Iomis Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 (editat) Salutari tuturor. Incerc sa fac pcb-ul unui amplificator de la Technics. Este vorba de configuratia aia cu 2 amplificatoare/canal (Class AA, S., whatever). Spuneti-mi si mie, va rog, de ce au ales proiectantii ca super-dioda amplificatorului in curent sa fie amplasata in jos-lateralul radiatorului? Exemple luate la intamplare de pe net: Multumesc anticipat, toate bune, Cosmin Editat Aprilie 25, 2016 de Iomis Link spre comentariu
of-of Postat Aprilie 26, 2016 Partajează Postat Aprilie 26, 2016 Asa am vazut si la un yamaha, tot cu tranzistoare in formatul ala. Jos probabil au fost obligati de forma tranzistorului si modul elastic de presare pe radiator. In lateral probabil ca asa le-a iesit pcb-ul. In a doua poza se vede cat de frumos le-a iesit simetria. Artisti. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 26, 2016 Partajează Postat Aprilie 26, 2016 Ceea ce conteaza este proximitatea de capsula unuia dintre finali pentru a monitoriza cat mai corect temperatura sa. In rest la proiecte comerciale, se fac si compromisuri din interese comerciale, dimensiuni, configuratii, arhitecturi, etc... Link spre comentariu
Iomis Postat Aprilie 26, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2016 Va foarte multumesc, d-lor. Initial ma gândeam sa fac o placuta cu circuitul super-diodei si sa o foiesc pe langa finali pt. a vedea ce si cum pana la fixarea definitiva pe radiator (sau chiar pe un tranzistor). Dar circuitul include si termistor asa c-am lasat-o moarta, iar prelungirea cu fire a pinilor tranzistorului n-am vazut-o folosita in amplificatoarele mai noi. Asa ca voi incerca si eu pozitionarea consacrata. Nu merge, merg pe mana japonezilor. Nu ma pricep, dar mi-au mai reusit niste chestii copiate dupa manuale de service, scheme de pe net etc. Demontez, m-apuc de altele... Am dupa-amiezele (prea) libere. Inca o data multumiri, toate bune, Cosmin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum