Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

umiditate-sistem distribuit de monitorizare a umiditattii

Vizitator vaidaionutradu

Postări Recomandate

Vizitator vaidaionutradu

salutam de realizat un sistem dstribuit de monitorizare a umiditatii folosind un senzor de umiditate de preferat capacitiv. sistemul trebuie sa aiba intrari analogice 4-20 mA si trebuie sa folosesc un contrller PIC pentru dezvoltarea aplicatie.am gasit ceva senzori la magazin dar sun gata incapsulati cu tot cu sistem si nu as vrea sa cumpar totulm-ar interesa daca stie cineva cam ce senzor as putea sa cumpar daca aveti alte idei si cum sa fac acele intrari analogice 4-20 mA.multumesc mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blind

1

Top autori în acest subiect

acele intrari analogice de 4-20mA se numesc defapt intrari pentru semnal unificat in curent, este valoare standardizata pentru valoarea semnalului de comanda. Deasemenea, inainte se mai folosea (si inca se mai foloseste) si semnal unificat de 2-10mA.Senzorul de umiditate este defapt un traductor de umiditate, il cumperi in functie de ce ai nevoie. (nu stiu daca sunt senzori pe anumite portiuni, cum sunt traductoarele pt temperatura, sau daca sunt universali, putand sesiza de la 0 la 100%) In orice caz, dupa ce iti cumperi senzorul, o sa setezi in programul pe care il faci, lipsa umiditatii (0%) pentru semnalul de 4mA si 100% pentru 20mA. Restul....regula de 3 simpla. Stii in jurul carei valori trebuie sa reglezi, faci regula de 3 simpla si aflii curentul care este debitat pt continutul respectiv de umiditate.La ce ai nevoie de fapt? Pentru CTA-uri?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări