Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de alimentare reglabila-ZSM-31

Postări Recomandate

Salutari !

Sunt incepator in electronica si am cumparat un kit ZSM-31 bricolaz Do-It-yourself(Aceasta find o sursa de laborator premade), Am inceput sa-lo montez , dupa ~2 oream terminat-o cand sa-o testez voltajul merge bine , dar cand sa testez cat curent scoate acesta scoate aproximativ  400 ma . Daca se poate a-si vrea sa stiu de ce nu scoate 1 A . Mentionez ca am folosit un trav de 24v 1 A , am vazut ca nu merge si am incercat cu o sursa lineara de curent de 15 v 10 A care am pus-o la condensator  si face aceasi lucru . Nu inteleg de ce !! Ajutor ! 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

curentul a fost masurat pe o rezistenta de 1 ohm  curentul find de 290 ma . am putut pune  doar doua poze

Am incercat sa pun mai multe rezistente  dar cu toate au acelasi rezultat maxim 290-400 ma(din transformator !). Din experienta putina pe care o am mi-am dat seama  ca atunci cand dau potentiometru de curent la maxim sursa  parca e limitata . Cand pun sursa lineare de 15 V 10 A  Scoate 400 ma si pare ca poate sa scoata curent dar e limitata . 

post-257298-0-67975900-1461604797_thumb.jpg

post-257298-0-27492700-1461604798_thumb.jpg

Editat de Mircea Sabau
Link spre comentariu

Salutari !

Sunt incepator in electronica si am cumparat un kit ZSM-31 bricolaz Do-It-yourself(Aceasta find o sursa de laborator premade), Am inceput sa-lo montez , dupa ~2 oream terminat-o cand sa-o testez voltajul merge bine , dar cand sa testez cat curent scoate acesta scoate aproximativ  400 ma . Daca se poate a-si vrea sa stiu de ce nu scoate 1 A . Mentionez ca am folosit un trav de 24v 1 A , am vazut ca nu merge si am incercat cu o sursa lineara de curent de 15 v 10 A care am pus-o la condensator  si face aceasi lucru . Nu inteleg de ce !! Ajutor ! 

Dar legea lui Ohm o intelegi? Ia fa un calcul, vad ca acolo in poza cu voltmetrul tensiunea este de 0,59V, ai rezistenta de 1 ohm, plus rezistenta cablurilor de legatura, sa zicem inca un ohm... deci cam care ar fi curentul in circuit? 

Pt. un curent de 1A in circuit cam ce tensiune si rezistenta de sarcina alegi? Fizica din shcoala te poate ajuta....

Link spre comentariu

Deci sarcina cu care ai incercat sa masori sursa este o rezistenta de 1 ohm ? 

Masuratorile se fac cu multimetru nu cu acel "indicator". Si cel mai important ca sa stim  cum discutam.... Cunosti legea lui Ohm ?

Ps Am postat odata cu Danpin

Editat de djvas
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări