Sabau Postat Aprilie 26, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2016 atunci ce a-s putea face ca am schimbat firele si ii la fel . inainte sa o asamblez AM masurat toate componentele si erau bune pana la uram tot la LM317T raman . daca stiti cum a-s putea limitator de curent . am pus 3 tranzistoare a LM317 si scoate 7.5-8 A si a-s vrea limitator de curent Sau cum as putea sa o fac sa mearga mentionez ca acum cand am verificat-o am observat ca si potul de curent acum face fite cand sa reglez curentul misc de pot incet si scade brusc de la 500 ma la 100ma Link spre comentariu
PKP98 Postat Aprilie 26, 2016 Partajează Postat Aprilie 26, 2016 (editat) Mai incearca in felul urmator; schimba rezistorul de 1ohm de la sursa cu unul mai mic ,de exemplu 0,68 SAU 0,75 SAU 0,82 ,dar la acelasi wataj si incearca sa faci cum a spus @danpin P2 la maxim, pui o rezistenta de sarcina de cativa ohmi, cresti tensiunea din P1 pana ampermetrul iti arata 1A apoi din PR1 reglezi pana se aprinde LED-ul.Asa se regleaza aceasta sursa ,nu ai ce sa faci. Editat Aprilie 26, 2016 de PKP98 Link spre comentariu
Mircea Sabau Postat Aprilie 26, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2016 nu pot face o rezistenta din fir izolat cu lac din traf infasurat pe o bucata de tava de cupru? altfel nu pot . Link spre comentariu
PKP98 Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Nu stiu daca poti sa faci acea rezistenta... Mai ai una de 1ohm aceea pe care faceai teste,o pui in paralel cu cea care este deja pe cablajul sursei si o sa ai 0,5ohmi si testeaza si asa ,vezi daca mai creste curentul. Bafta! Link spre comentariu
Mircea Sabau Postat Aprilie 27, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Multumesc voi incerca Link spre comentariu
Mircea Sabau Postat Aprilie 27, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2016 PKP98 multumesc mult de sfat . am pus acea rezistenta de 1 ohm in paralel cu cea de pe place si acm scoate ~1.2 A ceea ce pe mine ma bucura ,dar cum am mentionat mai sus am o problema cu potul de limitare a curentului . Acum cum am pus un bec de masina 12V 21W Cand misc potul(de curent) curentul scade brusc de la 1.2 A la 0.8A si dupa direct la 0 A am incercat sa reglez si cu PR 1 acela de 4.7 K si nu merge oare trebuie sa schimb circuit integrat ( LM324)?(mai am pe o placa de amplificator veche 3 exemplare de Lm324 ) Vreau sa mentionez ca cel original l-am prajit !!!!! si l-am inlocuit(un timp o mers bine ) ! oare sa mai dezlipesc un integrat de pe acea placa ? Orice opinie este bine primita !!! Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Ai cumva oscoloscop? Probabil ca nu.... Cred ca-ti oscileaza bucla de stabilizare curent. Daca te uiti cu atentie pe poza postata de Alcon se vad niste urme ramase din cauza ca au fost sterse niste componente. Pune un condesator sau un condesator inseriat cu o rezistenta intre intrarea cu minus si iesirea de la operationalul ce se ocupa de controlul curentului. C= 300pF ~ 10nF + R= 1K ~ 1Meg, tatonari mai ales daca nu ai osciloscop. Incearca 1nF direct intrare iesire mai intii..... Link spre comentariu
Mircea Sabau Postat Aprilie 27, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2016 (editat) problema este ca nu stiu care este la lm324 intrarea si iesirea . nu,nu am osciloscop in al doilea rand cand am luat sursa mergea bine numai ca scotea 400 ma . intre timp am inlocuit integratul Lm324 si face la fel !!! Spuneti-mi care sun acei pine care au nev. de cap ! din desen nu imi dau seama ! Editat Aprilie 27, 2016 de Mircea Sabau Link spre comentariu
alcon Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 problema este ca nu stiu care este la lm324 intrarea si iesirea . nu,nu am osciloscop in al doilea rand cand am luat sursa mergea bine numai ca scotea 400 ma . intre timp am inlocuit integratul Lm324 si face la fel !!! Spuneti-mi care sun acei pine care au nev. de cap ! din desen nu imi dau seama ! Acei pini sunt 6 si 7, adica cei marcati de mine cu rosu. take a screenshot Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum