Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa sasiu Vestel 11ak30 defecta

ELGABY

Postări Recomandate

R818 de 1,96k este de fapt de 2k(a masurat-o dar nu a citit sa ne spuna), deci sursa este de 126V.

Daca tubul nu era flat poate a fost schimbat.

Daca tensiunea era conform calcului ce-i mai spuneti sa schimbe TL431?

Si altceva, nu am auzit pe nimeni sa masoare in pinul de reglaj 431, 2,5V acolo spune ca el isi face treaba si nu mai pierdeti timpul cu inlocuitul.

Sau ca sa vezi ca TL functioneaza mai pui 1Mohm paralel cu 99kohm si vezi ca scade tensiunea de iesire.

Incercati sa reparati si cu mintea/ teoria nu numai la inlocuit piese, eu credeam ca de aceea se numeste forumul electronistilor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ELGABY

5

• dan cod

5

• Florinel TV

2

• adydep

2

Top autori în acest subiect

Cel mai simplu de stiut daca placa e pentru tub flat era daca masura recuperata de 200V.Daca aia era normala sigur si U1 era ok.Daca U1 era marita cu 10V clar ca si 200V era mult peste limita.Legat de TL431 am gasit prea multe defecte in ultimul timp sa nu spun ca trebuie schimbat pentru verificare.

Link spre comentariu

Adica masori tensiunea unei surse prin metoda indirecta.

Orice sursa de pe pamant, luna are tensiunea de iesire functie de divizorul de la amplificatorul de eroare raportat la referinta.

TL431 are referinta de 2,5V. Deci daca pastrez rezistenta de sus aceeasi/ 99k nu-mi ramane decat sa micsorez rezist de jos pt a creste tens de iesire. Si s-a vazut din calcul ca scaderea de la 2,2k la 2k duce la cresterea iesirii de la 115V la aprox 126V.

Tensiunea de 200v depinde de trafo linii, deci nu poate fi un indicator precis.

Din atatia depanatori cu mii de 11ak30 reparate nu ati stabilit definitiv ca R818 difera de la tub simplu la flat. Si eventual si toleranta acestei rezistente.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări