Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de alimentare reglabila-ZSM-31

Postări Recomandate

DA CUNOSC LEAGE LUI ohm ! 

I=U/R

Bine, ma bucur!  

In orice caz, eu nu asi fi testat sursa cu o rezistenta de sarcina de un ohm... cum a spus si colegul mai sus, la o tensiune de iesire de cativa volti, deja e scurt-circuit cu acel rezistor.

Incearca la o tensiune de iesire sa zicem de 5 sau 10V, calculezi valoarea rezistorului de sarcina, calculezi si puterea minima pe care sa o poata disipa rezistorul...

Editat de danpin
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai un rezistor mai mare de 1ohm ,de 10ohmi ai??

EDIT:

Sa o luam de la capat, ce traf ai folosit?

Ce tensiune si putere are?

Ce tensiune scoate aceasta sursa maxim?

Mai pune niste poze mai detaliate,ca asa stam si ne dam toti cu parerea si nu rezolvam nimic.

Editat de PKP98
Link spre comentariu

Ai zis ca ai o rezistenta de 5.6ohm,ok?

Fa urmatorul test ,exact cum iti spun eu.

Seteaza 5v la sursa,apoi setezi multimetrul pe scala 10A (fara acel voltampermetru de panou doar multimetrul)si conectezi borna rosie a multimetrului la borna pozitiva a sursei.La borna negativa a multimetrului pui un capat al rezistorului ,iar celalalt capat al rezistorului il pui la borna negativa a sursei,inainte de asta te asiguri ca potentiometrul de curent e la maxim si cel mic si cel mare si sa nu uiti sa setezi 5v .Ce curent arata acum?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări