Mircea Sabau Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Salutari ! Sunt incepator in electronica si am cumparat un kit ZSM-31 bricolaz Do-It-yourself(Aceasta find o sursa de laborator premade), Am inceput sa-lo montez , dupa ~2 oream terminat-o cand sa-o testez voltajul merge bine , dar cand sa testez cat curent scoate acesta scoate aproximativ 400 ma . Daca se poate a-si vrea sa stiu de ce nu scoate 1 A . Mentionez ca am folosit un trav de 24v 1 A , am vazut ca nu merge si am incercat cu o sursa lineara de curent de 15 v 10 A care am pus-o la condensator si face aceasi lucru . Nu inteleg de ce !! Ajutor ! Link spre comentariu
PKP98 Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Cum ai ajuns la concluzia ca "scoate 400mA",adica cum ai testat-o? Link spre comentariu
Mircea Sabau Postat Aprilie 25, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2016 cu multimetrul si cu un lcd care arata voltajul si curentul Link spre comentariu
PKP98 Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Sper ca nu ai legat ampermetrul in paralel cu sursa ,pune o poza te rog sa vad si eu cum ai masurat curentul. Link spre comentariu
Mircea Sabau Postat Aprilie 25, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2016 (editat) curentul a fost masurat pe o rezistenta de 1 ohm curentul find de 290 ma . am putut pune doar doua poze Am incercat sa pun mai multe rezistente dar cu toate au acelasi rezultat maxim 290-400 ma(din transformator !). Din experienta putina pe care o am mi-am dat seama ca atunci cand dau potentiometru de curent la maxim sursa parca e limitata . Cand pun sursa lineare de 15 V 10 A Scoate 400 ma si pare ca poate sa scoata curent dar e limitata . Editat Aprilie 25, 2016 de Mircea Sabau Link spre comentariu
danpin Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Salutari ! Sunt incepator in electronica si am cumparat un kit ZSM-31 bricolaz Do-It-yourself(Aceasta find o sursa de laborator premade), Am inceput sa-lo montez , dupa ~2 oream terminat-o cand sa-o testez voltajul merge bine , dar cand sa testez cat curent scoate acesta scoate aproximativ 400 ma . Daca se poate a-si vrea sa stiu de ce nu scoate 1 A . Mentionez ca am folosit un trav de 24v 1 A , am vazut ca nu merge si am incercat cu o sursa lineara de curent de 15 v 10 A care am pus-o la condensator si face aceasi lucru . Nu inteleg de ce !! Ajutor ! Dar legea lui Ohm o intelegi? Ia fa un calcul, vad ca acolo in poza cu voltmetrul tensiunea este de 0,59V, ai rezistenta de 1 ohm, plus rezistenta cablurilor de legatura, sa zicem inca un ohm... deci cam care ar fi curentul in circuit? Pt. un curent de 1A in circuit cam ce tensiune si rezistenta de sarcina alegi? Fizica din shcoala te poate ajuta.... Link spre comentariu
djvas Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 (editat) Deci sarcina cu care ai incercat sa masori sursa este o rezistenta de 1 ohm ? Masuratorile se fac cu multimetru nu cu acel "indicator". Si cel mai important ca sa stim cum discutam.... Cunosti legea lui Ohm ? Ps Am postat odata cu Danpin Editat Aprilie 25, 2016 de djvas Link spre comentariu
Mircea Sabau Postat Aprilie 25, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2016 DA CUNOSC LEAGE LUI ohm ! I=U/R acum am pus multimetrul in functiune . CURENTUL este acm 440 ma pt ca am scimbat transformatorul cu acea sursa pe care am pus-o la intrare pe diode Link spre comentariu
PKP98 Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Ce tensiune aveai atunci cand ai cuplat acel rezistor de 1 ohm? Ca daca aveai sa zicem 10v ,asta inseamna 10A,iar sursa intra in limitare.Seteaza 1V la iesirea sursei sau chiar 0,9v si apoi cupleaza acel rezistor si vezi ce indica apermetrul. Link spre comentariu
Mircea Sabau Postat Aprilie 25, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2016 am conectat acel rezistor de 1 ohm si sursa pe 0.9v si curentul este de 300ma. eu cred ca e ceva de la potentiometru Link spre comentariu
PKP98 Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Se aprinde un led rosu? Daca da ,misca de acel potentiometru de curent ,dal la maxim. Link spre comentariu
Mircea Sabau Postat Aprilie 25, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2016 (editat) nu se aprinde si potu ii la maxim. Mai trebuie sa mentionez ca daca voltajul e la max 10.3 v curentul ii de 460 ma si ledul rosu se aprinde Editat Aprilie 25, 2016 de Mircea Sabau Link spre comentariu
PKP98 Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Ai respectat valorile potentiometrelor,mai ales cel de curent,mai verifica conexiunile sigur ceva nu e bine pe acolo ,dar nu imi dau seama ce .Mai pune niste poze mai detaliate. Link spre comentariu
Mircea Sabau Postat Aprilie 25, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2016 (editat) kitul l-am cumparat personal si poturile au aceasi valoare ca pe fisa tehnica am pus sus la cealalta postare niste detali in plus. Editat Aprilie 25, 2016 de Mircea Sabau Link spre comentariu
djvas Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 In serie cu P2 care regleaza curentul mai ai si PR1. Seteaza 1V la iesire , P2 da-l la maxim si incearca sa reglezi din PR1 limitarea de curent. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum